Kausikukkien aatelia, hyasintithyasintti, kukkia, kastehelmi


Kastehelmi, hyasintti, joulu, marmori

Lähestyvän joulun näkee kaupoilla suklaahyllyjen ilmestyttyä marketteihin jo lokakuulla. Itse odotan aina syksyn myötä glögiä ja torttuja, joita toki onkin jo maisteltu. Eniten kauden tunnelmaa tuovat kuitenkin aina kukat, eräänlainen kukkahörhö kun olen. Samaan tapaan kuin keväällä ensimmäiset kaupassa bongatut narsissit on vain pakko napata mukaan, saavat myös ensimmäiset hyasintit vuosittain saman reaktion aikaiseksi. Isänpäiväkukkia hakiessa en vain voinut vastustaa, ja nyt onkin keittiössä ensimmäinen kierros hyasintteja menossa. Nämä ehtivät lakastuakin ennen joulua, mutta onneksi sipulit voi laittaa talteen keväällä ulos istutettaviksi, ja hakea hyvällä omallatunnolla uudet :-) Malttamattomana odotan jo kukkien avautumista ja ihanaa tuoksua.

Alustana on kirpputorilta kolmella eurolla ostettu marmorinen tarjoilualunen/mikälie, josta ruuvasin kromin väriset kahvat vain irti. Alusta toimii kivasti kukkien ja kynttilöiden alla, ja marmori on kaunis materiaali kuluneenakin! Hyasintit on tänä vuonna Iittalan Kastehelmi-tuikkukupeissa, mullat pois pestyinä. Olen vuosittain koettanut keksiä jos jonkilaisia astioita joissa hyasintteja on ollut, ja tuo on kyllä kiitollinen kukka siitä, että sen voi tökätä melkein mihin vain kippoon!

Mukavaa keskiviikkoa kaikille :-)


4 kommenttia

 1. Ihania! Hyasintit ovat niin kauniita jo vaikkeivät kukkisikaan vielä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ne on kauniita ihan joka vaiheeesaan! Ja eri värit tuo kivaa vaihtelua, vaikkakin otan useimmiten kyllä valkoisia :-)

   Poista
 2. Hyasintit on ihan superkauniita noissa Kastehelmissä, etenkin noin nupullaan! Mua harmittaa, kun en kestä hyasinttien tuoksua ollenkaan, heti tulee hengenahdistusta. Onneksi voin ihailla kuvien välityksellä muiden sinttejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättejä nuo on, myös vanhat kahvikupit on kiva astia näille, juuri sopivan kokoinen. Sellaisesta yhdistelmästä on täällä blogissakin kuvia jossain parin vuoden takaisissa postauksissa. Harmi ettet kestä tuoksua! Voisiko ajatella että laittaisi jonnekin ulkotilaan niitä kesällä vaikkka ruukussa? Pääsisi edes vähän ihailemaan, vaikkakin vuodenaika olisi toki silloin vähän eri kuin nyt :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!