Maanantain värit
Uusi viikko valkeni yhtä harmaana ja värittömänä kuin edeltäjänsäkin. Aamupäivällä tartuin kameraan, ja etsin värejä harmautta poistamaan. Miehen tuoma naistenpäivän kimppu onkin oikein täydellinen väriläiskä! Aurinko taisi kuulla hartaan toiveeni, ja ilmaantui lopulta iltapäivällä näkyviin. Kuinka suuri merkitys valolla onkaan, ainakin minuun. Kuin olisi katkaisijasta laitettu ihmiseen taas valot päälle!

Valosta ja väreistä innostuneena leikkasin omenapuun. Toivottavasti siitä vielä joskus tulisi kunnollinen puu. Tähän mennessä se ei ole tehnyt yhtäkään kukkaa tai hedelmää. Puput on syöneet sitä lukuisia kertoja, ja kevätruiskutuksista huolimatta siinä majailee vuosittain ötököitä. En taida olla häävi omenapuutarhuri siis? :-D Leikkasin silti, ja toivotan sille hyviä vuosia jatkossa. Ehkäpä uusi puutarhuri saa sen aikoinaan kukoistamaan? Ensi keväänä minä leikkelenkin jo ihan eri puita, eri pihassa, eri kaupungissa. Taas yksi hyvästien paikka. Muistan vielä elävästi kun kannoin pientä puuntaimea puutarhamyymälän pihassa autoon vuosia sitten. Nämä on vähän niinkuin omia lapsia, nämä kasvitkin. Hoidettuja ja vaalittuja. Joitakin saattaa tulla jopa vähän ikävä. Mutta kyllä ne pärjää :-)

Aurinkoista maanantaita, olen niin iloinen että värit palasivat pitkään mustavalkoisena pysyneeseen maailmaan!


8 kommenttia

 1. Meillä on paistanut aamusta asti. Auringolla on kyllä niin ihmeellinen vaikutus. Kaikki näyttää kauniimmalle.
  Ihania värejä teillä. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki todella näyttää kauniimmalle (paitsi ikkunat) :-D

   Poista
 2. Mä ja olin aamusella ihan pettynyt kun ikkunasta pihalle katsoin. Harmaata ja kosteeta vaikka aurinkoa luvattiin!!! Puolilta päivin jo kääntyikin suupielet ylöspäin ulos katsoessa, niin paistoi kirkkaasti että :)

  Sinäpä sen sanoit, paitsi ikkunat!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ikkunat on... No, katsotaan vieläkö kerran jaksan ne pestä täällä, vai keskitänkö voimani jo uusiin ikkunoihin. Niitä nimittäin piisaa... :-D

   Poista
 3. Ihana kimppu! Meillä paistoi tänään aamusta asti. :) Ikkunat tosiaan kaipaa pesua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa on annettu selkeästi epätasa-arvoisesti tänään kansalle :-D Ikkunoiden sameus taitaa sentään olla aika tasapuolisesti kaikilla keväisin? :-D

   Poista
 4. Tänään olikin ihana päivä kun aurinko näyttäytyi, se saa kieltämättä suupielet ylöspäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis vaikka mulla on viimeaikoina ollut noin yleisesti ottaen vähän matalammat fiilikset, niin tänään oli jopa ihan kiva päivä! :-) Ehkä tää ikirouta vielä joskus sulaa?

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!