logo

27.6.2015
Eilen tuli kuluneeksi viikko muutosta. Ekojen päivien laatikkoahdistus on alkanut jo hieman hellittää, kun saatiin edes tuo olohuoneen ikkunanurkkaus raivattua esiin. Laatikoita toki on, mutta ne on nyt survottuna alakerran pianohuoneeseen ja meidän makkariin ym. Eli niiden määrä ei suinkaan ole vähentynyt, mutta ne on saatu keskitettyä isompiin kasoihin. Kuka huijaa ketä? :-D No, kärsivällisyyttä vissiin pitää vain kaivaa jostakin, se ei tosin tälläisissä laatikoiden sietämisissä ole minun vahvoja puoliani. 

Yksi varma keino saada ahdistuksia purettua, on tarttua lapioon ja alkaa huhkia. Eilen sain yhden pikkunurkan laitettua pihasta, vaikka varsinaista multakuormaa ei vielä ole tilattukaan. Noita taimia on vaan kertynyt jo keväästä asti, ja nyt en enää malttanut odottaa vaan oli ihan pakko saada istuttaa edes jotakin! Talo pitää vielä maalata ja päästä nostimella ympäri eli mitään isompia pihanlaittoja ei kannata tehdä ennenkuin se on hoidettu, mutta pääsimpä tekemään hetkeksi jotakin kivaa, sisustusta kun ei vielä myöskään pääse juurikaan laittelemaan. Joka paikka odottaa siis jotakin. Piha talonmaalausta ja multakuormaa, sisustus varaston valmistumista ja laatikkopinojen katoamista, minä että kaikki olisi valmista. Pihasta puheenollen, olisiko teistä kenelläkään puutarhaihmisellä ideaa, mitä voisi laittaa kasvamaan hyvin jyrkkään rinteeseen? Tuossa kukkapenkin taustalla nimittäin näkyykin maanleikkaus, jonka pinta pitäisi saada nätiksi. Siinä ei mitkään hakkeet pysy, mutta mietin että josko jonkun kasvin saisi siihen peittämään kurjaa savista maanpintaa. Mutta mikä? 

Hauskaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ikkunat on kyllä tässä talossa se juttu :-)

   Poista
 2. Näyttää niin ihanalta! Mikä valoisuus, ilmavuus ja tosiaan, nuo ikkunat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Haluttiin ottaa takana olevasta koivikosta "kaikki irti", niin piti laittaa sitten tuo pääty kokonaan ikkunaa että se näkyy sisälle :-D Koivikko näkyy myös jo etuovelle koko talon läpi!

   Poista
 3. On teillä kaunista!!! Onnea vielä uudesta kodista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Irmastiina :-) On kyllä ihanaa että päästiin vihdoin tänne uuteen kotiin!

   Poista
 4. Kaunista on! Ja tuo näkymä keittiön-olohuoneen ikkunoista 💜

  Miten olisi rinteeseen Lamoherukka tai Seppelvarpu? Meidän asuinalueella (alkanut rakentumaan v. 2009) näitä kahta juurikin on useammassa pihassa/rinteessä. Peittää kasvaessaan eikä rikkaruohotkaan tykkää eksyä joukkoon. Meillä itsellä on Lamohietakirsikkaa suhteellisen jyrkässä rinteessä, on kaunis, mutta juureen pääsee sen verran valoa, että rikkikset/heinät tykkää sinne pesiytyä. Niiden nyppiminen rinteessä ei ole ihan helpoin homma. Jos itse olisin valinnut (ostettiin talo valmiina), olisin laittanut varmastikin nuita kahta ensimmäistä.

  Nim. Viimeiset kaksi viikkoa enemmän ja vähemmän rinteessä rikkiksiä nyppinyt 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääpä laittaa nuo kasvit harkintaan. Tuo rinne näkyy meillä suoraan sisään keittiöön, joten siihen laitettavalta kasvilta toivoisi juuri esteettisyytä, ehkä kaunista syysväriä, ja saisi siinä kukintakin olla. En muista mihin pakkasin puutarhakirjani, pitänee laittaa google hommiin :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!