Raksakuulumisia huhtikuussa 2021

Mainos: Hunton sekä Ekoeriste 


Terveisiä raksalta! Talolla tilanne on tällä hetkellä (7.4.2021) se, että teemme pintoja pikkuhiljaa valmiimmiksi. Hidasta hommaa näin töiden ohella, mutta onneksi vähitellen ilmestyvät valmiit pinnat motivoi jaksamaan. Ajoittain voisi jopa sanoa että pientä turnausväsymystä on ilmassa, mutta ei auta valittaminenkaan. Vain se auttaa että saa talon valmiiksi ja raksaelämä olisi taas ohi! Onneksi nyt kevään tullen voi käydä välillä kuopimassa pihaa ja miettimässä mitä sinne laittaisi jos liikaa alkaa sisällä maalaaminen ynnä muu tökkiä. Kiviaita onkin edistynyt kummasti viimepäivinä :-DNäkymää olohuoneesta. Tunnustan että siivosin vähän, normaalisti tila on päästä päähän täynnä maalattavia kattopaneeleita. Niiden kanssa taisi käydä meidän ensimmäinen raksamoka. En ollut tainut ihan täysin tajuta miten iso työ on maalata yli 1,5km paneelia, ja vielä kahteen kertaan... Maalaamattomien pino ei tunnu kertakaikkiaan pienentyvän yhtään. Ehkä olen ollut liikaa siellä kiviaidan kimpussa? :-D


Panelointi on muuten hidasta hommaa myös. Ehditään olla raksalla aina tosi lyhyitä aikoja kerrallaan, sekin toki hidastaa. Nyt on jo lähes viikon vapaat hetket kuluneet paneelien kanssa, ja yksi huone on vasta puolivälissä.Toki pinnasta tulee kaunis kun sitä alkaa jo näkyä, mutta tällä vauhdilla menee ehkä vuosi että koko talon katot on paneloituna... Send help!


Tuleva ruokailutila on toiminut myös raksamuonituksen keskuksena. Mukavahan tuossa on istuskella ja tiirailla muuttolintujen paluuta. Tänään nähtiin ekan kerran taas kurki, ilmeisesti aikovat pesiä tänäkin kesänä tuossa vastapäisessä heinikossa. Ihanaa! Kurki on muuten yllättävän suuri lintu kun se lentää aivan pään yli ♥


Näkymä aulasta. Ullakkoporras on auki, koska tänään oli odotettu päivä ja saatiin talon vintille puhallusvillat ja kävin kuvaamassa niitä. Taustalla näkyy lastenhuoneita joissa on jo pintamaalit, toki se katto puuttuu, ja lattia myös :-D Lapset on valinneet itse huoneiden värit, enkä ottanut näihin juuri kantaa. Tyttärelle tulee vihreää ja parille seinälle ihanat tapetit. Pojilla on vaaleampaa ja tummempaa harmaata. Ehkä maalaillaan vielä seinille jotakin Among Us-hahmoja tms. Vaaleamman harmaaseen huoneeseen tulee 7v ja 11v  "kaksoset" ja tummaan huoneeseen herra P, 13v. Lisäksi vieressä on vielä työhuone, josta on ehkä mahdollisuus tehdä joskus vielä yksi lastenhuone, mutta älkää kertoko tätä lapsille :-D 
Maaleista ja sävyistä teen myöhemmin vielä ihan oman postauksensa kun pinnat on pikkuisen valmiimmat kuvattaviksi. Pysykää siis kanavalla!

Puhallusvilla viimeisteli talon eristyksen 


Puhallusvillat laitettiin tosiaan tänään, ja nyt talo on eristeiden osaltakin valmis. Meillä talon elementtitoimitus oli nimeltään EkoJukka, eli rakenne on hengittävä ilman perinteistä höyrynsulkumuovia. Muovin tilalla on Intello-kangas. Normaalisti Jukkatalojen EkoJukassa on eristeenä paperista valmistettu Ekovilla, mutta me halusimme vaihtaa eristeet vielä lisämaksusta Hunton Nativoon. Hunton on puukuitua, valmistusaineena on pääasiassa vastuullisesti tuotettua norjalaista kuusihaketta, sahateollisuuden jäännöstuotteena syntyneestä puusta tehtyä. Alkuperäinen ajatuksemme oli rakentaa hirsitalo, ja Huntonin eristeillä pääsemme nyt niin lähelle samaa kuin mahdollista. Kun seinät on läpeensä puuta, eristeitä myöten, ne tasaavat lämpöä ja ilmankosteutta hyvin samaan tapaan. Seinissä meillä on sama puueriste mutta levytavarana. Kattoon tuli sitten puhallusvillaversiona samaa tavaraa.

Lisätietoa Hunton eristeistä voit lukea täältä: https://hunton.fi/ymparisto/luonnolliset-raaka-aineet/


Seinien levyeristeet meillä tuli valmiiksi tehtaalla asennettuina, koska ne oli seinäelementeissä jo valmiina. Väliseinät eristettiin työmaalla Jukkatalojen toimesta, ja nyt tämän puhallusvillan kävi asentamassa Ekoeriste Kouvolasta. Homma hoitui siististi ja nopeasti, eikä villaa pöllynnyt kaikkialle niinkuin olin etukäteen hieman pelännyt. Meillä puhallus tehtiin vintin ikkunan kautta, eli sisään ei tullut pölyä ollenkaan. Joskus myöhemmin pitää vielä eristää tuo kuvassa näkyvän pihatalon katto, ja tilataan samat tekijät varmasti sinnekin! (ellei päädytä tekemään itse, meillä oman työn osuus on tässä projektissa tosi suuri, ehkä vähän liiankin suuri).

Ekoeristeen yhteystiedot ja tietoa valikoimasta löytyy täältä: https://ekoeriste.com/


Puueriste on miellyttävää käsitellä, se ei pistele tai kutita kuten perinteisemmät lasivillat. Iso plussa, voisin kuvitella että työntekijöillekin tämä on miellyttävämpi asentaa!


Tykkään itse käyttää villasukkia käytännössä aina ympäri vuoden, ja varsinkin nukkuessa. Tänään katsellessani tuota pehmoista puhallusvillaa mietin, että vaikka eriste tuli vintille, fiilis oli vähän sama kuin olisi vetänyt talollekin villasukat jalkaan. Pehmeää, mukavaa ja lämmintä. 

Mukavaa viikon jatkoa, meillä jo kovasti odotetaan että pääsisi pihan laiton kimppuun! Vähän niitä kiviä sentään jo sain pyöritellä :-D

2 kommenttia

 1. Kivasti näyttää remontti etenevän, vaikka hommaa onkin varmasti aikalailla. Meillä valmistui isompi remontti viime syksynä, mutta muutamia maalaushommia on vielä jäljellä. Ainakin olohuoneen seinät saavat uuden maalipinnan tänä keväänä ja lisäksi traktorihalli pitäisi teollisuusmaalata. Tuo panelointi on kyllä niin aikaa vievää, muistan itsekin kuinka tuskailimme sen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hommaa on vielä paljon jäljellä, mutta päivä kerrallaan tässä on mentävä, muutakaan ei voi :-D
   Panelointi oli kyllä yllätys miten tuskaa se on, sekä sen maalaaminen että tuo kattoon laitto. Joku kaunis päivä sekin on toivottavasti tehty, nättiä pintaa siitä kyllä tulee :-) Lohdullista että muutkin on tuskailleet saman asian parissa!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!