Sateenkaari-aasi


Sain pitkästä aikaa kaivettua ompelukoneen esiin ja pyyhkäistyä sen päältä pölyt. Haaveena on ollut opetella ompelemaan pehmoeläimiä, ja aloitin opettelun tällä netistä löytämälläni kaavalla. Ottobren sivuilta löytyy muitakin ilmaisia kaavoja. Vaikka suurensin kaavaa A4 koosta A3 kokoon, oli tämä siltikin minun nakkisormilleni ehkä liian pientä näperrystä. Ainakin näillä taidoilla. Opin tekemisen aikana montakin asiaa sen kuuluisan kantapään kautta.

* Räätälinliidulla ei kannata piirtää kankaan oikealle puolelle.
* Mikään käsin ompelu tai kirjailu ei ole mun juttu. Varsinkaan jos neula on liian iso.
*Tuo hännässä ja korvissa käyttämäni ommel ei ollut sellainen jota ohjeessa tarkoitettiin. Vieläkään en tiedä millainen sen olisi pitänyt olla että sen olisi voinut tehdä "reunan yli" eli siis niin että reunat olisi oikeasti tulleet viimeistellyiksi.
* Kirjailut olisi kannattanut tehdä kasvoihin jo ennen pään täyttämistä, vaikka ohjeessa se sanottiinkin tehtäväksi lopussa. Nyt täyteet tursusi neulanreijistä ulos (taas se liian iso neula).
* ompelukoneella työskentely on turhankin jännittävää jos kaksivuotias huutaa raivokohtaustaan samanaikaisesti pöydän alla aivan "kaasupolkimen" välittömässä läheisyydessä ;-)

No, kaikesta vastoinkäymisestä huolimatta valmiiksi tuli. Ja P ilmoitti heti että tästä tulee hänen kaverinsa. Tervetuloa vaan kavereiden sankkaan joukkoon :-) Ja onneksi aasilla itsellään tuntuu olevan koko ajan hymy korvissa.

Surut pois ja kukka rintaan!

Tai laukkuun, pipoon, huiviin, jne. Ja vaikkei olisi surujakaan, niin kyllä tää silti on aika soma ja ilahduttaa varmasti. Ohje löytyi blogisurffailun avulla täältä. Kiinnitystä varten ompelin kukan alapintaan rintaneulapohjan. Ihana pikkuinen ja nopea virkkuujuttu! 

Mukavaa viikonloppua kaikille, muistakaa syödä paljon pullaa! Liu lau ja silleen :-)