Keväinen Tallinna

Tallinna

Toukokuinen Tallinna oli soma kuin karamelli. Kukkia, vehreyttä ja värejä. Toisaalta kiertelimme enimmäkseen muualla kuin siinä aivan keskeisimmässä vanhassa kaupungissa, ja paljon mukavia paikkoja löytyi myös sieltä missä maisemat ovat enemmänkin rouheita kuin niitä perinteisiä postikorttimaisemia.

Meille jo edellisiltä reissuilta tutulta Rotermannin alueelta löytyi mukava uusi kahvila nimeltään Carmen. Sisustus oli täynnä tämän hetken "hittijuttuja" :-)
Kokonaan uusi tuttavuus oli Kalamajan alue, sekä Telliskiven keskus. Vanhaan neuvostoaikaiseen tehdasmiljööseen oli syntynyt rykelmä kauppoja, ravintoloita, kirpputoreja ym. Oma kasvava viehtymykseni tehdasromantiikkaan ja hieman karunkarheaan meininkiin sai tuolla ihan uusia ulottuvuuksia. Varsinkin ravintola F-Hoone oli hieno tuon tyylin edustaja, ja paikka tuntui olevankin aika suosisttu. Lounasaikaan oli melko täyttä. Koko tallinna on täynnä upeita kontrasteja, vierekkäin voi olla aivan luhistumaisillaan oleva rakennus ja täysin uusi ja moderni rakennelma!

Telliskiven keskuksessa oli myös kiva sisustuskaupan ja kahvilan yhdistelmä Home Art. Tarjolla oli paljon musta-valkoista ja hieman Granit-henkistä sisustustavaraa ja kivoja valaisimia sekä pieniä kalusteita. Mukaan lähti yksi musta räsymatto ja uuden kodin vessaan saippuapumppupullo.


Kalamajan alue on kuin valtavan suuri puukäpylä, ihania vanhoja puutaloja vieri vieressä silmän kantamattomiin. Selkeästi alue on nousussa, monet taloista oli remontissa ja väleihin oli rakennettu muutama uusikin. Jos jostakin syystä asuisin Tallinnassa, haluaisin ehdottomasti asua tuolla!
Ehdottomasti parasta antia reissulla oli kuitenkin seura. Emme ole olleet miehen kanssa kahdestaan viimeisen puolen vuoden aikana kuin yhteensä muutaman tunnin ja nekin pankkiasioita ja muuta yhtä romanttista. Parin päivän hermolepo raksasta ja lähestyvistä ylioppilasjuhlista tulikin siis todella tarpeeseen :-)

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

7 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tuolla oli paljon kivaa kuvattavaa, kuvia kertyikin aikamoinen määrä :-)

   Poista
 2. Ihanaa, että pääsitte kahdestaan :) Ja kiitti vinkeistä! Oon just lähdössä Tallinnaan viikonlopuksi äidin ja siskon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosiaankin ihanaa ja tervetullutta <3 Ja oleppa hyvä, kannattaa käydä ainakin tuo Telliskivi, se oli jotenkin mykistävä ja hämmentävä sillai hyvällä tavalla. Se F-Hoone on kai tosi hyvä ja edullinen ruokapaikkakin, me juotiin tosin vain kahvit. Mut sä varmaan tykkäisit :-)

   Poista
 3. Mukava tunnelma kuvissa. Tekispä mieli lähteä käymään Tallinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kyllä, Tallinnassa on paljon mukavaa nähtävää :-)

   Poista
 4. Nämä on kyllä tosiaankin samanlaisia! Tai siis ainakin hyvin samankaltaisia. Joku laittoikin tuolla fb:n terapiaryhmässä kuvan saman raflan valaisimesta. Uskoisin, että valmistaja on ainakin sama. :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!