Köyhän naisen roikkavalaisin


Fb:n puolella jo arvuuttelinkin että mitä näistä aineksista mahtaa syntyä? 


Yybermuodikas DIY-roikkalamppu tietenkin :-D Kun ei ole varaa ostaa hienoa disainversiota, pitää käyttää luovuutta. Siinäpä punajuuripurkki valaisee iltojamme somasti. Ikäänkuin meistä kumpikaan jaksaisi mitään lukea kun sänkyyn pääsee rojahtamaan... Mutta siltä varalta että joskus pötkötellessä valoa tarvii. Lamppua voi siirtää puolelta toiselle, molemmilla on omat naulakot päänsä yläpuolella. 

Aluksi meinasin että tuunaan tavallisesta työmaavalaisimesta tälläisen lisäämällä sen johtoon katkaisijan, mutta kun näin rautakaupassa metritavarana myytäviä värillisiä kangasjohtoja, ei ollut vaikea valita kumpaa lähden työstämään (isi auttoi kytkennöissä). Koska halusin lampusta roikkuvan, piti aidon roikan metalliverkolle ja koukulle keksiä jokin korvaava idea, ja kyllä tuo virkattu verkko vähintään yhtä esteettinen on. Ellei jopa nätimpi :-)

Eilen löysin varaston aarteista ystäväni-kirjan vuodelta -88. Olin myös itse vastaillut kysymyksiin, ja lempiväri oli ollut jo silloin... Tadaa! Keltainen! :-D

30 kommenttia

 1. No ompas hieno! Ja ei vähiten siksi et munkin lempiväri on keltainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän tuollainen pehmeämpi versio niihin oikeisiin roikkavalaisimiin verrattuna :-)

   Poista
 2. Ihan mahtava! Sellainen söpö tyttöversio työmaavalisimesta :) Ihana kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tossa vähän ehkä enemmän tyttömäisyyttä on kuin roikkiksissa yleensä :-)

   Poista
 3. Suuri hatunnosto ja kumarrus, ja samalla pyllistys niille jotka ostaa kalliin roikkalampun. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, harvoin sitä hatunnostoja saa ottaa vastaan :-)

   Poista
 4. Valaisetko vähän et miten tuo on tehty ;)? Ilmeisesti lasipurkissa on kansi kiinni ja siihen on tehty lampun tehtävä reikä? Mut miten se on kiinnitetty tuohon johto-osaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasipurkin kannessa on tosiaan reikä, ja lampun kanta on valittu sellainen jossa on kierteet ja varjostinrengas, eli sellainen joka pitäisi myös kattovalon varjostinta aloillaan. Osa näkyy tuossa ylimmässä kuvassa ihan yläreunassa. Johto on taas tietenkin kytketty lampunkantaan. Virkattu päällinen on tehty suoraan purkin päälle, että siitä tuli tarpeeksi napakka, koko komeus kun roikkuu virkkuun varassa. Purkin kannen alla on kapeampi ura, jossa menevä virkattu nauha siis estää purkkia luiskahtamasta verkon läpi.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua? :-)

   Poista
  2. Selvennyksenä vielä, purkin kannessa on siis lampun kannan kokoinen reikä. Kansi pujotetaan lampunkantaan, kiristetään varjostinrenkaalla kiinni, ja vasta sitten laitetaan lamppu paikoilleen. Sitten kierretään purkki kanteen kiinni :-)

   Poista
  3. Kiitän! Ehkä eksyn rautakauppaan tässä joku päivä ;)

   Poista
 5. Tästä mä tykkään! En niinkään enää niistä alkuperäisistä, joita näkyy paljon = liikaa? Tämä sen sijaa on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä aika kauas menty jo alkuperäisestä ideasta, mutta hyvin tuo rainbow-punajuuripurnukkakin valaisee :-)

   Poista
 6. Mahtavaa punajuuripurkin uusikäyttöä! Ja juuri tuo keltaisen sävy on upea väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, harva punajuuripurkki saa näin mukavia eläkepäiviä :-)

   Poista
 7. No jopas on upea tekele ja viimesen päälle hienokin, tykkään valtavasti keltaisesta. Kumpa riittäisi taitoa itelläki. Sun pitäs alkaa tehtailemaan näitä ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) No mä oonkin kovasti miettinyt että mikä musta tulee isona, lampputehtailijahan kuulostaa ihan hienolta :-D

   Poista
 8. Miten minulla mennyt tämä ihan ohi. Tää on niin maGee, aivan loistava idea. Voisin tilata sulta tällaisen jos se tilaus vaan menisi läpi - tämmöisen virkatun version roikkulampusta. Miten ois? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että oikein tilauksia alkaisi satelemaan :-D Pitää varmaan vielä hiukan tehdä kuitenkin tuotekehitystä, käytössä on nimittäin huomattu että tuo ei ole aivan taaperonkestävä, johdossa kun on roikuttu, virkattu osa on hiukan venynyt eikä ole enää ihan yhtä napakasti lasin ympärillä. Mutta jos saan tuosta joskus parannellun version aikaan, niin ehkä sitten? ;-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!