Joulukortit


joulukortti, joulu, valokuvakortti

Joulukortit kuuluvat jouluvalmisteluihini ihan yhtä kiinteästi kuin lahjojen miettiminen, siivous ja muu hössötys mitä jouluun nyt ylipäätään liittyy. Joinain vuosina olen melkein jättänyt niiden lähettämisen väliin, mutta lopulta luonto ei ole antanut periksi, koska pitäähän ne nyt lähetää. Tiedän, että kaikki eivät ole kanssani samaa mieltä, mutta minusta joulukortteja on mukava saada, ja siksi lähetän niitä itsekin. Lähettämäni kortit ovat olleet omatekoisia niin kauan kuin muistan. Nuorena askartelin erilaisia, ja joka vuodelle oli kunnianhimoiset tavoitteet keksiä jotakin ihan uutta. Kun valokuvausharrastus tuli tärkeämmäksi, aloin lähettää valokuvakortteja. 

Tänä vuonna annoin itselleni kiireiden vuoksi sen verran armoa, että en lähtenyt järjestämään erikseen korttikuvauksia, vaan teetin kortit vanhasta, viimejouluisesta kuvastani. Ihan hyvä idea tämäkin, ja ihmettelen oikeastaan, miksi en ole keksinyt tätä jo aiemmin. Onhan noita valokuvia jo kertynyt jos jonkinlaista vuosien saatossa! Poikkesin aiemmista vuosista myös korttien muodossa; aiemmin olen suosinut niitä perinteisiä kuvakortteja, joissa on kuvan sivussa tai alla erillinen tekstiosio. Nyt sain sen verran vaihdettua kuvasivustoa aiemmasta Fotonetistä Ifoloriin, että löysin nämä postikortin malliset kortit. Nämä onkin itseasiassa todella kivat, ja säästyypä kirjekuorien liimailun vaivakin. Tein taakse valmiiksi tekstit ja toivotukset, mutta osoiteosion kirjoitin toki käsin.

Posti lupaa toimittaa tavallisella merkillä varustetut kortit ennen joulua, jos ne on postitettu viimeistään 20.12. Vielä ehtii siis! Onko teillä ollut tapana lähettää joulukortteja? Onko niitä mukava saada itse?

P.S. Lumilapset ja Nopsupopsu-verkkokauppoihin käyvä -20% alennuskoodi LUMO-tuotteista on voimassa vielä tänään!

8 kommenttia

 1. Kauniit kuvakortit! Tykkään itse lähettää perinteisiä kortteja ja niitä on myös mukava saada! Itse askartelen tai lähetän lapsista otetun kuvan, ja jotenkin korttien näpertely on osa joulufiilikseen latautumista. Ja vaikka itse askarrellut kortit ovat kivoja, mitkä tahansa kortit ilahduttavat! :) Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Korttien askartelu on kyllä mukavaa, ja myös se etukäteinen ideoinen miettiminen. Olen samaa mieltä, että ihan kaikki kortit ilahduttavat, enkä itse ollenkaan arvota muilta tulleita kortteja sen mukaan onko itse tehty vai ei. Se, että teen itse kortit, lähtee vain siitä että minusta se on mukavampaa itselleni niin :-) Hyvää joulua myös sinulle!

   Poista
 2. Tyylikäs kortti. Täällä lähetetään joulukortit vuosikirje liitteenään. Ja, minusta on ihana saada joulukortteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nopeasti valitsin vain jonkun edellisvuoden joulukuvista että sain tilauksen tehtyä, mutta ihan osuva tuli valittua. Vuosikirje kuulostaakin todella kivalta, saa vähän enemmänkin kuulumisia jaettua siinä! Kivaa joulun odotusta teille :-)

   Poista
 3. Kauniit kortit! Itselläni on tapana askarrella joulukortit, kuuluu ehdottomasti omiin jouluvalmisteluihin :) Ja onhan niitä mukava saadakin, etenkin sellaisilta, joiden kanssa ei ole hetkeen ollut tekemisissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jossu! Kortit on kiva askartelu, kun niistä voi tehdä ihan vaikka minkälaiset, vain mielikuvitus on rajana. Ja tosiaan, kortteja on myös todella mukava saada :-) Mukavaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Kaunis kuva joulukorttiin ❤ mä myös olen aina tehnyt joulukortit itse, yleensä viimeisenä yönä ärräpäitä päästellen (joulufiilis on silloin ollut kieltämättä vähän kateissa 😃).Tuollaista valokuvakorttia olen monta kertaa miettinyt ja pistän sen ensi vuonna vakavaan harkintaan.
  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tälläinen kortti on kyllä kiva ja näppärä oli tilatakin :-) Välillä voi olla vähän mutkan takana se joulufiilis, mutta vaikka tulisi kiirekin, niin kyllä sitten viimeistään jouluna mieli rauhoittuu ja on ihana vaan nauttia ♥ Kivaa joulun aikaa sinullekin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!