Uudistettu Jukkaheppa
Juhannusreissulla meille tarttui mukaan vanha Jukka-keinuhevonen. Äitini alkaa olla melkoinen kirppishaukka löytämään näitä minun toivomiani juttuja! Tästäkin oli ollut puhetta jo keväästä asti, ja nyt oli sitten osunut kohdalle. Vähän hepo oli reppanassa kunnossa, käsikahvoistakin toinen oli korvattu "sinnepäin" vuollulla kepillä ja tiiviisteenä oli vessapaperia. Kädensijojen ja jalkariman päitä oli järsineet pienet hampaat, kenties jonkun lemmikki joskus? Tai käyttäjä itse :-D Joka tapauksessa nuo osat oli hyvä vaihtaa. Jätin ne alkuperäisen Jukka-hepan tapaan puunvärisiksi. Muut pinnat hioin ja maalasin neljään kertaan varastosta valmiiksi löytyneellä keltaisella Miranolilla. Ai että tulikin taas hieno polle! Mahtavan ajaton lelu tämäkin, ei uskoisi että valmistus on aloitettu jo vuonna 1947. Voisi olla ihan tämän päivän luomuskin!

16 kommenttia

 1. Keltanen on kyllä tälle just oikee väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Ihmettelen oikeastaan että miksi sitä ei valmisteta keltaisena? :-)

   Poista
 2. Ihana! Mulla olisi kanssa tuo heppa etsinnässä kummitytölle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli alunperin tarkoitus että olisi hankittu keväällä pikkulikalle 2v-lahjaksi, mutta silloin ei löytynyt kaupoista eikä ehtinyt tilailla. Ja tuumattiin sitten, että jospa löytyisikin jostakin käytettynä, niin siinähän tuo :-)

   Poista
 3. Voi ihanuus mikä heppa...ja keltaisena kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja minustakin tuo väri on aika onnistunut :-)

   Poista
 4. Voi elämä kun on hieno!!!

  Heppa on yksi mun jukkasuosikeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tuota heppaa olen minäkin aina ihaillut, mutta näin pitkään meni ennenkuin sellaisen huusholliini sain. Onneksi nyt vielä kun on edes muutama keinuheppaikäinen vielä :-)

   Poista
 5. Tulipa ihana, keltainen täydentää hienosti koko huonetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvasta ei käy ilmi, mutta vastapäinen seinä on tapetoitu keltakuvioisella puutapetilla, samalla jota näkyy yhdessä taulunkehyksessä. Eli keltaista tuolla jo oli ennestäänkin :-)

   Poista
 6. Ihana heppa! Keltanen on just hyvä väri ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo keltainen sopii tuohon ihan täydellisesti :-)

   Poista
 7. Nyt on ihan pakko kysäistä kun kunnostan meidän ikuisuuden vanhaa heppaa, jossa ei olle enää (tuskin ollutkaan) tuota rimaa johon jalat voi laskea keinumisen ajaksi, että minkä pituinen se teidän hepassa on? Sahasin eilen riman johon jää n. 4-5 cm tilaa jalalle per puoli, mutta näytti niin kauhean vähältä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo meidän rima on 30,5cm pitkä, ja otin mallia siitä vanhasta rimasta :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!