kotiliesi

Pari maistiaista Asuntomessuilta


Asuntomessut avautuvat huomenna 3.8. Tuusulassa. Perjantaina alueella vietettiin jo mediapäivää, ja samalla ensimmäistä messupäivää ikäänkuin kenraaliharjoituksena. Itselleni tämä oli poikkeava vuosi siksi, että tänä vuonna en kiertänyt mediaväen mukana kohteita kuten vuosikausia aiemmin, vaan olin esittelemässä omaa suunnittelukohdettani. Ehdin iltapäivällä pyörähtää ihan muutamassa kohteessa, ja laitankin niistä tähän pienen koosteen, mutta kunnolla lähden kiertämään messuja vasta ensi- tai seuraavalla viikolla. Talojen pintamateriaalit, keittiöt ym kiinnostavat toki ammatinkin puolesta, mutta lähden hakemaan inspiraatiota myös omaan tulevaan raksaamme!

Oma kohteeni messuilla on numero 27 A, Duplio Tynell

Duplio Tynell, ruokailutila.

Duplio Tynell, yläkerran aula.

Duplio Tynell, makuuhuone.
Kohteeni on ollut mukavasti esille erilaisissa messukoosteissa, ja varsinkin yläkerran makuuhuoneiden seinäpanelointi on noussut kivasti esiin. Paneli on yhteistyömallistoa, jonka Lunawood ja Jukola Industries ovat toteuttaneet yhdessä. Materiaali on Lunawoodin lämpökäsiteltyä puuta, ja 3d-kaiverrukset on toteuttanut Jukola. Oma suosikkipaikkani kohteessa on yläkerran aula, ja varsinkin sen katto. Samoin eteisestä pidän kovasti, siinä on pieneen tilaan saatu kaikki tarvittava. 
Olen esitellyt kohteen kattavasti aiemmassa postauksessa: 


Melkein oman kohteeni naapurista löytyy kohde 4, paritalo Veljesteco. Tämä Clt-talo ei ollut Dekon luettelossa, mutta kannattaa ehdottamasti käydä tutustumassa! Talon pohjaratkaisussa oli paljon kivoja yksityiskohtia, arkkitehtina on toiminut Pet Michael.

Veljestecon ikkunat ovat upeat!

Vanhempien ylellinen makuuhuone, vaatehuone ja kylpyhuone.

Kolmantena tärppinä ansaitsee maininnan kohde 38, Finnlog Hetena.

Hetenassa ihastuttaa erityisesti talon muoto atriumpihoineen. Olen haaveillut tämän tyyppisestä atriumtalosta "aina", mutta vielä nyt kolmanteenkaan taloomme ei sellaista saatu. Atrium vaatii tontilta isoa tilaa johon talon voi sijoittaa, ja kaavaa joka sallii sen. Meillä ei yhdellekkään tontille ole tälläistä saanut. Tuusulan messualue on verrattain tiiviisti rakennettu, ja erityisesti siksi talon suojaisat näkymät omalle sisäpihalle nousevat korkeaan arvoon! 

Talon sisustuksen on suunnitellut Heli Virtanen, ja pidin erityisesti talon rauhallisesta värimaailmasta.

Finnlog Hetenan upea atriumpiha.


Finnlog Hetena, kylpyhuone.

Finnlog Hetena, upea sauna.

Finnlog Hetena, kaunis hiillostettu ulkoverhous.

Toinen Hetenassa erityisesti ihastuttanut asia oli ulkoverhouksen puumateriaali. Ulkopinta on musta ja sisäpinta vaaleampi, mutta molemmissa on käytetty hiillostettua puuta. Musta väri on siis hiillostettu puuhun, ei maalattu. Tekniikka on ikivanha, ja kotoisin alunperin Japanista.

Finnlog Hetena, hiillostettu ulkoverhous.

Ehdin piipahtaa nopeasti myös Jämerä Salmiakissa, joka on kohde numero 30

Talossa oli kolme kerrosta, joka on jo itsessään hauska yksityiskohta. Sauna oli pienessä ulkorakennuksessa, ja samalla ulkorakennus rajasi pihan näkymiä puiston suuntaan antaen yksityisyyttä. Erityisesti pidin ylimmässä kerroksessa olleesta avoimesta lasten olohuoneesta, jonka vieressä oli iso makuuhuone kahdelle lapselle. Huone oli jaettu kevyellä tilanjakajalla kahteen osaan, ja koko seinä aukesi liukuovien ansiosta aulaan. Talossa oli käytetty värejä rohkeammin kuin monissa muissa kohteissa, ja tämä ilahdutti kovasti.


Jämerä Salmiakki, yläkerran lasten aula.

Jämerä Salmiakki, jaettu lasten huone.

Jämerä Salmiakki, ulkorakennuksen sauna ja kylpyhuone.

Jämerä Salmiakki, lasiseinällä erotettu vaatehuone makuuhuoneen yhteydessä.

Toivottavasti saitte näistä jo pientä esimakua messuista, ja toki kohteita on kymmenittäin vielä lisääkin. Laittelen vielä uuden postauksen kun olen käynyt messut kunnolla läpi, ja koetan samalla kuvata hieman kohteiden piharatkaisujakin.

Messut ovat avoinna 3.8.-30.8. ma-pe klo 12-20 ja la-su 10-18. 
Tänä vuonna messuliput tulee ostaa ennakkoon tietylle päivälle ja ajalle jolloin haluat messuille saapua, lippujen verkkokauppaan pääset tästä linkistä:
https://liput.asuntomessut.fi/?_ga=2.259913098.1010838268.1594625230-1073895477.1566989118


Mukavaa elokuuta!

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!