Helppo ja edullinen hiekkalaatikko

Meillä on ollut jo pitkään puhetta että pitäisi laittaa pihalle hiekkalaatikko, mutta jostain syystä se on aina jäänyt. Aamulla mies ehdotti että olisikos tänään hiekkalaatikkopäivä, ja sitten vaan tuumasta toimeen! Meillä oli valmis suunnitelmakin jo, eli aioimme tehdä hiekkiksen istutuslaatikkoon, joka on sitten hiekkalaatikkovaiheen mentyä ohi monikäyttöisempi esimerkiksi kukkalaatikkona. Ja huomattavasti edullisempi, kuin rimpuloimmatkaan valmiit hiekkalaatikot!

Käväisin rautakaupasta hakemassa istutuslaatikon, palan suodatinkangasta, ja kuusi säkillistä leikkihiekkaa. Hinnaksi tuli yhteensä kaikkineen noin viisikymppiä. Mallailtiin paikka johon laatikkoa olimme kaavailleet, ja siitä poistettiin nurmikko ja hieman maata sen alta. Suodatinkankaasta leikattiin sopiva pala, ja se kiinnitettiin reunoistaan nitojalla laatikon sisäpuolelle. Kankaat reunat jätettiin noin puoleen väliin lautaa, jotta hiekka vielä peittää sen, eikä kangas jää rumasti näkyviin. Sitten vaan hiekat säkeistä laatikkoon, lelut esiin ja leikkimään!

En nyt äkkiseltään keksinyt muuta laittaa tuohon nurmikon ja laatikon reunan väliin, niin kippasin siihen varastosta löytyneen puolikkaan pussin koristekiviä. Luultavasti nuo hienot kivet katoavat tuosta aika äkkiä leikkeihin, mutta sepä ei haittaa, jos niistä tulee vaikka hiekkaleikkien timantteja tai herkullisia jääpullia :-) Keksin siihen sitten jotain muuta tilalle jos tulee tarvis. Nyt pitää vielä nikkaroida jämälaudoista (joita meillä piisaa) jonkunlainen kansi tuohon, ettei hiekka kovin roskaannu. *edit: tokihan niistä jämälaudoista olisi voinut tehdä koko hiekkalaatikonkin, mutta tässä kohdassa haluttiin päästä vähän helpommalla eli ilman sirkkeleiden ja muiden esiin repimistä, ja kun tuo laatikko itsessään ei ollut tosiaankaan kovin kallis. Enemmän maksoi hiekat ;-)

Mukavaa lauantai-illan jatkoa :-)

2 kommenttia

  1. Istutuslaatikkoa olen jo pitkään kaavaillut lasten hiekkalaatikoksi. Nyt päästään Se vihdoin toteuttamaan, kun saadaan oma piha. Ihanaa! Kiva tuo teidän humala tuossa seinässä :) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea, teillä taitaakin olla jo raksa aika hyvällä mallilla :-) Ja kiitos, köynnös on minun ihan suosikki, se on nimeltään piippuköynnös ja haluaisin sen uuteenkin pihaan sitten aikanaan! :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!