Muistelussa menneet joulutyylit kodeissamme

Kaimani Sanna Inspired by love-blogista haastoi muitakin bloggareita postaamaan menneiden vuosien joulukodeista. Kiva ajatus, halusin tarttua haasteeseen!  Sannan oma postaus löytyy täältä: https://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.com/2019/11/joulun-taikaa-vuosien-takaa.html

Blogini historia on jo melkoisen pitkä, ja joulujakin on ehditty blogissa viettää vuodesta 2011 alkaen. Silloinen kotimme oli todella paljon värikkäämpi ja pienempi kuin nykyinen. Hauska aikamatka siis itsellenikin tämä menneiden muistelu.

2011 vietimme toista jouluamme edellisessä talossamme, ja lapset olivat kovin pieniä ♥ Tuolloin päätin myös opetella ompelemaan, että sain tehtyä lapsille värikkään joulukalenterin. Sittemmin tuosta taidosta on ollut paljonkin iloa. Vietimme varsinaiset joulun päivät mummolassa, mutta kotona oli tietenkin aito joulukuusi, niinkuin aina.
2012  ompelin joulun alla vimmatusti kaikenlaista, lapselle joulumekkoa ja toppahaalaria ja vaikka mitä. Lapset koristelivat kuusen omalla tyylillään, ja punainen väri on tainut olla silloinkin aika ajankohtainen. Askartelin myös paperitähtiä ikkunaan Marimekon paperipusseista.
2013  väänsin pompomeja oikein urakalla. Ommeltu kalenteri vakiinnutti heti paikkansa, ja oli käytössä joka vuosi. Nuorimmainen lapsemme syntyi loppuvuodesta, ja oli joulunakin vielä ihan pikkuvauva ♥

2014  saimme suruviestin juuri ennen joulua, kun isoisäni menehtyi sairauden uuvuttamana.  Hautajaisetkin sijoittuivat joulun lähelle. Joulukuusessa oli omatekemiä keraamisia joulukoristeita, ja tulipa tehtyä eräs erikoisen näköinen piparkakkutalo. Tiesimme, että joulu tulisi olemaan viimeinen siinä kodissa, ja seuraavaa viettäisimme jo täällä uudessa talossa.

2015 oli todella raskas vuosi, ja joulua vietettiin väsyneissä mutta helpottuneissa tunnelmissa. Helpottuneissa siksi, että ylipäätään selvittiin vuodesta, ja olimme päässeet asettumaan uuteen taloon. Joulu oli myös ensimmäinen, jonka vietimme meillä omassa kodissa, emmekä isovanhemmilla. Askartelin joulun somehitin himmelikranssin pilleistä, sekä pillitimantteja myyjäisiin. Tein myös tulostettavia pakettikortteja blogin lukijoille. Intoilin uuden kodin mahdollisuudesta laittaa todella suuri joulukuusi, ja talon rakennusvaiheessa oli jo huomioitu tuleva kuusen paikka asentamalla nurkkaan jouluvaloille pistorasia. 
2016  askarreltiin jälleen kuusenkoristeita, nyt puuhelmistä. Isoon kuuseen menee yllättävän paljon koristeita :-D Puolukanvarvuista olin tehnyt jo hyvissä ajoin ennen joulua kranssin. Tämän vuoden joulu näyttäisi olleen kuvien perusteella vähän hillitympi väreiltään. 


2017 saatiin lumi maahan jo marraskuun puolella, ja valkoinen raikasti kivasti joulukotiakin. Joulun laitto jäi kotona todella vähälle, koska tein vuorotyötä pitkän matkan päässä kotoa. Juuri ennen joulua irtisanouduin työstäni, koska olin päättänyt alkaa yrittäjäksi. Taustalla oli työuupumus, ja pitkä punninta siitä, mikä on minkäkin arvoista. Olin tullut tulokseen, että haluan nähdä lapsiani myös hereillä, enkä vain nukkuvina sängyissään. Tuo joulu meni aikalailla "takki tyhjänä", toisaalta innostuneena yritystoimintaa suunnitellen.

2018 innostuin taas himmeleistä, mutta päätin tehdä niitä pellolta keräämistäni heinistä. Aika kivoja niistä tulikin! Ompelin myös pitkään palvelleelle joulukalenterille seuraajan, hyvin saman tyylisen mutta paremmin nykyiseen makuun sopivilla väreillä. 

Joulu 2019 on vasta tulossa, enkä osaa vielä sanoa minkälaiseksi se muodostuu. Olen usein joulun alla innostunut tekemään käsitöitä ja askarteluja, mutta toistaiseksi sellaisia oireita ei ole näkynyt. Toisaalta vielä ehtii hyvin ennen joulua :-D Toivoisin kovasti lunta maahan, se toisi varmasti mukanaan pienen innostuksen lähestyvästä kaudesta! Kohtapuoleen saa kuitenkin jo kaivaa taskukalenterin taas esiin, ja äkkäsimpä eilen sellaisenkin asian, että ensi viikolla on jo ensimmäinen adventtisunnuntai! 

Ihanaa joulun odotusta kaikille :-) 4 kommenttia

 1. Ihania kuvia ja muistoja vuosien varrelta. Miten koti ja sisustus muuttuukaan, lapset kasvavat ja tarpeet muuttuvat. Kiva kun jaoit muistot meidän kanssa!
  Mukavaa alkavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Kodit ovat olleet kovasti erilaiset, ja toki sisustuskin on sitämyötä muotoutunut tosi erilaiseksi. Hauska on myös huomata, ettei ole mennyt ihan hukkaan valokuvata päivittäin lähes yhdeksän vuotta, koska kuvat on nykyään huomattavasti parempia (toki kamerakin on nykyään parempi) :-D
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle! ♥

   Poista
 2. On kyllä ihanat muistelot.
  Niin se aika menee eteenpäin ja lapset kasvaa jne.
  Ihana koti teillä oli ennen ja ihana koti teillä on nyt❤️

  T. Sanniska/äiti kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Sanniska! ♥ Kuvia katsoessa itsekin vähän yllätyin, miten paljon meillä on koti muuttunut! Toki kun talo on erilainen, sekin tuo sisustukseen väistämättä eroja. Perhe on toki sama molemmissa, vain ne isommat lapset nyt :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!