Pehmopallo ja sen syntyTälläinen kiva pehmopallo syntyy pienistäkin tilkuista. Toisaalta pallosta voi tehdä vaikka kuinka suuren muuttamalla palojen kokoa. Piirrä ympyrä pahville, voit käyttää mitä vain sopivan kokoista muottia. Toki harppikin on ihan kätevä. Mitä isompi ympyrä, sitä isompi pallo. Reilun kokoisella mukilla valmiin pallon halkaisijaksi tuli noin 15cm.Mittaa ympyrän kehän pituus, helpointa on mitata se muottina käyttämästäsi astiasta pehmeällä mittanauhalla. Jaa mitta viiteen osaan, merkitse paikat ja yhdistä merkit viivottimella. Leikkaa piirtämäsi viisikulmio irti.

Leikkaa pahvikaavan avulla 12kpl tilkkuja, voit jättää saumanvarat, tai tehdä kaavasta jo valmiiksi sen kokoisen että saumanvarat ovat mukana.Ompele ensin kaksi viiden palan muodostamaa kaarta, ja lopuksi tee niistä molemmista renkaat, siis päät yhteen. Yhdistä ympyrät laittamalla kärjet limittäin ja ompelemalla yhteen. Lisää lopuksi päätypalat, mutta jätä kääntö-ja täyttöaukko. Täytä pallo vanulla, ja ompele täyttöaukko umpeen. Sitten voitkin siirtyä opettamaan norsullesi sirkustemppuja :-)


8 kommenttia

 1. Suurkiitos ohjeesta, tuli kuin tilauksesta! Tekaisin pojille tuolla ohjeella pehmosählypallon. Parhaillaankin menossa pelit uudella pallolla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Meilläkin pikkuneiti M aivan hullaantui tuosta pallosta ja rutisteli sitä sylissään koko illan :-)

   Poista
 2. Mistä sie ammennatkin nää ihanat juttus?! Norsu palloineen pelasti tän mörököllin kenkkumutsin illan. Iltakaakaolla hymyillen. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onpa ihana kuulla että olen onnistunut ilahduttamaan :-)

   Poista
 3. Kiva idea, jossain oon nähny aikaisemminkin vastaavanlaisen... ehkä jossain lehdessä. Mukavalta vaikuttaa uus blogituttavuus. Piipahdahan kurkkaamassa mun blogia myös, siellä on nyt keväinen arvonta menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä minun oma keksintö olekaan, näin netissä kuvan vanhasta lehtileikkeestä jossa tämä ohje oli, ja ajattelin jakaa ilon muillekin :-) Käväisin vastavierailulla ja kauniita käsitöitä sinulla olikin siellä!

   Poista
 4. Kiitos kivasta ohjeesta! :)

  http://nappijanonparelli.blogspot.com/2021/02/tilkkupallo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva että innostuit kokeilemaan :-) Itsekin pitäisi kaivaa ompelukone taas esiin, ja tehdä koiralle tälläinen pallo retuutettavaksi :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!