Talon keittiöön asennettiin tasot

Kaupallinen yhteistyö: Cosentino sekä Ylämaan Graniitti Talon sisustustyöt etenee, kun me painetaan kirjaimellisesti hiki hatussa töitä kaiket illat. Onneksi ensi viikolla alkaa pieni loma, eli voimme ollakin raksalla aamusta iltaan, heh!

Isot pinnat vaikuttavat sisustuksen yleisilmeeseen eniten, ja koska keittiömme on iso ja samaa tilaa oleskelutilojen kanssa, on keittiön tasot yksi tälläinen iso ja keskeisessä roolissa oleva pinta. Olen tähän asti tunnelmoinut keittiön kokonaisuutta vain pienen mallipalan kanssa, kunnes tänään koitti päivä että tasot tultiin asentamaan paikoilleen! Tasot työsti ja asensi Ylämaan Graniitti. Itse taso on materiaaliltaan Dektonia, joka on todella kova materiaali, sekoitus posliinia, lasia ja kvartsia. Tasojen luvataan olevan erittäin kestävät, eli vaikka talo muuten rapistuisi ympäriltä, jää tasot vielä perinnöksi jälkeläisille :-D On syytä jäädäkin, nämä on elämäni ensimmäiset kivitasot, ja oletettavasti myös viimeiset!

Tasojen kuosi on nimeltään Dekton Rem.

Tasot toivat meille tullessaan mukanaan myös pienen palan Espanjaa, koska olen käynyt jo aiemmin työni puolesta tutustumassa Cosentinon tehtaaseen jossa nämäkin tasot on valmistettu. Reissu oli aikanaan huikea elämys, ja nyt kun matkailu on ollut pidempään vaikeaa, voin tasoja silittelemällä tehdä pieniä mielikuvamatkoja palmujen alle ♥ Tästä Cosentinon tehdasvierailusta voit lukea täältä vanhasta postauksestani: https://talostakoti.blogspot.com/2019/10/espanjan-aurinko-marmorilouhos-seka.html

Lähtötilanne keittiössä eilen illalla: Kuten kuvista näkyy, aikalailla keskeneräistä työmaalla vielä on. Onneksi hommat koko ajan etenee, ja muutto on toivon mukaan edessä noin kuukauden päästä!

Tasojen asennus:Tasojen paikat oli käyty mittaamassa jo viikkoja aiemmin, ja allas oli toimitettu valmiiksi kiviveistämölle. Altaamme on altaliimattu malli, eli se oli valmiiksi tasossa kiinni kun asennus tehtiin. Asennuksen tekivät samat Ylämaan Graniitin tyypit jotka olivat käyneet mittaamassakin joten paikka oli heille jo tuttu.Aamiaissyvennyksen taustalevy tehtiin kolmesta osasta, jolloin hyllyjen kiinnitykselle ei tarvinut tehdä erikseen reikiä kovaan tasomateraaliin. Sahaus oli tehty isommasta palasta niin, että kuvio jatkuu kuitenkin yhtenäisenä. Koska taustalevy oli ohuempaa, 12mm paksua levyä, oli sen taakse lisätty tukipuut jottei rungon ja seinän välinen kolo jää näkyviin. Työtasot meillä on 20mm paksut.Yllä olevassa kuvassa mallasimme asentajan kanssa eri värisiä silikoneja nurkkien tiivistystä varten. Valitsimme näistä vaihtoehdoista keskimmäisen, joka katosi tason ja seinän sävyyn parhaiten. Toisella seinällä niemekkeen päädyssä käytettiin valkoista massaa koska siellä seinä on valkoinen. 


Lopputulos
Tasojen asennuksen jälkeen tuntuu että koti näyttää taas valtavasti valmiimmalta, vaikkakin ympärillä on edelleen jonkunlainen kaaos. Keittiöstä ei puutu periaatteessa muuta kuin sähköt, vesi ja parketti. Erkkeriosaan tuleville penkeille (eli ns. "spanielipenkeille") tulee vielä jonkunlaiset puutasot, ne pitänee hankkia ja asentaa pian myös että saadaan keittiö oikeasti kuntoon. Tässä hetkellä suurin työmaa on kuitenkin kylpyhuoneiden saaminen valmiiksi, keittiön suhteen ollaan sentään jo pitkällä!

Mukavaa helteistä viikkoa!


Lisätietoa Dektonista materiaalina sekä kuosivaihtoehtoja: cosentino.com/fi-fi
Kvartsitasojen työstöt sekä lisätietoa kiven käyttömahdollisuuksista sisustuksessa: http://ylamaangraniitti.fi/

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jonna! Ihanaa nähdä kun talolla alkaa tulla valmiita pintoja :-)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Meillä myös tasot asennettu. Sähköasennus on sitten seuraava. Ihanaa, kun saa asiaa eteenpäin ja pääsee joskus vielä muuttamaankin. Teillä onnistui hyvin nuo tasovalinnat, sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva että teilläkin etenee, onko muuttokin sitten jo aika lähellä?

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!