Jyväskylässä asuu Hygge


Jos näin syksyn tullen kaipaat elämääsi mukavia asioita, hyvinvointia, ja kiinnostavaa tekemistä, ja ensi viikonloppusi on vielä ohjelmaa vailla, kannattaa suunnata Jyväskylään ja Hygge2017 tapahtumaan! Tapahtuma järjestetään 29.9. - 1.10.2017 Jyväskylän Paviljongissa.

Itse en nyt pääse messuilemaan, mutta sain kunnian olla bloggariporukalla saamassa esimakua tulevasta  jo alkusyksystä, syyskuun alussa. Jyväskylän Messujen ja Sauna from Finlandin järjestämässä Hygge-viikonlopussa pääsimme tutustumaan Harvian saunatehtaalle, Teeleidin opastuksella teen ja sen valmistuksen saloihin, ja vielä kunnon savusauna turvehoitoineen illan päälle Varjolan tilalla. Sanotaanko näin, että päivän päätteksi uni maistui! 

Aamulla nautimme kehutun, ja maineensa veroisen Hotelli Verson aamiaisen, ja lähdimme kiertämään Jyväskylän nähtävyyksiä kaupunkioppaan johdolla. Oli todella mielenkiintoista kuulla tarinoita rakennusten, paikkojen ja patsaiden takaa. Minna Canthin patsalla pyyhin jo silmäkulmaan jostain tippunutta vesipisaraa, kun opas kertoi sitä kuinka Minna oli jäänyt viimeisillään raskaana kuuden isomman lapsensa kanssa leskeksi... Huh! Seuraava tippa nousi silmäkulmaan Jyväskylän Yliopiston tiloissa, joissa oli hengästyttävän upeat, Alvar Aallon suunnittelemat tilat ja rakennukset. Setä Alvar osasi kyllä hommansa, pakko sanoa! Kierroksen kruunasi Alvar Aallon museo, joka oli kiinnostava vielä näin toisellakin visiitillä. Aikaisemmasta museovierailustani tein postauksen tänne blogiinkin, se löytyy täältä (kliks).

Tässäpä vielä kuvakierros viikonloppumme tunnelmiin, olkaapa hyvät:Teeleidin tilat olivat kauniissa vanhassa rakennuksessa Alvar Aalto-museon läheisyydessä.Varjolan tilan vieressä kuohui koski. Tilan isäntä kertoili, että hän on jo viidennen polven isäntä samalla tilalla. Melkoinen perspektiivi elämään!


Nautimme illallisen vanhaan navettaan rakennetussa viihtyisässä ravintolassa. Ihanat puitteet vaikka häille tai muille juhlille!Hotellissakin oli viihtyisää, ja sisustus oli virkistävästi erilainen kuin monissa ketjuhotelleissa!Yliopiston tiloissa oli tehty juuri isosti kunnostustöitä, ja paikka oli ihan mieletön! Instagramissa jo vitsailinkin, että meillä on ilmeisen sama maku Alvarin kanssa, ainakin mitä tulee pinnakaiteisiin, vaaleisiin lattioihin, ja isohin viherkasveihin... :-D

Ihanaa loppuviikkoa kaikille! Hyggeilkäähän, oli se sitten villasukat jalassa sohvan nurkkaan käpertymistä, saunomista, tai Lifestyletapahtumassa kiertelyä, tai ihan mitä vaan siltä väliltä :-)

2 kommenttia

  1. Villasukat jalkaan ja kynttilät palamaan, kiireisen työviikon päätteeksi parasta hyggeilyä mielestäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! Onneksi hyggeillä voi jokainen juuri sillä tavalla kuin omaan arkeen sopii parhaiten, ne on niitä pieniä hetkiä joista onni koostuu ♥ Itse vietän viikonlopun töissä, mutta koetan silti aina tehdä viikonlopuista vähän erilaisia, ja yksi rentoutuskeino on saunominen josta tykkään tosi paljon :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!