kotiliesi

Kuulumisia 7.7.2020Vilkaisin blogia, ja totesin että ai kamala miten pitkä aika edellisestä postauksesta taas on! Onneksi Instagramiin tulee laitettua himpun useammin kuulumisia. Kesäkuun helteet vetivät ulos, uimarannalle, puutarhaan. Nyt ollaan taas enemmän sisätiloissa, ja blogillekin löytyy enemmän aikaa. Arki rytmittyy nykyään aika pitkälti talonäyttöjen mukaan. Myyntiä on mennyt nyt reilu kolme kuukautta, ja koko tämän ajan on ollut useampia näyttöjä joka viikko. Kiinnostusta tuntuu rittäävän, mutta kaupoille ei olla vielä päästy. Moni tuttu on sanonut, että lopulta kauppaan johtanut tarjous tulee vähän "puskista", eli kun sitä vähiten odottaa. Voin tässä kovaan ääneen sanoa, että odotan sitä nyt tosi vähän. Auttaisiko se? :-D 

Valittaminen ei tietenkään auta, mutta tunnustan että pientä turhautumista ja väsymistä on ilmassa. Ison perheen ja eläinten kanssa näytöt eivät ole koskaan mikään läpihuutojuttu, vaan vaativat tuntikausien valmistelut ja koko lössin viemisen jonnekin notkumaan. Koiran kanssa ei voida kuitenkaan mennä esim leikkipuistoon tai syömään ulos, ja lopulta näyttöpäivien ruokailut onkin usein pillimehua ja paistopistetuotteita autossa nautittuna... Toivon siis tosi kovasti että tämä ruljanssi olisi pian ohi! Toki seuraava on sitten muuttorumba joka on ehkä vielä kamalampaa, mutta ei onneksi jatku kuukausitolkulla :-D :-D Yhdet pienet nimpparit vietettiin kun Meerillä oli nimipäivät. Meeri on mielestäni kaunis nimi, ja tytär sai sen äitini isoäidiltä. Meillä ehti olla viisi sukupolvea jonkun aikaa elossa, ja itsekin sain tuntea tuon edellisen Meerin aikuisuuteeni asti, kun olin jo itsekin äiti. Isompi tytär ei saanut vielä tuota nimeä koska mamma oli silloin vielä elossa, mutta nuorempi sitten sai. Yhtäläisyyttä molemmissa Meereissä on taivaan siniset silmät. Uskoisin että yhteistä on myös lujan lempeä luonne, edellinen Meeri tuli evakkona pienten lastensa kanssa Karjalasta, ja tämä nuorempi Meerikin on tahtoneito jota ei toivottavasti elämässä jyrätä.Rakennusprojektin suhteen edistys on verkkaista, mutta yksi iso askel on sentään otettu, kun lupakuvat tulivat valmiiksi. Tämä tarkoittaa hyvässä mielessä sitä, että rakennuslupaa aletaan hakea, ja huonossa mielessä sitä, että enää ei voi tehdä muutoksia :-D Vaikka on kyseessä kolmas kerta, jonka pitäisi kuulema olla sitten se "täydellinen" talo, jouduimme jälleen tekemään kompromisseja. Tiloiltaan uusi koti tulee olemaan aika saman kokoinen kuin tämä nykyinen, mutta tilat on yhdessä tasossa. Saimme myös erillisen arkieteisen, sekä esimerkiksi kulun vanhempien makuuhuoneesta kylpytiloihin. Toisaalta vaatehuonetta kodinhoitohuoneen yhteyteen ei taaskaan tule, vaikka se oli yksi suurimmista haaveistani uuden talon suhteen. Talotekniikka vei sen tilan, ja jossakin kohdassa oli pakko vetää raja talon koolle. Ehdin piirtää pohjan, jossa kaikki toiveet toteutuvat, mutta koska siitä pohjasta tuli yli 200m2, piti karsia aika rajusti. Toivottavasti nykyisen talon kauppa edistyisi ripeästi, niin pääsisin esittelemään teille myös uuden rakentumista :-) Pienenä maistiaisena voin kuitenkin näyttää ensimmäisiä keittiöluonnoksia joita olemme saaneet, ja kivaltahan tuo näyttää! Jonkun verran tulee vielä ehkä muutoksia, yläkaapeista en ole vielä ihan vakuuttunut, samoin tasot tuskin ovat tuollaiset marmoriset. Tunnelma on kuitenkin lähellä sitä mitä haemmekin!


