Espanjan aurinko, marmorilouhos sekä tehdaskäynti Cosentinolla


Viime viikko vierähti melkein kokonaan työmatkalla Espanjassa. Olin Sissarit ry:n porukan kanssa tutustumassa Cosentinon tehtaaseen, jossa valmistetaan mm. Silestone ja Dekton-tasoja. Lisäksi pääsimme visiitille Cosentinon omalle marmorilouhokselle. Molemmat paikat olivat ehdottamasti matkustamisen arvoisia, ja toki kaupan päälle saimme annoksen aurinkoa, palmuja ja lämpöä :-) Itselleni tämä oli ensimmäinen vierailu Espanjassa, ja ison osan huomiostani veivät kyllä luonto ja kasvit. Kaikkialla näkyi valtavia puita ja palmuja, joita olen tottunut näkemään Suomessa huonekasveina. Kanssamatkustajia saattoi hieman hymyilyttää intoiluni esimerkiksi valtavien kumiviikunoiden äärellä, mutta olihan ne nyt oikeasti upeita!

Otin todella paljon kuvia reissusta, ja vaikka itse tehtaassa ei saanutkaan kuvata, on esimerkiksi heidän luonnonkivinäyttelystä muutama kuva joista saatte ehkä käsitystä paikan koosta. Jos nyt en ihan väärin muista, niin tehdasalueen koko oli kolme miljoonaa neliömetriä josta puolet rakennuksia! Tässä siis annos Espanjan aurinkoa kuvien muodossa:

Ensimmäinen majoituspaikkamme oli Valle del Este Golf Resort lähellä Veran kaupunkia.Jotenkin en ollut etukäteen tajunnut että alue on niin etelässä. Kaktukset yllättivät hotellin pihassa!

Marmorilouhos oli todella suuri paikka.Koko matkaseurueemme, Cosentino Finlandin väkeä sekä 11kpl Sissareita. Kuvan otti ihana oppaamme Cosentinolta.


Tätä ei usein tapahdu että päätyisin itse kuvaan, mutta pitihän tuo ikimuistoinen tilanne ikuistaa :-D


Marmorilouhoksen jälkeen siirryimme Cosentinon tehtaalle. Jo pelkkä piha teki vaikutuksen, kulkuväylät ja rakennus itsessään oli päällystetty Dektonilla. Tehdas oli valtavan kokonsa lisäksi todella siisti, ja hämmästelimme robottiautojen puuhia sekä sitä määrää erilaisia laitteita joita tasojen valmistus ja pakkaaminen vaativat. Myös varasto oli kooltaan mykistävä.
Esillä oli myös prototyyppejä vasta kehitteillä olevista kuoseista.

Erilaisia luonnonkiviä esillä.


Ihanaa seuruettamme ♥  Kuva: Lotta Huvinen

Tehdaskierros ja kaivoskäynti muodostivat tiiviin päivän, ja loppuilta levättiin hotellilla uinnin ja  illallisen merkeissä. Seuraavana aamuna meillä oli kuljetus Alicanteen, jonne suurin osa porukasta jäi vielä yhdeksi ekstrayöksi ennen kotiin paluuta. 


Hotellimme oli aivan meren rannassa, ja huoneesta avautui upea merimaisema. Hotelli oli nimeltään Melia Alicante, ja tykkäsin kyllä kovasti. Ensimmäisenä päivänä oli ohjelma lähinnä uintia ja rentoilua illallisineen, ja koska lentomme lähti lauantaina vasta aivan illalla, ehdimme vielä viettää melkein kokonaisen toisenkin päivän kaupungissa.

