Kevätmessut 2018, omat suosikkiniKesäkauden starttaavat Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa avautuivat eilen yleisölle. Pyörin halleissa koko päivän, ja kuviin tuli napsittua aika sekalaisia poimintoja. Joissain osastoissa viehätti kiva esillepano, toisissa taas kiinnostava sisältö. Liekkö taannoinen Amsterdamin reissu jo vähän auttanut pahimpaan kevään kaipuuseen, mutta en ollut tänä vuonna messuilla ihan niin liekeissä kuin monesti aiemmin. Messujen anti oli toki hyvää ja taattua laatua, mutta itseäni kiinnostavat jutut olivat enimmäkseen käytännöllisiä, ja omista tämän hetken tarpeista nousevia. Tässä kuitenkin muutama itseäni kiinnostanut osasto teillekin tärpeiksi:

Asun + Kekkilä, osasto 6n11
Värimaailma, stailaus ja Kekkilän uudet vihersisustustuotteet olivat todella tyylikkäät. Tällä osastolla iski eniten kesän ja terassikelien kaipuu.

Huone ett Rum, osasto 6r18


Ihana viherkasvien pieni keidas löytyi Huone ett Rum-liikkeen osastolta. Kasveissa oli monta erikoisempaakin, ja tätä osastoa kävin ihailmassa muutamaankin otteeseen. Heillä oli myös erillinen parvekkeeksi sisustettu osasto erilaisia parvekkeita esittelevällä alueella, hallin tolppien juuressa (mökkikylä-puolen ja sisustus/viherpuolen välissä).Rudus, osasto 6h50


Rudukselta oli esillä uusi pihakivimalli Luotokivi, joka viehättää silmääni kovasti. Meillähän on oma pihakiviprojeti kuin se yksi kuuluisa kirkko maailmalla, ei varmaan valmistu koskaan... Peruskivet on seisseet pihalla jo puolitoista vuotta lavoilla, mutta autopaikoille kaavan vaatimat kivet vielä puuttuvat. Niissä on määritelmänä, että hulevesien pitää mennä läpi, eli siihen nämä Ruduksen Luotokivet voisi toimia hyvinkin! Tänä keväänä on taas toiveet korkealla, että kiviprojekti nytkähtäisi eteenpäin, toivossa on hyvä elää :-D

Salvos, osastot 7r128 ja 7r130Ison hallin perällä sijaitsi mökkikylä, eli erilaisia piharakennuksia, lomamökkejä, saunoja jne esittelevä alue. Siellä harhailimme vähän umpimähkään, mutta Salvoksen iso osasto sai pysähtymään ja katselemaan tarkemmin. Heillä oli myös clt-tekniikalla toteutettuja mökkejä esillä, ja nämä olivat mielestäni mielenkiintoinen lisä perinteisten hirsimökkien rinnalle.


Tälläinen Jalotakan nuotiopaikka passaisi kyllä hyvin meidänkin pihaan.


Kukkataivas ison hallin pikällä seinustalla. 


Pääovista sisään mennessä ja isoon kutoshalliin astuessa tämä taimia, sipuleita ym myyvä alue jää hallin pitkälle takaseinustalle. Sieltä olen joka vuosi ostanut yhtä ja toista, mutta nyt sain hillittyä itseni. Amsterdamista tuodut tulppaaninsipulit odottelevat vielä kotona maan sulamista ja istuttamista. 

Artiikki, osasto 3f21


Toisessa hallissa alakerrassa on enemmän talotehtaita ja rakentamiseen liittyviä osastoja. Sieltä silmiini osui tämä Artiikin osasto, ja kyselinkin aitaa ja porttia pihallemme. Koiran myötä on herännyt ajatus, että josko osan pihasta saisi aidattua, niin helpottaisi elämää aikalailla. Metalliset pinnakaiteet jatkaisivat mukavasti talon ja parvekekaiteiden tyyliä. 

Teknos, osasto 3a21 

Osastolla oli kivasti esillä erilaisia käsiteltyjä pintoja, ja mukaansa sai sävytetyn ulkomaalipurkin. Yllättäen valitsin mustaa :-D Jotakin pientä voisi siis maalailla taas!

Jalokaluste, osasto 3f19


Osatolla varsinkin tämä perinnekeittiö sai huomioni, ihanan raikas tuulahdus jostain 40-50 lukujen katveesta! Voisin kuvitella, että rintamamiestalojen remppajat innostuisivat tästä keittiömallista :-)

Bo LKV, osasto 1f11


Osasto oli taattua Bo laatua, ja seinässä Tikkurilan sävy Serpentiini näytti ihanan raikkaalta. 

Mummolamainen tunnelma ihastutti tätä piilomummoa Kotipuutarhan osastolla (6n31). Kukkatapetti näytti tosi kivalta, ja huomasin jo miettiväni että minneköhän meillä voisi laittaa kukkatapetin :-DMukavia messuja, jos olette menossa! Messut jatkuvat sunnuntaihin asti Helsingin Messukeskuksessa, Pasilassa.


2 kommenttia

  1. Kivoja kuvia. Kiva käydä muiden blogeissa fiilistelmässä messuja, kun itse menen sinne vasta sunnuntaina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka olen messuilla käynytkin, näen muiden blogeissa ihan uusia juttuja messuilta. Ne on niin iso tapahtuma ettei kaikkea ehdi millään kiertää, niin kannattaakin napsia näistä ideoita oman messukierroksen suunnitteluun :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!