Onnea ja epäonnea


Meillä on nyt kolme viikkoa uudessa kodissa asumista täynnä. Olen tosi tyytyväinen taloon ja tekemiimme ratkaisuihin. Arkkitehtuuriltaan tämä on sopivasti erilainen kuin edellinen, että olen ihan aidosti innoissani taas uudesta talosta. Vielä toistaiseksi ei ole tullut kuin yksi "tämän tekisin toisin"-ajatus, ja sekin oli pistorasian puuttuminen yhdelta seinustalta, eli aika pientä. Eli talo on tosiaan vastannut mielikuvia ja ajatuksiamme siitä, millainen olisi meille toimiva koti. Nyt, kun blogeissa ja lehdissä alkaa vilahdella kuvia tämän vuotisilta asuntomessuilta, luen niitä ihan erityisellä mielenkiinnolla. Meillä oli nimittäin alunperin tarkoitus rakentaa tämä talo sinne. Oli tonttipaperit ja kaikki jo hankittuna. Uskon, että talomme ei olisi hävennyt siellä joukossa ollenkaan, vaan olisi jopa sulautunut joukkoon ihan kivasti, vai mitä olette mieltä? Lopulta päädyimme toiseen ratkaisuun, ja nyt olen kyllä ihan tyytyväinen että näin kävi. Saamme nauttia heti ihan itse luomuksestamme, ilman että parisataatuhatta suomalaista ramppaa ensin talon läpi :-D Rispektiä kyllä kaikille messurakentajille minulta lähtee suuresti, ootte te sissejä! 

Onneamme varjostaa myös hieman epäonni. Jo näin pian muuton jälkeen meillä on nimittäin alkamassa remontti, koska talossa kävi vesivahinko. Huolimattomasti kytketyt vesiputket olivat päässet vuotamaan teknisessä tilassa, ja koska talon viimeistelyjä on vielä hieman tekemättä, niin tietystipä se teknisen tilan lattian vesieristys oli juuri yksi niitä asioita joita ei oltu vielä tehty. Nyt pitää siis purkaa alakerran makuuhuoneesta/pianohuoneesta lattiat ja seinä. Samoin alakerran vessa menee osittain uusiksi. Kuivurit tulevat tänne puhaltamaan useaksi viikoksi kesähelteiden lisäksi. Kaiken rakentamis- ja muuttorumban jälkeen tämä oli ehkä se viimeinen asia mitä nyt olisi kohdalle toivonut... Lisäksi tyttären rippijuhlille on näin viimetingassa etsittävä luultavasti joku muu pitopaikka, en usko että niitä saa täällä pidettyä kun remontti on käynnissä. Ja veikkaampa että kaikki kivat paikat on varattu jo kevättalvella koko kesälle :-/

Eli tässä vaiheessa, kun muuttolaatikkopinojen pitäisi jo alkaa hieman vähentymään ja asumuksesta pitäisi alkaa muodostumaan kodikkaampi eikä pelkkä varasto, on suunta kääntymässä ihan päinvastaiseksi. Laatikkopinot vaan kasvaa, ja nätti sisustus on yhä vasta siellä ajatusten tasolla. Näitäkin kuvia varten tunnustan siirrelleeni laatikoita ja käyttäneeni erittäin tiukkoja rajauksia. Todellisuus on aika paljon karumpi ;-) Toivottavasti kuitenkin jossakin vaiheessa alkaisi myös helpottaa eikä elo olisi jatkuvaa poikkeustilaa! Sitä odotellessa pitää kuitenkin koettaa keskittyä niihin pienempiinkin hyviin asioihin, ja siihen, että näen kuitenkin jo sieluni silmin että tästä tulee vielä ihan kiva :-)

18 kommenttia

 1. Kaunista! Mutta voi harmi tuo vesivahinko:(
  Tsemppiä teille.

  VastaaPoista
 2. Arvatenkin harmittaa kovasti, mutta loppujen lopuksi nämä ovat niitä pieniä harmituksia elämässä. Toki pitkän rakennusprojektin jälkeen voimat ovat muutenkin vähissä, niin ei tarvitsisi mitään ylimääräistä kakkaa :(

  Tsemppiä sinne ja kyllä ne rippijuhlat jotenkin järjestyvät <3 Ja ai niin, ota punkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, punkkua oliskin kyllä kaapissa. Harmi että siitä tulee sitten migreeni :-D

   Poista
 3. Voi ei, harmillinen sattuma kyllä :( jaksamisia teille vielä viime rutistukseen. Ihana tuo automatto, mistä tuollaisia saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, todella harmillinen. Kiitos, me yritetään vielä vähän venyä ja jaksaa :-) Matto on tanskalaisen Oyoy:n, tilasin sen ruotsalaisen nettikaupan kautta. Suomessa sitä ei taida myydä oikein kukaan.

   Poista
 4. Teidän koti on niin hieno, että varmaan olisi messuilla päässyt mun suosikkilistalle ;) Ja ei voi oikeen mitään lohduttavaa sanoa tuohon vesivahinkoasiaan. Paska juttu. Toivottavasti remppa menee mahdollisimman kivuttomasti ja nopeasti. Virtuaalihalit sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Essi :-) Minä ainakin tykkään, ja huomasin lehdestä messutaloja selatessani, että minkään kohdalla en olisi vaihtanut tätä omaa pois :-D Ja eiköhän tuo remppa tästä syksyyn mennessä ole ohi, näin ainakin toivoisin... Kolmisen viikkoa puhaltaa kuivurit, ja sitten toki uusien pintojen teko. Katsotaan nyt, ensi viikolla aletaan vasta purkuhommiin.

   Poista
 5. Hyvinkin olisitte messuille kelvanneet, mutta viime kesän messutouhuja hyvinkin läheltä seuranneena voin sanoa, että hyvän ratkaisun teitte. Tarpeeksi rankkaa taitaa rakentaminen olla ilman messupainostustakin :)

  Tosi ikävä tuo vesivahinko, ei voi muuta sanoa. Jotenkin jaksan aina ajatella, että kaikella on tarkoitus ja vastoinkäymisistä seuraa jotain odottamatonta hyvääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin uskon minäkin, että parempi näin :-) Ja ehkä tuo vahinko tosiaan jotain meille opettaa?

   Poista
 6. tsemppiä kaiken keskelle <3 ikäviä nuo taka-pakit...

  VastaaPoista
 7. Mistä nettikaupasta matto on? Olisi passeli meidänkin valmistuvaan kotiin ☺️

  VastaaPoista
 8. Kyllä harmittaa teidän puolesta toi vesivahinko:( Noin kauniista talosta olisi kiva päästä heti nauttimaan täysillä. Toivon, että juhlapaikka löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitus on kyllä täälläkin kova. Juhlat pidetään nyt sitten kuitenkin täällä, toivon että vieraan ymmärtävät kaaoksen...

   Poista
 9. Kiitos tiedosta, maton nettikaupasta siis :)
  Kait ne toimittaa suomeen, kun ei mitään ollut postikuluista yms...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne mulle ainakin toimitti, tosin postikulut tuli sitten erikseen tuotteen hinnan päälle, ne oli euroissa jotain parin kympin luokkaa.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!