Kodikas kirjahylly

 


Omissa kodeissani olen muuttanut jo ties kuinka monta kertaa. Heti muuton jälkeen koti on aina paljas, ja kodikkuuden sekä sisustuksen muodostuminen vie aikaa. Olen oppinut huomaamaan kolme tärkeää seikkaa jotka minulla tekevät kodista kodikkaan ja jotka tekee mieli laittaa pian paikoillen. Näitä ovat viherkasvit, taulut seinillä, sekä kirjahylly. 

Tähän kotiin suunnittelin kalusteiden sijoittelun melko pitkälti valmiiksi jo taloa piirtäessä, jotta saatiin mitoitukset sopiviksi. Yksi suunnittelussa hyvin alkuvaiheesta asti mukana ollut toive oli kirjahylly ruokailutilaan. Näin jossain sisustuslehdessä kuvan kodista, jossa oli ruokapöydän takana leveä kirjahylly täynnä kirjoja ja lautapelejä ym. Näytin kuvan miehellenikin, että katso, tämmöstä fiilistä haetaan! Ruokapöydän pitkälle sivulle ei tässä pohjakuvassa hyllyä saatu, mutta sen päätyyn kuitenkin. Meillä ruokailu sijoittuu ison tuvan keskelle, toisessa päädyssä on avokeittiö ja toisessa olohuone. Takka on hieman jakamassa tilaa, samoin ruokapöydän viereen on tulossa kevyt rimaseinä tai sen tapainen rakennelma (ihan rimaseinät alkaa olla jo mun makuun liikaa muodissa, mutta joku samalla ajatuksella toimiva kevyt ratkaisu kuitenkin). 


Hyllyn korkea osa meillä oli valmiina vanhan kodin peruina, mutta tänne hankittiin tuo matala päätytikas lisäksi. Näin hylly leveni sopivasti, ja jätin yläpuolelle tilan taululle. Mikä taulu tuohon päätyy, on vielä päättämättä. Tämä String system on minusta ihanan kevyt ja toimii tosi monenlaisissa ympäristöissä. Siinä on myös just sopiva määrä retroa tänne kevytmummolaan :-D 


Selkäni takana on keittiö, ja kuvan vasemmalle puolelle jää ruokapöytä. Sinne jää myös iso kasa pahvilaatikoita ja kuvaa varten sivuun siirtämäni jättimäinen printteri. Nautin kuitenkin siitä, että saan jonkun kohdan kodista nätiksi, ja kyllä nuo laatikkokasatkin pikkuhiljaa koko ajan pienenee. 


Vaikka aika monet hyllyn kirjoista on sellaisia, joita selaan vain hyvin satunnaisesti, tuovat kirjat mielestäni tosi paljon kodikkuutta. Taitaa olla niin, että nykyisissä sisustuksissa kirjahyllyt on kadonneet lähes kokonaan, mutta itse en suostu näistä luopumaan. Toki tämä on hyvin kevyt versio siitä mitä jossain kodessani on ollut, kun olohuonetta on hallinnut iso puuhylly kirjoineen. Kirjoja on edelleen paljon, mutta niiden säilytystä on pakko vähän miettiä taas uudelleen. Osan olen valmis laittamaan kiertoon, ja aulaan harkitsen isompaa kirjahyllyä lopuille. Onneksi on aikaa, kirjat pysyvät siihen asti kiltisti laatikoissaan. 

Tykkäättekö te pitää kirjoja esillä? Entä kirjahylly, kaunis ja kodikas vai turha pölynkerääjä? 

6 kommenttia

 1. Ihanaa, että olet "uskaltanut" laittaa olkkariin kirjahyllyn. Se tuo lämpöä ja viihtyisyyttä tilaan, niinkuin taulutkin. Itsellä lukutoukkana väikkyy mielikuva mukavasta nojatuolista, jalkalampusta ja taustalla olevasta kirjahyllystä :) Teidän olkkari näyttää jo nyt niin kodikkaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kodikkuus on se mihin pyrinkin, ja mielestäni just kirjahylly ja kasvit auttaa siinä. Taulut on tärkeitä myös, mutta en ole niitä saanut vielä laitettua kun tilat pitäisi saada ensin "auki" laatikoista ja epämääräisistä kasoista :-D Ehkä talven aikana pääsen myös taulujen ripustamiseen asti!

   Poista
 2. Ilman muuta kirjahylly olkkarissa. Meillä on kans tuo String tv-huoneessa ja elfa-hylly lattiasta kattoon kirjastossa - niin minä sitä lukunurkkausta kutsun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että teilläkin on tehty oikein lukunurkkaus! Kirjasto olisi ihana, mutta siihen ei meillä neliöt tälläkään kertaa riittäneet :-D Ehkä muutetaan joku lasten huoneista sitten tulevaisuudessa kirjastoksi, nuo kun eivät ikuisesti asu helmoissa nämä pienimmätkään.

   Poista
 3. Ihanaa oli löytää Insta tilisi ja blogisi pitkän tauon jälkeen. Meillä on ollut murheita perhepiirissä, jäi tämä netissä seikkailu vähemmälle, ja jos ei vähemmälle niin ainakin eri linjoille mitä normaalisti. Mutta ei siitä sen enempää, tekisi mieleni kirjoittaa että kaikki nyt hyvin. Ei ole,mutta eteenpäin on menty ja sanotaanko että asiat nyt hoidossa♥️

  Tulin sen sanomaan, että "sometaukoni" aikana teille on valmistunut ihana talo ja olette päässeet muuttamaankin! Upeaa ,loistavaa ja onnea tuhannesti! Kahlasin blogiasi ja instaasi läpi, aivan mahtavia sisustusratkaisuja olette tehneet. Kotinne on aivan ihanan kodikas ja tunnelmallinen. Ihana sana tuo kevytmummola♥️ minä käytän meidän kodista sanaa Semimummola, kuvaa mielestäni meidän 70-luvun käkikello taloa hyvin♥️ paljon on rempattu, paljon vielä tekemättä. Pian 15 vuotta tässä ollaan asuttu. Nyt houkuttelisi pihan laitto, meillä on käynyt juurikin niin, että ostettiin talo tämän rakentaneelta pariskunnalta ja piha oli todella rehevä ja paljon puskaa,puuta jne. Me ollaan karsittu sitä pikkuhiljaa tarpeisiimme sopivaksi ja toisaalta taitoihin sopivaksi. Nyt kun iän myötä kiinnostusta alkanut löytymään niin "tarvis tehdä jotain" pihalle. Ideoita (ja rahaa) vaan puuttuu ... Ensi kesänä haluan laittaa jonkun kukkapenkin.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle♥️

  T. Semi mummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että asiat on menossa eteenpäin! Kivaa että löysit tänne ja jätit kommenttiakin ♥
   Pihan laittoa on meilläkin edessä ensi kesänä, vaikka pohjat sainkin onneksi tehtyä tänä kesänä valmiiksi. Laitan juttua varmasti pihastakin kevään tullen, joten jospa sieltä löytyisi jotakin ideoita teidänkin pihaan?
   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!