Talvinen maaseuturetki


Täksi päiväksi oli luvattu kovaa lumimyräkkää, ja samalle päivälle oli tullut myös kutsu tunnelmoimaan alkavaa joulun aikaa Keinuhongan tilalle, Suvimarja Lifestyle-puotiin. Vaikka autoilen nykyään paljon (noin 1000km viikossa), niin silti liukkailla ajo aiheuttaa jonkinasteista kammoa. Sainkin puhuttua puolison kuskiksi, ja päätimme lähteä pienelle maaseuturetkelle melkein koko perheen voimin, lapsista mukaan lähti neljä nuorimmaistamme.Matka meni oikein mukavasti, mitä nyt apukuskin paikalla välillä hengittelin syvään kun automme kynti loskassa auraamattomilla teillä. Pääsimme turvallisesti kuitenkin perille, ja matkan kauhut haihtuivat hetkessä, kun vastassa oli jouluisaksi puettu ihana puoti, ja toki sen hymyilevä emäntä. Myös tuttuja oli taas kivasti koolla, ja kuulumisia vaihdettiin leppoisasti joulupuuron ja glögin äärellä.Tilan vanha isäntä kävi kertomassa meille Keinuhongan vaiheikkaasta historista, ja tilalla onkin ehditty puuhata vaikka mitä. Oli siellä kuulema Presidenttipari Koivistokin aikoinaan käynyt vierailulla! Tälläiset kertomukset on aina todella kiinnostavia, miten nykypäivän tilanteeseen on päädytty, ja millaisten vaiheiden kautta. 
Lapset kärttivät lisää puuroa, itse santsasin kolmannenkin kupin glögiä, ja lopuksi piti toki ostaa kaupalta kotiinviemisiksi hyviksi havaittuja Keinuhongan vehnäjauhoja sekä Sonniolutta. Puodissa on vaikka mitä ihanaa sisustustavaraa myynnissä ja kauniisti esille laitettuna. Kahvilan kakutkin on jo yksinään visiitin arvoisia!Maitolaiturilta löytyi  kotiinviemisiksi muutama hyvin syötetty ja ulkoilutettu ja rapainen lapsonen. Kotona tyttö ei meinannut malttaa riisua edes ulkovaatteitaan, kun piti päästä äkkiä piirtämään. En nähnyt mitä aiheena oli, ennenkuin hän tuli esittelemään valmiin teoksen. Kuvassa oli kuulema sonni nimeltä Tähti. Taisi tehdä vaikutuksen että pääsi ensimmäistä kertaa sonnia silittämään :-)


Kiitoksia taas Suville emännöinnistä, sekä blogiystäville seurasta! Jos mielit päästä vaikkapa jouluostoksille ja nauttimaan samalla mukavasta miljööstä aidolla maaseudulla, suosittelen pikku retkeä Auttoisille!

Keinuhongantie 54
17610 Auttoinen (Padasjoki)

Puh: 040-7545455
info@suvimarja.fi

8 kommenttia

 1. Oli mukava nähdä! <3 Ihana piirustus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olikin! Harmillisesti juttelut teidän muiden kanssa jäi vähän vähemmälle, kun oli nuo paimennettavat mukana :-D
   Meillä tuo tyttö on ihan mahdoton piirtämään, tekisi sitä aamusta iltaan jos olisi mahdollisuus. On kyllä ihan taitavakin :-)

   Poista
 2. Oi, miten kaunista ja ihastuttava butiikki. Niin, ja ihanat hengailijat tuolla parkkiksella! <3

  VastaaPoista
 3. Tuolla on kyllä nättiä! Rapajaakot siellä hengailee, tuossa vaiheessa oli osa jo onneksi autossa, eli voiton puolella oltiin kotiin lähdön suhteen :-D

  VastaaPoista
 4. Ihanan oloinen retki. upeita jouluisia tunnelmia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jouluisia tunnelmia oli tosiaan, kannattaa käydä jos tuolla päin liikut!

   Poista
 5. Voi mikä ihana paikka. paljon mielenkiintoista katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihana paikka, kannattaa piipahtaa jos Auttoisten suunnalla liikkuu, tai vaikka mennä ihan asian kanssa kauempaakin :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!