Olohuoneessa tavarat ja kukat jatkavat vaellustaan
Tuli tuolla yhdessä sisustusaiheisessa fb-ryhmässä puhetta meidän isosta akustiikkataulusta, ja kun koetin etsiä siitä kuvaa koneelta, huomasin ettei niitä paljoakaan ole. Taulu on sen verran korkealla, ettei se päivittäisiin kuviin juurikaan eksy. Piti siis korjata tilanne!

Taulu on teetetty tänne taloon tilaustyönä, ja sen on maalannut Virpi Mäkinen. Virpin Keltainen keinutuoli-blogi ja samalla nimellä kulkeva insta ovat pullollaan kauniita maalauksia, kannattaa tutustua :-) 

Olohuoneen kevätrymsteeraus on jatkunut niin, että palmu palasi lopulta takaisin ikkunan luo. Sille saatiin vähän varjoisampi kohta ottamalla sivupöytä pois. Edellisen rymsteerauspostauksen kommenttilootassa ehdotettiinkin sohvan siirtoa lähemmäs isoja ikkunoita, ja jo alunperin pohjakuvan kanssa kalusteita miettiessäni olin ajattelut että sitten tv:n katselu menee vaikeaksi, jos sohva ja tv eivät ole "kohdakkain". Päätin näissä kevätpuuskissani kuitenkin kokeilla, ja vaikka siirto ei ollut kuin ehkä puoli metriä, oli pöydän poisto sittenkin hyvä idea. Nyt se on meidän makuuhuoneessa ikkunan edessä kukkapöytänä, ja olohuone muuttui pikkuisen väljemmäksi. Meidän makuuhuone on muuten se joka toimii tällähetkellä varaston sijaisena, siellä on siis pahvilaatikko poikineen, mutta toisaalta eipä siellä käydä tällä hetkellä muutoin kuin pitämässä tyynyä poskella pari tuntia yössä... 

Vielä kun keksisi jonkun järkevän paikan kissan valtaistuimena toimivalle kiipeilypuulle, ja saisi sohvan oikealle puolelle vapautuneeseen tilaan jonkun hyllykön, niin ehkäpä voin antaa olohuoneen olla. Ainakin ensi kevääseen asti :-)


6 kommenttia

 1. Tuo akustiikkataulu on tosi ihana! Meidän koti kaipaisi myös jotakin vaimentavaa, sillä kivitalossa jossa ei on myös kivilattia, kaikuu ihan kamalasti. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voin kuvitella, kun meidänkin puutalo puulattioilla kaikuu aika paljon. Varmasti nuo isot ikkunat aiheuttavat osan kaikumisesta. Tuo taulu auttoi kylllä paljon, samoin karvamatto jonka halusin osittain juuri akustoinnin takia. Silti jonkinverran kaikua on vieläkin, kun tila on tosiaan niin korkea. Virpin töitä voin ainakin suositella!

   Poista
 2. Siis mä olen myös miettinyt tuollaista akustiikkataulua tai sitten sellaisia pyöreänmuotoisia tauluja seinille. Meillä jostain syystä kaikuu ja varsinkin minin huoneessa. En kyllä kertakaikkiaan ymmärrä, että miksi!

  Toivottavasti oli mukava päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä kiva päivä! Kunhan saatiin ensin auto käyntiin (meillä -25 astetta...) niin käväistiin ikeassa lihapullilla ja hakemassa yksi kaappi :-)

   Akustiikka ja kaikuminen on jännä juttu, siihen ei oikeastaan kiinnitä mitään huomiota ennenkuin siinä on jotakin vialla. Josko teillä on paljon kovia pintoja, ja vähän mattoja/verhoja pehmentämässä? Uskon että jo pienelläkin akustiikkalevyllä tai taululla saa aikaan muutosta, ja sitten ainakin näkee että kannattaako niitä hankkia kenties lisääkin :-)

   Poista
 3. Ihana tuo taulu ja kiitokset tästä vinkistä! Justiinsa blogissa pohdin tätä asiaa, että mitä mä sinne seinälle isken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, toivottavasti löydät hyvän ratkaisun! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!