Joulukoti ja talvipäivänseisaus

 


Tänään on talvipäivänseisaus ja vuoden lyhyin päivä. Talvinen luonto laittoi silti parastaan, ja aurinko paistoi todella kauniisti. Tällä hetkellä tuntuu todella hyvältä ajatus siitä, että huomisesta eteenpäin jokainen päivä on taas hieman pidempi. Odotan myös innolla torstaille luvattua lumisadetta, ihan täydellinen ajoitus saada vielä ennen joulua valkea maa!


Kotimme ja sen sisustus ei ole moneltakaan osalta vielä valmis, mutta olohuone tuntuu nyt siltä että se on valmis jouluun.  Monet teistä tietääkin, että yritämme saada myös saunaa valmiiksi jouluksi, ja vaikka se ei tule olemaan täysin valmis, uskon että pääsemme ottamaan ensimmäiset testilöylyt silti jouluna! Ai että sitä on odotettukin. Yli neljän kuukauden tauko saunomisesta on tuntunut tosi pitkältä :-D


Käänsimme ruokapöydän joulua varten toisin päin, ja muutos toikin valtavasti tilan tuntua lisää tupaan! Uskon että jätämme pöydän näin päin vähän pidemmäksikin aikaa, vaikka alunperin tämän piti olla vain hetkellinen ratkaisu. Kattovalojen paikat on laitettu riviin oletuksella, että pöytä pidetään aina poikittain, ja nyt valaisin jää vähän hassusti toiseen päähän pöytää. Mikäli pöytää pidetään näin päin, pitänee hankkia pitkän mallinen valaisin joka kytketään tuolta toisesta päädystä. Tähän on varmasti paljonkin vaihtoehtoja!Sohvan ylle pitäisi laittaa seinälle jotakin, mutta en ole halunnut kiirehtiä koska en ole aivan varma että mitä siihen haluan. Vastapäisellä seinällä on jo tauluja, joten pohdin että tällä puolella voisi olla jotain muutakin? Toisaalta tauluja ja kehystettyjä printtejä meillä on aika paljon valmiina, niistäkin saisi varmasti kivoja ripustuksia aikaan. Kävin myös aikanaan akryylimaalauskurssilla ja asetin tavoitteekseni maalata siellä isokokoisen taulun tämän silloin vasta rakenteilla olevan kodin seinälle. Taulu jäi valitettavasti vähän kesken, mutta voisin vielä palatan sen pariin ja tehdä sen valmiiksi. Sillekin tuo sohvan päällinen sopisi hyvin.


Toivotan teille kaikille rauhaisaa joulun aikaa 


2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Onneksi tämä yksi tila alkaa olla jo aika valmis ja viihtyisä, muu koti on vielä vähän "vaiheessa", mutta pikkuhiljaa onneksi koko ajan valmistuu :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!