Yo

Meillä juhlittiin eilen esikoisen ylioppilasjuhlia. En voi uskoa, että oma lapseni on ylioppilas! Tai siis toki voin, mutta se tuntuu niin upealta että sitä on jotenkin vaikea vielä sisäistää. Tunnelma on onnellinen ja samalla haikea. Poika lähtee pian opiskelemaan ja ensimmäinen lapsonen pitää saatella omilleen, tuonne maailman tuuliin. Ei voi kuin toivoa, että repussa on oikeanlaiset eväät ja että poika pärjää! 

Tarjoilut koostui aika perinteisistä herkuista. Oli voileipäkakut ja täyskärit, tosin täytekakku oli teemaan sopivasti puku eikä siltäosin ihan perinteinen :-) Moni osallistui tarjottavien tekoon, ja siellä oli niin anopin, sukulaisten kuin ylioppilaan itsensäkin leipomuksia. Itselleni ei jäänyt kuin raparperipiirakan, hedelmäsalaatin ja ruisnaposteltavien teko. Muuten hommaa kyllä riitti, sitä ei varmasti tajuakkaan ennenkuin vuoro osuu omalle kohdalle, että miten iso työ yo-juhlien järjestämisessä onkaan! Jos ottaa vertailukohteeksi kotona järjestettävät häät, niin ehkä siitä saa hieman mittakaavaa ;-)  Onneksi sain apua myös juhlien ajaksi keittiöön, niin ei mennyt päivä keittiössä hääräämiseen. Iso kiitos siitä vielä "henkilökunnalle"!

Juhlat on nyt tosiaan onnellisesti ohi, vaikka monenlaista draamaa viikolle osuikin. Perheeseen iski nimittäin juhlien alusviikolla sekä flussa että vatsatauti. Näistä johtuen osa perheestä piti kiikuttaa anoppilaan evakkoon juhlien ajaksi, etteivät olisi olleet lisäämässä tartuntariskiä. Harmitti kyllä todella, jos noin lievää ilmaisua voi tässä käyttää... Tarjoiluja jäi ihan kauheasti yli, vieraita ei tullut läheskään niin paljoa kuin olimme ehkä olettaneet. Emme lähettäneet varsinaisia kutsuja lainkaan, koska perinteisestihän ylioppilasjuhlat ovat avoimet ja sinne voi poiketa ilmoittamatta. Ehkä nykypäivän ihmiset ovat niin kiireisiä että jos ei ole erikseen kutsuttu, ei malteta lähteä? Olin toki ilmoitellut esimerkiksi ystävilleni fb:ssä useaan otteeseen, että meillä on yo-juhlat, tervetuloa vaan. No, tietääpähän mitä meillä syödään seuraavan viikon, tiukka kakkukuuri tiedossa :-D Ja onhan näitä juhlia tiedossa vielä vastaisuudessakin, saamme siis harjoitella tarjoilujen mitoittamista vielä monet kerrat! :-)

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille, ja hyvää lomaa koululaisille!

10 kommenttia

 1. Toi kakku on UPEA! Musta tuntuu, että nykyään yo-juhliin on tapana kutsua jotenkin tosi selkeän konkreettisesti, ihmiset ei oikein "uskalla" kuokkia. Omista juhlista on kohta vuosikymmen ja muistelen, että jo silloin suurin osa tuli kutsuttuna, vain muutama yllätysvieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se saattaa kyllä olla noiden kutsujen kanssa. Meillä kevät hujahti niin huomaamatta raksan kanssa, että ei olisi kutsuja ehtinyt oikein tehdä ja laitella vaikka olisi niin meinannutkin. Hyvät juhlat meillä kuitenkin oli, ja kaikki läheiset olivat kyllä paikalla <3

   Poista
 2. Onnea ylioppilaalle ja äidille - koko perheelle :) Aivan mahtava kakku ja ihanat kahvikupposet. harmi, että osa poppoosta oli sairaana, vaan minkä sille voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) Näinhän se oli nähtävä että näitä pöpöjä vaan välillä tulee jostakin. Toivon nyt todella kovasti ettei kukaan saanut meiltä tartuntaa.

   Poista
 3. Onnea uudelle ylioppilaalle ja vanhemmilleen kanssa. Joko on opiskelupaikka varmistunut?

  Kiva retrokuppikattaus ja mums mums mitkä tarjottavat. Meillä on kutsuttu vieraat yojuhliin. Ne jotka ovat ilman kutsua astelleet avoimesta ovesta sisään, ovat olleet lähinnä lasten kavereita. Niin ne ajat muuttuu, omassa nuoruudessa oli enempi sellainen avoimien ovien meininki.

  Tarjoilujen mitoittaminen on kyl sellaista hakuammuntaa! Toisaalta, kyllähän ne herkut maistuu juhlien jälkeenkin ja rääppiäiset on vallan mukavia. Työkaverit saa usein osansa ja kiitosta kuuluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ole vielä varmistunut, taitaa tulla heinäkuussa vasta tieto.
   Kaipa se on jatkossa kutsuttava ahkerammin. Toisaalta oli meillä nytkin tupa täynnä pariin otteeseen, eli ihmisiä oli ihan kivasti, mutta tarjoiluja taisi olla vaan liikaa. Eli voihan olla, että laitetaan vaan vähemmän pullaa pöytään :-D Mulla kun ei ole niitä työkavereitakaan kenelle syöttää noita, niin omaan ahteriin kajettuu kaikki ylijääneet :-D :-D

   Poista
 4. Onnea ylioppilaalle ja koko perheelle :)

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!