Asuntomessut 2022 Naantalissa, kahdeksan suosikkiani

 


Naantalin Asuntomessut aukeavat tänään yleisölle. Vierailin alueella eilen mediapäivänä, ja kameralle tallentui melkein kolmesataa kuvaa. Alue oli huikean kaunis, kauneimpia messualueita joissa olen vieraillut. Ehkä vain Mikkelin Asuntomessualue vuonna 2017 Saimaan rannalla vetää tälle vertoja, ja kummassakin on ollut yhteistä kalliot, metsä ja veden läheisyys. Naantalin messualueella oli ollut rakentaessa tarkat ohjeet ympäröivän luonnon säilyttäisestä, eikä puita ollut saanut kaataa yhtään enempää kuin on tarpeen. Tämä panostus oli todella kannattanut, ja talot istuivat maisemaan kauniisti, lähes kuin olisivat olleet sijoillaan jo ikuisuuden.

Messuilla oli tänä vuonna mukavasti monipuolisuutta, eikä samanlaista "kaikilla on musta keittiö ja pinnakaiteet"-ilmiötä ollut nyt havaittavissa kuin joinain vuosina. Sisustuksissa oli enemmän persoonallisia valintoja. Toisaalta kylpyhuoneissa ja saunoissa tuntui olevan vain yksi muotti, josta vain muutama talo oli rohjennut poiketa. Betonimaista isoa laattaa, lattia ja seinät samalla laatalla ja laatikkomalliset lauteet jiirikulmineen löytyi melkein jokaisesta talosta. Ehkä jatkossa kylppäreissäkin nähdään monipuolisuutta, nyt kun muussa sisustuksessa ollaan jo päästy kivasti eteenpäin?

Pihat oli luonnonmukaisia, ja rakastin niissä kallioita, kunttaa ja mäntyjä! Ilahduttavaa oli myös nähdä, kuinka tuijarivistöt loistivat poissaolollaan. En ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi messupihat on aiemmin tehty lähinnä rullanurmikolla, tuijariveillä ja hakkeella kiveysten ulkopuolelta. No ok, ehkä helppous ja nopeus on niiden perustelu, mutta tänä vuonna niitä ei nähdä. En tainut nähdä edes nurmikkoa kuin yhdessä pihassa! Kiviä senkin edestä, ja parhaillaan omaa kivipihaani työstävänä tätä tervehdin ilolla :-)

Nostan muutaman suosikkikohteeni tässä esiin, tärpeiksi tuleville messukävijöille.

Kohde 28, Naantalin Aurinkolinna


Tämä on mielestäni messujen wau-talo. Talo on hulppea, luksus, viimeistelty ja varmasti myös yksi kalleimmista. Missään ei ole tehty helppoja tai edullisia ratkaisuja, ja kokonaisuus saa tavallisen tallaajan päätä huimaamaan. Tälläisiä on ilo nähdä Asuntomessuilla! Toki moni ideoista voi olla tavallisen rakentajan budjetin ulkopuolella, mutta ideoita voi aina jalostaa omaan kotiinsa sopivaksi. Huikeaa työtä Jutta Karihtalalta ja Aleksi Rusilta jotka ovat sisustuksen takana! Törrrrkeen hieno!


Kohde 10, K-Rauta Villa Aalto


Villa Aalto on kokonaisuutena tosi kaunis, ja oikeastaan toinen ääripää Aurinkolinnasta. Talo on ns. perustalo, mutta kekseliäillä ideoilla ja materiaalien käytöllä sisustuksesta on saatu todella kiva. Talo todistaa että ei tarvitse olla aina sitä kalleinta mitä löytyy ollakseen hieno, vaan nämä ideat ovat käytännössä kenen vain rakentajan saavutettavissa. Esillä on myös Tapio Anttilan K-Raudalle suunnittelemaa DIY-mallistoa, jossa on ideoitu erilaisia kalusteita toteutettaviksi perus liimapuulevystä. Sisutuksen on suunnitellut Anna Biström sekä K-Raudan Sari Pirttijärvi. 

