Lunta tulvillaan

 22022022

Tämä hassu päivämäärä ei jää meillä mieleen hääpäivänä, kuten ilmeisen monella parilla. Sen sijaan tänään tuntuu lumen määrä saavuttaneen jonkunlaisen huippunsa, ja toivon todella että sitä ei tulisi enää hiutalettakaan lisää tälle talvelle! Lumikasat pihallamme ovat jo minun korkuisia. Hirvittää ajatella minkälainen määrä loskaa tästä vielä muodostuukaan kun kevät vihdoin alkaa :-D Lunta oli jo ennestään paljon, mutta eilisen ja yön aikana oli satanut taas lisää noin 25-30cm. Luulen, että nyt lumimäärä alkaa voittaa jo jopa viime talven hurjat ennätykset! Kuinkahan pysyvä ilmiö tämä mahtaa olla? Pari talvea sitten ei ollut lunta koko talvena (joka oli kauheaa!) ja nyt kaksi talvea on meinattu hautautua kinoksiin. 

Aamulla pihapuustamme, sisäänkäynnin edessä olevasta lehmuksesta oli yksi rungoista antanut periksi lumen painolle, ja pötkötteli melkein keittiön ikkunaa vasten. Pihalla ainakin viisi nuorta koivua oli taipunut lähes kaksin kerroin, ja epäilen vahvasti että puut eivät tuosta enää nouse vaan ne on pakko kaataa. Harmi! Lehmus ei ainakaan noussut kuin räystään korkeudelle vaikka sain putsattua siitä lumet aika hyvin pois. Liekkö varren sisältä rakenne murtunut jotenkin, eikä paluuta suoraksi ole? Onko teillä kokemusta, nouseeko kerran mutkale taivutettu puu enää pystyyn ja elinvoimaiseksi?

Tsemppiä kaikille muillekin lumikasojen kanssa taisteleville, ja työnsä puolesta autoileville! On tämä aikamoista. Otan mielelläni vastaan myös ehdotuksia hyvistä lumilingoista! Meinaa alkaa jopa tästä muorista jo puhti loppua lumitöiden kanssa :-D 

Hauskaa päivää 22022022!

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!