Mukavaa viikon jatkoa!


10 kommenttia

 1. Myynti on varmasti kova ruljanssi. Totta että kodin pitää laittaa siihen katsottavaan
  kuntoon. Koko perhe pitää olla poissa, huh huh. Toivottavasti saatte pian ostajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä myynti on ollut kovempi urakka kuin odotimme. Toisaalta hyvä että kiinnostusta on ollut paljon, mutta en arvannut että saisin monta kuukautta kuurata taloa lähes jatkuvasti. Toivotaan todella, että pian löytyisi ostaja!

   Poista
 2. Suloinen Meeri-tyttönen, kaunis nimi. Meeri nimestä tulee mieleeni aina Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen-kirjassa yhtenä päähenkilönä esiintyvä Meeri, lempeä tahtonainen.
  Talon myynti on rankkaa touhua, tiedän omasta kokemuksesta, vuosi odotettiin; mutta eihän siihen loppujen lopuksi tarvittu kuin se yksi katsoja jota talo miellytti ja kaikki palaset loksahti paikoilleen. Kotisi on niin kaunis kokonaisuus, kyllä se vielä onnistuu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunnustan, etten tiennyt että Sinuhessa on Meeri-niminen henkilö! Olen aloittanut kirjan monta kertaa, mutta se on jäänyt hieman raskaana tekstinä kesken.
   Talon myynti alkaa käydä voimille, sanoin tänään välittäjällekin että me ei meinata nyt enää jaksaa. Josko tahtia voisi höllentää edes... Vuotta en ainakaan jaksa tätä monta kertaa viikossa-näyttösiivousta! Saanko kysyä, jos myitte noinkin pitkään, pitikö hinnassa tinkiä paljon pyydetystä?
   Toivottavasti saataisi nyt järkevät kaupat aikaan, mutta sekin mahdollisuus ollaan otettu huomioon, että jos tästä ei saa riittävän hyvää hintaa, asutaan mielummin itse kuin myydään pois. Vähän harmihan se olisi toisaalta luopua ihanasta tontistakaan...

   Poista
 3. Kyllä voin vastata kysymykseesi, vanhana kouvolalaisena tiedät Elimäen kirkonkylän, siellä olevasta omakotitalon pyyntihinnasta pudotettiin noin 16 %, tästä on aikaa 7 vuotta, eikähän Porvoota ja Elimäen kirkonkylää voi verrata. Porvoo on tullut minullekin tutuksi paikaksi, poikani perheineen on asunut kaksi vuotta uudella Omenatarhan alueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Elimäki on toki tuttu! Elimäellä käytiin muuten katsomassa yhtä taloa ennenkuin ostettiin uusi tontti, mutta lopulta päädyttiin jäämään tänne Porvooseen sittenkin :-) Ilmeisesti hinnoista tipahtaa aika usein vähän, me ollaan aiemmin saatu ihan pyydetty hinta niin siksi tämä oli meille vähän yllätys.

   Poista
 4. Tsemppiä talonmyyntiin ja juurikin noin, usein ostotarjous tulee aivan puskista ja eihän se vaadi kuin sen yhden halukkaan ostajan. Mielenkiinnolla odotan uuden talonne rakennusprojektia. Mukavia ja leppoisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskotaan näin! Sen yhden löytyminen on ollut vain paljon työläämpää mihin olimme ehkä henkisesti valmistautuneet :-D
   Mukavaa kesää sinullekin, toivottavasti kohta pääsen tosiaan kertomaan jo uudestakin projektista enemmän!

   Poista
 5. Huh hei tsemppiä tosi paljon myyntiin! Ihan hirveä ruljanssi lasten kanssa.. Toivottavasti ihmiset tulisivat katsomaan vain jos ovat tosissaan ajatelleet voivansa ostaa kotinne! Luulisi, että kun löytyy paljon kuvia ja tietoa niin tultais näytölle ihan oikeasti vain tosi tarkoituksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Olet aivan oikeassa siinä, että tämä on ollut hirveä ruljanssi. Ilmeisen monet kävijöistä ovat vain halunneet nähdä talon, eli ovat tulleet katsomaan, ja sitten välittäjä on saanut ongittua rivien välistä että talo on reippaasti yli heidän budjetin tms. No, minkäs teet, ilmeisesti näin se aina menee.
   Nyt pidetään peukkuja että kaikki menisi hyvin maaliin saakka, ainakin hieman toivoa on jo edistyksestä :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!