Kohde 30 ja 31, Lounakallio


Talot sijaitsevat alueen raunalla jyrkän rinteen reunalla, ja näissä taloissa viehätti erityisesti arkkitehtuuri, sekä se miten talot oli sijoitettu rinteeseen. Maisemat oli aivan mielettömät! Terassia oli todella paljon, oman terassiprojektin jatkuessa aina vaan, mietin hetken lämpimästi sitä, kuka ikinä nämä terassit onkaan tehnyt :-D 
Sisutukset eivät olleet messujen pysäyttävimpiä, mutta kodikkaat ja kivat. Toisen talon sauna oli yksi hulppeimmista mitä täällä oli (ja iloinen poikkeus siihen muutoin aika samankaltaisten saunojen joukkoon) korkeine ikkunoineen. Miten lie löyly käyttäytyy korkeassa löylytilassa jossa on vino katto? Oli miten oli, talot kokonaisuutena hienot ja katsomisen arvoiset.
Kohde 13, Villa Pinta


Villa Pinta on pitkään somessa seuraamani Katin rakennuttama talo. Kati piti jo aikoinaan Katin kokeelliset remontit-blogia, ja olen ihaillut hänen uskallustaan ja toimeen tarttuvaa otettaan jo kauan. Nainen rakennutti tämän valtavan talon yksin, joka jatkaa samaa linjaa. Arvostan! 
Talossa oli kivasti erilaisia ratkaisuja kaikkialla. Läpinäkyvät portaat jäivät erityisesti mieleen, sekä talon erottuva julkisivu. Näyttävä talo!

Kohde 15, Wing


Wing on Honkatalojen kohde, ja heillä on ennenkin ollut messuilla erikoisempia julkisivuja. Tälläkin kertaa talon julkisivu ja arkkitehtuuri on yksi upeimmista. Kaarevat muodot toistavat ympäröivien kallioiden muotoja. Vau! 
Sisältä en saanut oikein kuvia kun väkeä oli niin paljon, mutta mainittakoon ehkä messujen upeimmat makuuhuoneen ikkunnäkymät. Kyllä tuolta kelpaa heräillä!Kohde 11, Kastelli Kultaranta

Kultarannan sisustus on Sanna Siik-Keskisarjan suunnittelema. Tunnelma on ajaton ja tyylikäs. Terassialueet oli upeat, ja varsinkin katettua terassia oli ihaitavan paljon. Sannan sisustustyyli on lähellä omaani, ja tuolla oli kotoisa olo. Talon pohjaratkaisukin oli lähellä meidän taloa, joten ilmankos tuntui melkein kuin olisi kotiinsa tullut. En sentään heittäytynyt sohvalle pötkölleen, vaikka messuja läpi kulkiessa sellainen olisi ollut ihan tervetullut tauko jossain välissä :-D


Kohde 24, Palokärki


Palokärki oli kuin virkistävä tuulahdus messukotien joukossa! Sisustus oli koottu vintagekalusteista ja kotimaisista tuotteista. Talon arkkitehtuuri oli jännittävä rinteen reunan yli kurkottavine osineen, tästä minulla ei valitettavasti tullutkaan otettua kuvaa. Pohjaratkaisu oli tehokas, ja erityisesti tykkäsin keittiöstä jossa ruokailutilan istumaosa oli upotettu kalusteiden keskelle. Nerokasta!
Kohde 17 ja 18, Villa Lilla


Villa Lillat oli alueen rannan läheisyydessä olevia pieniä taloja, jotka esiteltiin loma-asuntoina. Materiaali oli clt:tä ja pohjaratkaisu hauskan napakka. Iso parvi toi lisätilaa, ja terassin katollinen kesäkeittiö aiheutti seurueessamme huokauksia. Tämmöisen kesäkeittiön kun saisi omaankin pihaan!
Asuntomessut aukeavat tänään perjantaina, ja jatkuvat Naantalissa Luonnonmaan alueella 15.7.-14.8.2022
Lisätietoa ja liput:


Honka Haikun atriumopihasta löytyi kaunis istutus.


Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!