Keittiö eli se kodin sydän


Tässä tämänhetkinen tilanne keittiössämme. Sain pienet yhtäaikaa päiväunille, niin hyödynsin tilaisuuden ja nappasin pari kuvaa. Minulla oli keittiön suunnittelussa muutamakin punainen lanka, ja yksi niistä oli se ettei väreissä ole kuin mustaa ja valkoista, siis koneita, altaita ja hanaa myöten. Siinä onnistuinkin aika hyvin, ainoastaan mikron pyöreä nappi ja pöytään upotettu pistorasia ovat pieniä tyylivirheitä :-D Keittiön suunnitelmia veivattiin kyllä moneen kertaan, eli ihan helpolla ei suunnitelmat syntyneet! Keittiömme toimitti Topi-keittiöt. Tämä iisakinkirkko ei tosin ole vieläkään valmis, vaikka asennus on alkanut jo ennen pääsiäistä. Mustalta seinältä puuttuu vielä yksi peitelevy (olikin väärän kokoinen) ja muutama kolhittu ovi pitää vaihtaa. Lisäksi pienemmän jääkaapin asennus on ollut jotenkin vaikeaa, se on laitettu jo usemman kerran paikoilleen, mutta nyt se on taas jo liikkunut sijoiltaan eli jotain sillekin pitää vielä tehdä. Se on kai kallellaankin, kun tavarat valuu toiseen laitaan :-D Puutteet korjataan kuulema elokuussa lomakauden jälkeen, eli jos olisin jäänyt sitä odottamaan, ei keittiökuvia olisi ollut luvassa vielä aikoihin. 

Meillä on tosiaan muutamakin asia keittiössämme tuplana. Jääkaappeja on kaksi, koska tuo integroitu versio on pienempi kuin mitä meillä ennen oli, ja sekin oli jo vähän liian pieni. Laitoimme lisäjääkaapin saarekkeeseen tason alle ja siellä säilytetään lähinnä maidot ja voileipätarvikkeet jotta lapsetkin ylettävät niihin paremmin. Jätelaatikoita on myöskin kaksi, että kaikki kierrätettävät lajikkeet saatiin mahtumaan. Eniten käytettävät eli sekajäte ja pahvit ovat ylälaatikossa (ergonomia) ja altaan vieressä, en halunnut sitä perinteisesti altaan alle koska altaalla yleensä seisoo aina joku, ja juuri silloin joku toinen haluaa sinne roskikselle. Nyt ei tarvitse tiskarin väistellä! Tiskareita on emännän lisäksi vielä kaksi, ja tämä on ollut erittäin toimiva ratkaisu. Isossa perheessä tulee nimittäin tiskiä niin paljon varsinkin näin kesällä kun kaikki ovat kotona, että tiskivuoria hoitamassa saisi olla joku täysipäiväinen henkilö. Yhden aterian astiat täyttävät jo lähes yhden koneen, ja meillä syödään viidesti päivässä... Nyt pöytäpinnat pysyvät edes hieman paremmin näkyvillä, kun koneet imee sisuksiinsa enemmän tiskiä kerralla eikä pöydälle jää aina sitä seuraavaa koneellista jonottamaan että edellinen peseytyy.

Liesituulettimen viereen seinälle on tulossa vielä jokin avohylly, ehkä pieni String-hylly joka onkin jo odottamassa että joku raaskisi porata laattoihin reikiä. Lisäksi tuo iso kello on tarkoitus nostaa seinälle, joko sille hyllylle tai erikseen vähän ylemmäs. Pitää vielä tuijotella ja miettiä :-D Ruokailuryhmä on myös vielä vaiheessa, ainakin uusi pöytä on tulossa jossakin vaiheessa. Entisessä kodissa meillä oli iso pyöreä pyötä, mutta tänne haluan pitkän ja ison pöydän kun sellainen kerran mahtuu. Valmiina sellaisia sopivan näköisiä ja kokoisia ei meinaa oikein löytyä, ainakaan kukkarolle sopivaan hintaan, niin pöydästä on tulossa ainakin jonkinasteinen diy-versio. Kerron siitä lisää kunhan toteutus etenee! 


22 kommenttia

 1. Mainion näköistä! Ja hauska kuulla suurperheellisen kommentointia arkea auttavista asioista! Varmastikin paikallaan nuo tuplajärjestelyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, kieltämättä kahdeksan hengen keittiölle on erilaiset vaatimukset kuin esimerkiksi keskiverto nelihenkisen perheen keittiölle :-)

   Poista
 2. Todella upealta ja toimivalta näyttää teidän keittiö! Mitkä teillä on nuo mustat uuni ja mikro ja onko olleet hyvät näillä vähäisillä kokemuksilla? Meille tulee ne myös mustana samallalailla päällekkäin :) Ja toinen kysymys mikä ei liity yhtään keittiöön, mutta muistatko kuinka korkea askelma teidän portaissa on? Meille on laitettu askelman korkeudeksi 188mm ja eilen alkoi tuntumaan, että tuleekohan suorista portaista aivan liian jyrkät, melkeinpä yöunet menetin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuni ja mikro on Aeg:n ja on olleet hyvät. Portaista mittasin äkkiä rullamitalla, ja sain 187mm eli aika sama kuin teillä. Ihan hyvä niitä on ollut kulkea, voitte nukkua yönne :-D

