Joulukuusi 2022

 


On kolmas adventti, ja lapset saivat tänään koristella joulukuusen. Minun lapsuudessani kuusi laitettiin vasta juuri ennen joulua, mutta meillä on yleensä haettu kuusi jo viikkoa tai kahta ennen joulua. Onhan se kaunis ja tunnelmallinen! Aitojen kuusien kanssa on aina hieman jännitystä että onnistuuko sulatus ja alkaako puu imemään vettä hyvin. Tämä yksilö ei näytä olevan kovin janoinen, eli ennuste on vähän huono. Toivottavasti neulaset kestäisi edes jotenkuten puussa joulun yli!






Minua vähän hymyilytti kun otin näitä kuvia lapsista kuusen kimpussa, samanlaisia kuvia on nyt jo yli kymmenen vuoden ajalta, alkuvuosien kuvissa oli vähemmän tonttuja, joinain vuosina pienin on osallistunut sitterissä nököttäen, milloin on vaipat pullottaneet housussa jne. Ja nyt nämä on tälläisiä isoja jo melkein kaikki. En tajua. Myös yksi aika varma merkki pikkulapsivuosien päättymisestä on se, että nuorimmainen tuumasi jo hyvissä ajoin että eikö tää ala olla aika hyvä, ei laiteta liikaa koristeita. Nyyh! Aika äkkiä meni siis enemmän on enemmän ja kaikki alaoksilla-vaihekin ohi...





Tälläisissä vähän haikeissa mutta lämpimissä tunnelmissa siis täällä, ja kuusi loistaa kauniina. Ihanaa kolmatta adventtia!



Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!