Riine-mekko


Eilen koitti odotettu lauantaipäivä, ja ihanien Mekkotehdas-tyttöjen pitämä Riine-mekkokurssi. Mukana oli ompelukone, kassillinen kankaita ja intoa kenties enemmänkin kuin taitoa. Mutta siitä viis, päivän aikana oli tarkoitus saada aikaiseksi mekko ja niin myös tehtiin. Kurssilaiset loihtivat toinen toistaan kauniimpia luomuksia, ja oli hauska huomata kuinka samasta mallista tulee eri näköisiä versioita vain kankaita ja hihamallia muuttamalla, sekä lisäämällä erilaisia pieniä yksityiskohtia kuten kultalankaa, pitsiä tai vaikkapa helman röyhelö. Kuvia muidenkin töistä ja kurssin tunnelmia on nähtävä täällä.
Meidän pimu näytti mekossaan siltä kuin aikoisi pyrähtää hetken päästä lentoon, ja laskeutua vaikkapa seuraavaan kukkaan :-). Iso kiitos vielä teille, Sunna ja Kirsikka! Oli tosi kivaa, ja tulisin uudestaankin.

P.S. Nyt on ehkä ihan pakko jo ostaa tuo heidän Mekkotehdas-kirjansa, minulla kun ei jostakin syystä sitä vieläkään ole... :-D11 kommenttia

 1. Aivan suloinen mekko, täytyy olla taitava että tuollaisen saa tehtyä! (: Ihanat värit ja ihana malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä mulla oli vaan niin hyvät opettajat ;-) Värit on kieltämättä aika herkulliset!

   Poista
 2. On ihana! Ja todellakin, kuin kevätperhonen :)

  VastaaPoista
 3. Oi - niin on perhonen kuin olla ja voi! Ja vitsit, olit kurssilla, olispa tehnyt mieli olla kans. Tytteli on kyllä just siinä iässä, että Mekkotehtaan kaavoille löytyisi varmasti käyttöä!

  VastaaPoista
 4. Kikka niin on, varsinkin kun tuossa on aika isot nuo "siivet" :-)

  Peppi kyllä mä luulen että käyttöä löytyis sille kirjalle! Siellä alkaa vaan kaavat vissiin koosta 86, tuonne kurssille he olivat tehneet bonuksena koon 74/80 ja sillä teinkin tuon mekon. Mutta ensi kesänä viimeistään menisi kirjan kaavoilla varmasti :-)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis mekko ja suloinen malli.

  VastaaPoista
 6. Voi iik syötävän suloista keijukaista (ja taitavaa äitiä)!!!!!!
  Viime viikolla lainasin ko. kirjan.... monta ihanuutta olis...jostain kun sais aikaa, vielä kun äiti saa pukea mihin äiti haluaa.
  Ihailen. Taitava olet. Ja ehtivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jassu sanoistasi. En ole vieläkään kirjaa edes selannut, mutta edelleen uskon kyllä että monta ihanaa mallia tulisi varmaan tehtyäkin! Ehtivästä en tiedä.., tuo oli sentään ihan luksusompelua, kun oli ihan sitä varten varattu useampi tunti ja vieläpä päivänvalon aikaan :-D

   Poista
 7. Ihanan ihana mekko ♥ Toivottavasti tekevät mekkotehtaan mimmit äippä-version kaavakirjasta pikaisesti ;) Meilläkin huristellaan mekkoja urakalla, saavat sitten jäädä tytöille muistoksi, niin kirja kuin mekotkin. Nyt äkkiä kesä meille, mekkokesä :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!