Lähtöpäivänä seikkailimme huonekaverini Piian kanssa Castell de Santa Barbara-linnoitukseen, ja vaikka varjossa lämpötila näytti +30, oli linnoitus todellakin vaivan arvoinen näkymineen! Meillä meni todella pitkään löytää paikka josta hissi ylös vuorelle lähtee. Liekkö vika opasteissa vai helteessä pehmenneissä päissämme, mutta vinkkinä muille että sisäänkäynti oli ison rantatien kupeessa alhaalla rantaa vastapäätä, kun me etsimme sitä ylempänä kulkevilta teiltä.Puut olivat kuin veistoksia, ja valtavan suuria. Tämäkin on kumiviikuna, eli kotoammekin löytyvä huonekasvi! Käsittämätöntä.

Linnoitus korkealla kaupungin yläpuolella oli nimeltään Castell de Santa Barbara. Kahvilakin ylhäältä löytyi, mutta meillä ei ollut käteistä enää mukana. Pahus! :-D 


Piia ja rannaton meri.


Linnoitus polveili vuoren rinteellä, ja sen sokkeloisuutta ja eri korkeuksia oli vaikea vangita kuviin. Ihana paikka, jossa pääsi kulkemaan myös lastenvaunuilla mikäli jaksaa työntää mäkiä :-D Itse huomioin usein esteettömyyttä, vaikkei meillä enää ratasikäisiä olekaan. 
Iltasella suuntasimme kohti lentokenttää, ja vaikka yötä vasten lähtenyt lento aiheutti melkoisen univajeen, oli mukavaa että saimme ikäänkuin lisäaikaa viimeiselle päivälle. Alunperin lennon piti olla ihan inhimilliseen aikaan Suomessa, mutta lentoyhtiö siirsi sitä, ja lopulta olimme Suomessa vasta puoli neljältä aamuyöstä. Kotona huokaisin viiden aikaan aamulla, ja ehdin jopa hetken nukkua ennenkuin alkoikin jo lasten aamu ja äänet. 

Muistoksi reissusta jäi valtavasti uutta tietoa työhön, ihania muistoja, uusia ystäviä ja aurinkoenergiaa jolla toivottavasti jaksaa pitkälle syksyyn. Kotona oli ruska edennyt huimasti viikon mittaan, ja tulinkin juuri sopivasti takaisin että ehdin vielä nauttia siitäkin. Tykkään vuodenajoistamme eikä talven lähestyminen ahdista lainkaan. Tervetuloa vain, olen valmis :-)
Porukkamme reissukuvia löytyy Instagramista tunnisteella #cosentinolainen ♥ Samalla tunnisteella on myös viime vuotisen tutustumismatkan kuvia, joten älkää hämääntykö että osassa kuvia onkin ihan eri tyyppejä :-) 

Mukavaa uutta viikkoa!


4 kommenttia

 1. Ihana matkakertomus! Tuolla linnoituksella olen minäkin käynyt ja me löydettiin hissi aika helposti. Alaspäin kävelimme ja hotellimme oli melkein linnoituksen vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Linnoitus oli upea, ja onneksi jaksoimme etsiä sisäänkäyntiä, vaikka olimme aika pitkään ihan hakoteillä. Lopulta olimme kysyneet jo useammalta vastaantulijalta neuvoa ennenkuin saimme oikeat ohjeet. Päivä oli todella kuuma, ja hetken meinasimme jo luovuttaa etsinnöissä :-D

   Poista
 2. Hienoja ja mielenkiintoisia kuvia. Oli tosi ihana katsella upeita kuvia ja lukea, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos paljon Tuija! Epäröin hetken, että voinko tälläisestä aiheesta edes postata tänne, koska aihe on niin erilainen kuin yleensä blogissani. Toisaalta olen nyt viime vuosina ajatellut, että laitan tänne ylipäätään aiheista jotka kiinnostavat myös itseäni, pelkästä sisustuksesta ei mitenkään enää riitä kirjoitettavaa tai kuvattavaa ainakaan kovin usein :-D Blogi täyttää alkuvuodesta yhdeksän vuotta, ja sinä aikana on tullut kodista kirjoitettua jo aikamoisen paljon :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!