   Poista
 3. Niin upea keittiö, hyvin paljon sellainen mistä itsekin haaveilen!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä oli itsellenikin sellainen haaveiden keittiö :-)

   Poista
 4. Ihanan valoisaa tossa tilassa, ne ikkunat!
  Monasti kuulen itsekin, kuinka ihmetellään, et pitääks kaiken olla niin justiinsa. Miksei olis, kun kerran voi. Ei välttämättä maksa enempää, vaivaahan siitä toki on.
  Tuli mieleeni, että pienet kauneusvirheet voi joskus meikata näkymättömiin kynsilakalla. Mainitsit mikron pyöreän napin ja pistorasian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä vaiheessa kun itse valitsee materiaaleja, valitsee toki ne mitkä omaa silmää miellyttää. Tosin joissakin valinnoissa loppupäässä alkoi olla se "kunhan vaan jotain"-asenne, mutta keittiö on niin iso kokonaisuus että se teki mieli tehdä mieluisaksi! Kynsilakasta puheenollen, kylmäkoneiden ritilät maalasinkin jo suhumaalilla mustiksi, ja harkitsin sen mikronnapinkin maalaamista, mutta siinä olisi aika iso ympäristön suojaaminen kun sitä ei saa irti. Noh, katsotaan kuinka paljon se alkaa häiritä :-D

   Poista
  2. Entäs se dc-fix vai mikä lie kontaktimuovi onkaan... ;)
   Mut hieno on keittiö!!!

   Poista
 5. Upealta näyttää. Ihana tuo musta seinä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Musta seinä tuo kyllä kivasti särmää ettei ole liian valkoista kaikki. Harmi että just siitä puuttuu tuo peitelevy, olisin mieluusti esitellyt keittiön siltäosin valmiina, mutta minkäs teet. Kun eivät saa tätä valmiiksi niin eivät saa :-D :-D (pieni negatiivinen palaute tässä samalla).

   Poista
 6. Wau!! Upean näköistä! Ihanan valoisa, kaunis keittiö ja vitsit miten paljon teillä on ikkunaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! Juu ikkunaa on tämä toinen pääty talosta kokonaan, eli valoisaa on :-)

   Poista
 7. Wau! On teillä upea keittiö! Ja ihana moccamasteri, pakko saada kans keltainen. :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moccamasteri oli aikoinaan ihanpakkosaada, nyt tosin olen jo alkanut harkitsemaan että pitäisikö se sittenkin vaihtaa johonkin tylsemmän väriseen. Olen kai muutenkin alkanut muuttua tylsemmäksi värien suhteen, tämä uusi talokin on paljon "värittömämpi" kuin ensimmäinen :-D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Me asutaan täällä akvaariossa :-D Eikä oikeastaan ole edes haitannut, ettei olla ehditty laittaa niihin vielä rullaverhoja, eipä tuolla pellolla paljon kukaan katsele, tai jos katselee niin siitä vaan!

   Poista
 9. Vau, onpa se hieno! Ja mahtavaa suunnitelmallisuutta juuri teidän perheen arjen helpottamiseen. Tuo on varmasti sitä "seuraavan talon" viisautta ;) mitä teidän keittiön tasot muuten on? Meillä todennäköisesti tulossa valkoista kvartsia ja saarekkeeseen olin kaavaillut mustaksi petsattua massiivikoivua, mutta nyt mies epäröi sen puun kanssa. Itse epäröin täysin valkoisen saarekkeen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Kyllähän sitä monta asiaa huomasi vasta ekan talon jälkeen, että tämän olisin tehnyt toisin. Toisaalta myös se, että saimme enemmän neliöitä käyttöön, antoi mahdollisuuksia muokata keittiöstä toimivampi. Nyt tosin kävi niin, että nuo monet toiminnot vievät aika paljon säilytystilaa pois, eli vaikka keittiö on iso, pitänee tavaraa hieman karsia. Ei toisaalta varmaan haittaakaan :-D Tasot on kiiltävää valkoista laminaattia, olisin halunnut ne Coriantasot, mutta tuossa kohdassa oli pakko nipistää. Koska budjetti. Meillä oli ennen mustat puutasot, ja nätit on nekin :-)

   Poista
 10. Kylläpä näyttää raikkaalle ja kompaktille! Onnea vielä uuteen kotiin, yllättävän nopeasti se valmistui näin sivustaseuraajan näkökulmasta :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen kotiin. Aivan ihanalta ja raikkaalta näyttää kerrassaan ♥

  VastaaPoista
 12. Vau ! Siis aivan upeita kontrasteja. Todella kaunista ♥

  Toivon, että ne vesivahinkoasiat selviää pian ja siitä ei aiheudu teille merkittävää haittaa. Pääsisitte rauhassa kotiutumaan ja nauttimaan ihanasta uudesta.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!