keskikesän juhlaa ja puutarhan kukkia


Ehti mennä juhannus, yhden ison lapsen muutto, omat syntymäpäivänikin, ja aika monta muutakin päivää tässä välillä. Sometauko on ollut tahaton, eipä vaan näillä ilmoilla tule oltua sisällä, saatikka kamera kädessä edes ulkosalla. Pari päivää sitten kiersin pihan kukkia kamerani kanssa, ja näidenkin jälkeen on jo tilanne taas muuttunut. Uskomatonta miten vauhdilla kukinnat etenevät kun ilma on suorastaan trooppinen!

Juhannuksen vietimme kotosalla, ja saimme äitini puolisoineen vieraaksemme. Heillä on lasten mukaan "sänkyauto", joten meillä oli hauska leiritunnelma kun matkailuauto oli parkissa pihalla. Aatto koostui pääasiassa ruuanlaitosta grillauksineen, sekä syömisestä (ehkä jopa hieman liikaa). Juhannussaunaankin piti toki mennä, ja vihtaan meillä tuli ainekset tontin kaadetuista koivuista. Vihdan teko on muuten sellainen taito, jonka olen oppinut joskus lapsena, mutta välissä ehti mennä aika pitkä aika kun ei tullut tehtyä yhtäkään. Tänä kesänä kun aineksia on ollut omasta takaa, olen taas tehnyt muutaman, ja kohtapuoleen homma alkaakin jo sujua :-)


Pionit kukassa


Tumman punainen pioni, oletettavasti nimeltään Karl Rosenfeld joka on tuotu tänne pistokkaana äitini vanhasta pihasta, avaa nuppunsa joka vuosi minun syntymäpäivänäni. En tiedä miten se on edes mahdollista, koska keväät ovat niin kovin erilaisia, mutta jostakin syystä tämä pioni tykkää täsmällisyydestä. Niin tänäkin vuonna :-) Sen takana näkyy valkoinen Duchesse de Nemours joka aloittelee kuvissa kukintaansa, nyt pari päivää myöhemmin sekin on jo täydessä kukassaan. Samassa rivissä kolmantena pionina on keltainen Bartzella, joka kukkii vasta myöhemmin heinäkuussa. Pihassamme on näiden lisäksi vielä ainakin neljää muuta erilaista pionia, osaa monessakin paikassa. Mainitsinko jo että tykkään pioneista kovasti? :-D




Etupihan puolella kukkivat jasmike sekä purppuraheisiangervo, aivan keväällä laittamani orvokitkin ovat runsaammat kuin koskaan!



Alppiruusuista osa ehti jo kukkia, mutta tämä yksi punainen on täydessä kukassaan. Tämän nimeä en valitettavasti enää muista. Usein jätän muuten ne taimien laput paikoilleen vuosiksi, koska vaikka kuvittelisi että muistaa kaikkien nimet, niin en siltikään muista. Tästä on lappu jo hävinnyt, joten tunnistuskin jää melko ohueksi. Kaunis se on silti!



Kesän aikana on tulossa muuten Kotipuutarha-lehteen juttua meidän pihasta. Juttu on kuvattu viime kesänä, joten ihan jännä nähdä miltä puutarha näyttää lehden sivuilla, ja onko muutosta tullut vuodessa. Se kuvattiin suunnilleen tähän aikaan kesästä, pionit kukkivat silloinkin ♥

Kukkaisaa helleviikkoa! 

2 kommenttia

  1. Kauniilta näyttää! 😊 Muistatko mikä tuo punalehtinen koristepuu istutusaltaassa on? Mietin onko verijapaninvaahtera? Olen sitä harkinnut, mutta talvehtii kuulemma heikosti... 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Punalehtinen puu altaassa on tosiaan japaninvaahtera, mutta tarkemmin lajiketta en valitettavasti muista. Meillä tuo on talvehtinut tuossa jo useamman talven, kolme tai neljä. Altaassahan juuret on ikäänkuin maan pinnan yläpuolella ja alttiimpia pakkaselle, mutta meillä on noissa altaissa 50mm styroksit sisäpuolella. Hyvin on tosiaan pärjännyt!

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!