Mökkisauna kaupunkiin


Sutimiset on nyt sudittu, ja myöhäisen yön "harjakaiset" vietetty. Sauna sai uuden tumman pinnan entisen vaalean tilalle. Ja siitä tuli ihana!


Kunnollista ennen-kuvaa en nyt muistanut ottaa kun niin innolla aloin hommiin, enkä tuolta tiedostoistakaan nopealla etsinnällä löytänyt, joten nyt on tyydyttävä ihailemaan vain tätä lopputulosta. 


Käytin käsittelyyn mustaa Tikkurilan Supi saunavahaa. Koko saunaan riitti nippa nappa yksi litran purkki. Tökötti oli aika lirua, ja varsinkin laudelautojen välit oli hankalat saada kunnolla, mulla taisi olla liian iso sivellin..? Seiniin käytin ihan normaalia pensseliä, ja lauteisiin vaahtomuovisivellintä joka oli kyllä tosi ärsyttävä vehje. Ja hajosikin vielä melkein heti. Luultavasti hermoja olisin säästänyt, jos olisin käsitellyt lauteet esimerkiksi rievulla levittäen tms.


Seinät piti käsitellä mustiksi jo ennen kuin muutimme tänne, mutta kun se oli asumisen kannalta aika toisarvoinen homma, se siinä loppukiireessä jäi tekemättä. Ja ehti vierähtää melkein kaksi vuotta että vihdoin sain inspiksen ryhtyä hommaan. Olkoon tämä oppina muille, panelit todella olisi kannattanut käsitellä uusina, eikä vasta kahden vuoden saunomisen jälkeen... Nyt ne olivat ehtineet työntää pihkaa pintaansa ja tummua. Lopputulos olisi luultavasti ollut tasaisempi ja puhtaammin musta eikä ruskeaan vivahtava, jos alla olisi olleet ne neitseelliset panelit. Mutta turha jossitella, seuraavalla kerralla tiedän ;-)


Pohdin pitkään lauteiden kohtaloa. Jättäisinkö ne tervalepän värisiksi vai käsittelenkö nekin tummiksi? Päädyin lopulta kokomustaan savusaunatunnelmaan, ja olen tosi tyytyväinen valintaan. 


Nyt me voidaan leikkiä että ollaan mökillä. Harmi että järvi puuttuu pihalta...Kylppärin puolikin muuttui eri näköiseksi, kun ennen männyn väriset ovilistat, karmit ja kahva vaihtoivat väriä. Nyt pitää etsiä vielä jostakin musta uratiiviste oveen, ja sitten homma on viimeistä piirtoa myöten valmis. 

Hauskaa juhannusta kaikille! Saunokaahan :-)

7 kommenttia

 1. Todella hyvän näköinen sauna! Tunnelmallista! Ja väriä saa aina tekstiileillä ja astioilla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana tuli! Harmi ko vuokra-asunnossa tuota ei voi tehä, tekisin heti!

   Poista
 2. Upea! Kiitos vinkeistä, me voitais tehdä sama meidän saunalle, kunhan päästään sinne asti remontissa. :)

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti kannatti värkätä ja vetää sauna tummaksi. Tuli tosi hyvännäköinen mökkisauna! Kivaa jussia sinne =o)

  VastaaPoista
 4. Minunkin silmää miellyttää tuo mökkisaunatunnelma!

  Mukavia saunahetkiä jussina ja myöhemmin!

  VastaaPoista
 5. houkuttelevan näköistä! nenässä melkein tuntee savusaunan tuoksun...

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille kehuista, olen itsekin oikein tyytyväinen, edelleen ;-) Löylytkin tuntuu nyt jotenkin paremmilta, vaikka tuo tuommoinen pieni sähkösauna onkin. Ehkä se hämyisyys on osa löylynautintoa?

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!