marimekkohelmet

Jotain piti päästä askartelemaan. Tein pallotrikoosta pompulahelmet marimekon surrur-kirjan ohjeen mukaan. Trikootuubia jäi pikkupätkä yli, siitä syntyi hiusdonitsi, takavuosikymmenten tyyliin. Kaipa nekin kohta tulee taas muotiin, niin olen sitten kerrankin aikaani edellä? :-D

Jestas että on pimeetä, valokuvaus on lähes mahdotonta!

10 kommenttia

 1. Kivat helmet! Joo pimeetä on, ei nää sisustaa ja se homma on tyssännyt nyt muutenkin kaikenlaisten lähinnä hajuongelmien takia.

  Sulla kun on kokemusta erilaisista kankaista niin osaatko yhtään arvata mikä on sellainen aika voimakkaan mausteinen tuoksu kankkaassa? Mulla on kahdet verhot, joissa on sellainen melkein samanlainen tuoksu molemmissa enkä usko että niitä kumpaakaan on kuitenkaan koskaan pesty eli ei pitäisi olla mikään pesuaineen tuoksu.

  Haju ei lähde pesemällä eikä tuulettamalla eikä etikalla ainakaan huuhteluvedessä. Etikkaliotusta en ole vielä kokeillut ja pitempi tuuletus on nyt meneillään kun ei niitä voi sisälläkään pitää tai alkaa koko huone haisemaan... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä tuommoiseen hajuun törmännyt mikä ei lähde pesemällä... Jos vielä peset niitä uudestaan, niin koeta laittaa sitä vanishia pesuaineen joukkoon?

   Poista
  2. En ole koskaan vanishia omistanut, onko siinä sitten joku haju? Luin jotain keskusteluja, joissa joku sanoo että vaikka se on hajustamatonta, on raaka-aineiden haju voimakas. Jääkö siitä jotain hajua pesun jälkeen, oletko itse käyttänyt sitä?

   Poista
  3. Ei siitä pyykkeihin jää mitään hajua, mutta se poistaa ainakin tahroja tosi hyvin, varsinkin kun liottaa ensin. Jotakin "likaa" se hajukin pakosti on, eli ajattelin siksi että jos se lähtisi sillä paremmin.

   Poista
 2. Sulonen tuo kuusi ja hauskat helmeT!
  Hih, hiusdonitsit vois oikeesti pian olla tulossa uudelleen. Aikoinaan tuli käytettyä, vaan enää ei pitkiin aikoihin. K:lle voiskin kokeilla tehdä, suostuiskohan pitämään - eri asia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi on huonekasvi, viime joulun alla ostettu. Sen pitäisi kai kasvaa aika isoksikin, katsotaan miten käy :-)

   Poista
 3. Hauska joulukuusenkoriste tuo helmikoru =o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi kanssa mielessä että jos jaksaisi vääntää oikein pitkän tuollaisen niin sitähän voisi tosiaan kieputtaa sitten aikanaan sinne oikeaan joulukuuseenkin :-)

   Poista
 4. Iloinen helmikoru! Surrur on mainio kirja, ihanan rennolla otteella tehtyjä juttuja. Monta tekemistä odottavaa ideaa sieltä olen korvamerkinnyt. Sitten joskus, kun vuorokauteen tulee pari lisätuntia...

  Muija on yksi mun lempparimarimekoista, iskin siis heti silmäni tuohon purkkiin. Se se vasta ihana onkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se on kiva kirja, mutta tälläiselle aloittelijalle ohjeet on aika ylimalkaisia. Siellä ei paljon työvaiheita eritellä :-D Toteutus on kai vapaa, lähinnä ideoita antavat.

   Muija on kyllä kiva, itsekin olen sellaisen parissa kasvanut kun meillä oli lapsena punaiset muijat keittiön ikkunassa. Ja nythän sekin on tehnyt comebackin mikä on kiva juttu! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!