keittiössäEräs tiistai-ilta, kun matto oli vinossa ja kahvit ruuan jälkeen tippumassa, otin kuvia keittiöstä ja väistelin kuvakulmista pöydässä vielä lojuvat nakkikastikepannut ja muut astiat :-D Keittiömme on ollut oikein toimiva, tykkään erityisesti siitä että ruokapöytä jää tilan päätyyn omaan rauhaansa. Hassua sinänsä, että uudessa talossa ruokapöytä tulee silti olemaan kulkuväylällä eli siitä kuljetaan ohi olohuoneeseen. Aina joutuu tekemään kompromisseja, tulevassa talossa niitä on tehty paljonkin, mutta toivon mukaan iso tontti ja piha kompensoivat riittävästi. Ruokapöydän tila on kuitenkin mitoitettu tälle nykyiselle ruokapöydälle, eli siitä ei onneksi tarvitse luopua!Maisemat on toki nykyisen keittiön parhaita puolia. Tämä onneksi jatkuu uudessakin kodissa, siellä keittiön ikkuna tulee olemaan puutarhaan päin, ja pihan yli näkyy hieman tien toisella puolella oleva matala merenlahti. 

Tästä keittiöstä otamme mukaan monta hyväksi havaittua ideaa, mutta muutama asia tulee muuttumaankin. Yksi toteutumatta jäävä haave olisi ollut ruokakomero, ensimmäisissä luonnoksissani se vielä oli mukana, mutta koska taloa piti pienentää aika rajusti niistä ensimmäisistä "kaikkihaaveetpaperille"-luonnoksista, jäi komero aika alussa pois. Kahta tiskikonetta emme enää uuteen keittiöön laita, nyt ruokakunta on pienentynyt kahden aikuisen lapsen verran tämän talon rakennusajoista, joten pärjäämme varmaan yhdelläkin tiskarilla hyvin. En halua korkeakiiltoisia ovia enää, eli kaikki ovet tulemaan olemaan mattapintaiset. Muutenkin värimaailma tulee olemaan pehmeämpi kuin nykyinen musta-valkoinen. Takka on ollut meillä keittiön ja olohuoneen välillä, ja tämä toistuu uudessakin kodissa. Takka tulee olemaan ruokapöydän päädyssä. Odotan kyllä uutta keittiötä jo innolla, mutta ensin pitäisi vielä kilpailuttaa keittiötoimittajat ja valita kuka keittiömme tekee! Edellisessä postauksessani vilautinkin jo havainnekuvaa uudesta keittiöstä, ja olen kertoillut siitä myös Instagramissa raksapäiväkirjana toimivalla @kotisaareen -tililläni.
Mukavaa viikkoa, meillä on vihdoin miehen kanssa muutama yhteinen lomapäivä! ♥ Suunnitelmissa on ainakin perheen kanssa retki Suomenlinnaan, ja mahdollisesti myös Loviisaan :-) Saatamme saada myös kahdenkeskisen vapaa-illan, edellisestä kerrasta on niin kauan, että kumpikaan ei oikein edes muista enää milloin viimeksi. Mahdollisesti joskus vuosi sitten..? Mitähän sinne keksisi, ainakin voisimme käydä syömässä jossakin.

Nyt saunaa lämmittämään!

4 kommenttia

 1. Aivan ihana keittiö. Suuret ikkunat ja valkoinen keittiö on valloittava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä keittiö on ollut meille todella mieluisa, ja sain tänne aikanaan kaikki sen hetken haaveet ja toiveet toteutettua ♥ Koska uusi koti tulee olemaan pikkuisen pienempi, ja pohjaratkaisu aika erilainen, ei uudesta keittiöstä tule ihan samanlaista, mutta aika paljon samoja elementtejä kuitenkin. Uskon, että tulevassakin keittiössä ruoka maistuu hyvin :-)

   Poista
 2. Nuo teidän keittiön isot ikkunat ovat kyllä niin ihanat, tuovat varmasti valoa hurjasti sisälle. Itsellä kun keittiö on pimeä, kompromissi aikoinaan.
  Mukavia yhteisiä lomapäiviä ja vapaailtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Keittiö on kyllä meidän kodin sydän, siellä vietetään tosi paljon aikaa. Valoa riittää hyvin ympäri vuoden, tykkään siitä kovasti.
   Kompromisseja joutuu varmasti melkein kaikki tekemään asumisessaan ♥
   Kiitos, koetamme ottaa ilon irti tästä lyhyestä yhteisestä lomastamme :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!