Kierrätysreppu ja taidearvonnan voittaja
Saimme Kotopirkot-ryhmän kanssa haasteen Taitokeskuksilta, jossa tuli kehitellä tuotteita aiheilla #retkellä #yhteiseloa ja #ulkoilmassa. Materiaalina haasteen tuotteissa tuli käyttää Green Craft-kierrätyshuopaa. Aiempia ompelutöitäni nähneet tietävätkin jo, että ompelen enimmäkseen kierrätysmateriaaleista ja siksi tämä entuudestaan tuntematon materiaali olikin tosi kiinnostava tuttavuus. Se tehdään nimittäin vanhoista neulevaatteista, ja vieläpä Suomessa Dafecor Oy:n toimesta! 

Retkillä on mukava käydä, lapsetkin innostuvat niistä aina. Toisaalta yksinkin on joskus todella mukava irrottautua hetkeksi kotoa. Kohteen ei tarvitse olla edes kovin kummoinen, joskus riittää ihan vaikka takapihan iso kivi ja heti maistuu kahvikin paremmalle :-) Retkillä tärkeintähän on tietysti eväät, ja oli loogista että päädyinkin tekemään haasteeseen vastauksena repun. Sinne sujahtavat kätevästi termospullo, eväät ja vaikka kamerakin. Repussa on haettu vähän Fjällräven-reppujen muotoa. Osien mitat otin tästä löytämästäni ohjeesta, muutoin sovelsin omiani :-D Sattumoisin minulta löytyi ompelutarvikkeista yhden vanhan hajonneen repun vetoketju ja kiristysnyörit jotka olin kaukaa viisaana purkanut repusta irti ennen sen päätymistä roskiin. Nyt ne saivat uuden elämän, eli reppu on tosiaan yläosan nepparia lukuunottamatta kokonaan kierrätysmateriaaleista tehty :-)

Helmikuussa on muuten hyvä tilaisuus päästä vanhoista tai rikkinäisistä neuleusta eroon kestävällä tavalla, kun Taitokeskukset ja Dafecor järjestävät neulekeräyksen. Lisätietoa ja keräyspaikkakunnat löytyvät täältä.
Blogin synttäriarvonta on myös saatu suoritettua lasten avustuksella. Kiitos todella paljon kaikille kommentoijille, terveisenne on luettu kiitollisena <3 Voittaja on nimimerkki Teea-Meiän kaksfooninkinen, paljon onnea! Sinulle on laitettu sähköpostia :-)

27 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :-) Yksi lapsista oli sitä mieltä että näyttää ihan kaupasta ostetulta :-D

   Poista
 2. Ihan älyttömän hieno reppu! Tuo korinpohja pinta antaa siihen tosi paljon eloa ja kaikki vielä kierrätysmateriaaleista! Vau sanon mä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Korinpohja tuli tavallaan pakon edessä, kun minulla on noita materiaaleja rajallinen määrä, ja yhtenäinen levy ei riittänyt enää etukappaleeseen, mutta nauhaa oli reilusti. Kivempi se kyllä noin onkin! Tuo kierrätyshuopa on kyllä kiinnostava materiaali, hauskasti näkyi noita eri värisiä lankoja vielä pinnassa!

   Poista
 3. Ihana! :) Tosi söpö. Multa puuttuu toi ompelemisen taito, mutta alkoi kyllä tehdä mieli mennä retkelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Minäkin olen opetellut ompelun ihan vasta aikuisena tässä kotiäitivuosina, lapsena olin aina se puukässätyttö :-D Toki meillä oli opiskeluissa verhoilua mutta siinä pisteltiin menemään teollisuuskoneella joka on aika erilainen.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään, että tuotahan kehtaisi ehkä käyttää itsekin :-)

   Poista
 5. Voi kuinka hieno reppu !!! Sie olet taitava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan liian vähän on tullut kyllä ommeltua, se jäi jotenkin raksan jalkoihin eikä täällä uudessa kodissa ole ollut ompelukoneelle paikkaa. Sen pitää olla valmiina esillä koko ajan, niin tulee tehtyäkin! Vaan jahka varasto valmistuu, tulee sinne se työtila... <3

   Poista
 6. Super hieno reppu! Sie olet kyllä taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihan lähes nollasta lähdin harjoittelemaan tossa kolmekymppisenä, eka ompelus taisi olla tyyliin patalappu :-D Se on ihanaa kun voi vielä aikuisenakin oppia ihan uuden taidon :-)

   Poista
 7. On upea, tosi upea!!! Tuo punos on loistava oivallus, juuri se juju työssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Punos on hyvä, se toi myös paksuutta etumukseen eli reppu pysyy hyvin ryhdissä. Toisaalta noihin koloihin voi tarvittaessa pujotella jotakin kiinnitysnyörejä, jos sellaista tarvii. Ensin meinasin eteen taskua kuten Kånken-repussakin on, mutta en halunnutkaan peittää tuota korinpohjaa :-)

   Poista
 8. Aivan ihana reppu :))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä en tiedä kenen käyttöön tuo päätyy, mutta ehkä voisin itsekin tuota käyttää :-)

   Poista
 9. Siis wau! Eipä voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 10. Todella kaunista muotoilua ja hienosti toteutettu kierrätysmateriaaleista! Tästä ei reppu parane. Kiitos hienosta ideasta ja sen jakamisesta!

  Katsoin tuota villan keräyslistaa linkistäsi. Mitenkähän voi olla, ettei esim. Espoossa tai Kirkkonummella ole yhtään keräyspistettä? Luulisi Espoosta löytyvän helpolla paljon materiaalia keräykseen.... Pitkä kuljetusmatka ainakin itsellä tekee viemisen todella hankalaksi. Onpa sääli :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, toivottavasti ideasta on iloa muillekin!

   Todella harmillista tuo keräyspaikan puute! Lohja ja Hyvinkää taitaa olla lähimmät siellä päin, mutta kaukanahan ne on jos ei ole sitten muutenkin asiaa samaan suuntaan. Itselläni on hieman samaa ongelmaa, me asumme Porvoossa eikä täälläkään ole paikkaa. Pääkaupunkiseudulla tulee tosin liikuttua jonkun verran, että pitänee napata keräyspussit mukaan sitten jollekin sellaiselle reissulle :-)

   Poista
 11. Aivan mielettömän kaunis reppu! Tuollainen olisi ihana itsekin omistaa. Olen joskus aikoinaan tehnyt saman repun jäljitelmän, mutta siitä on kyllä aikaa, eikä se ollut noin hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuo huopa on kyllä kiva materiaali, ompelu on aika nopeaa kun ei tarvitse huolitella reunoja, tuo kun ei lähde purkautumaan. Siitä vaan kokeilemaan rohkeasti :-)

   Poista
 12. Ihana reppu, tosi taitava oot!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, onneksi ei ole ihan taidot menneet ruosteeseen, vaikka raksan takia on ompelut jääneet tosi vähiin ainakin vuoden jo :-D

   Poista
 13. En voi käsittää että joku osaa tehdä tuollaisen kaunottaren!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3 Ompelu on kyllä kiva harrastus, ja tuon repun kohdalla mietin että onpa kiva kun tuli opeteltua :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!