Mitä kuuluu yritykselleni? (ja niitä koiranpentukuvia!)

Olen kertonutkin, että toimin nykyään yrittäjänä. Aloitin tämän vuoden alusta, ja nyt on siis jo muutama kuukausi itsenäistä työskentelyä takana. Aikamoista! Ihan alku meni lentäen käytännön järjestelyjen äärellä, niitä olikin yllättävän paljon. Jotenkin olin ehkä naiivisti kuvitellut, että laitat toiminimen ja alat tehdä. No, ei se ihan niin simppeliä ollutkaan, mutta onneksi kun alusta päästiin on homma alkanut rullaamaan. Toki sivutoimisena aloittaminen olisi varmasti ollutkin lähes noin yksinkertaista, mutta koska siirryin suoraan täysipäiväiseen yrittäjyyteen, oli mukana alvit, yellit, ennakkoverot, vakuutukset ja muu sellainen pikku paperihomma.

Koiranpentu, Walesinspringerspanieli


Yritykseni Studio Piitulainen tarjoaa sekä sisustussuunnittelua, että sisällöntuotantoa. Sisustussuunnittelijana olen päässyt toteuttamaan jo keittiöremonttia, uusien ja olemassaolevien kotien kalustuksia ja yritysten toimitilojen remontteja. Sisällöntuotannosta taas esimerkki jutun kuvasarjassa. Kuvasin kuvat ja kirjoitin artikkelin koiran ulkoilukamppeiden säilytyksestä ja kuivatuksesta asiakasyritykseni nettisivuja varten. Aihe oli toki mieluinen, ja perheellemme hyvinkin ajankohtainen! Asiakasyrityksenä oleva REJ Design valmistaa kuivauspattereita jollainen meilläkin on kodinhoitohuoneessa, ja tässä tosiaan saatiin kuvia aidossa kotiympäristössä ja oikeassa käytössä. Oikein miellyttävä projekti, kiitokset asiakkaalle!


Koiranpentu, tassujen pesu

Minulla on ollut aika hyvä tilanne aloittavaksi yrittäjäksi, että töitä on ollut käytännössä koko ajan. Yhtään hetkeä ei ole tarvinut olla täysin toimettomana! Vaikka kuukausitasolla on ollut isoa vaihtelua, on joka kuukausi lähtenyt laskuja maailmalle. Seuraava tavoite on saada liikevaihto kasvamaan riittävästi, että tällä niin sanotusti eläisi. Olen kuullut, että aloittavan yrittäjän "kuoleman laakso" voi kestää 2-3 vuottakin! Sitkeyttä siis vaaditaan. Onneksi olen aika kuuluisa sinnikkyydestäni :-D

Koiranpentu, Walesinspringerspanieli

REJ Design

Yleisesti ottaen rakastan yrittäjyyttä, ja sen tuomaa vapautta. Huomaan, että vaikka töitä olisi paljonkin, ja kiirettä meinaisi pukata päälle, on tunnelma silti sellainen että on itse ohjaksissa eikä matkustajana. Kertakaikkiaan upea fiilis ♥ Tässä totuus vastasi kyllä odotuksiani. Toki taloudellinen haaste tässä on mukana, yksikään penni ei tule tilille ilman omaa aktiivista asiakashankintaa, tarjousten tekoa ja kovaa työtä. Asuntolainat ja muut laskut on silti maksettava, ja jotain pitäisi päivittäin syödäkin. Olen todella onnekas, että minulla on puoliso, ja puolisolla vakaa työsuhde. Tämä, ja alun starttiraha mahdollistaa ylipäätään yrittäjyyteni. Vaikka välillä tekisi tiukkaakin, niin en silti vaihtaisi!

Kuivauspatteri, REJ Design

Kiinnostaisiko teitä lukea useamminkin yritykseni kuulumisia? Tai työprojekteistani? Mieluusti kertoilen kyllä, ja josko siellä lukijoissa olisi joku toinenkin, joka harkitsee yrittäjyyttä? Nyt toivottelen teille oikein ihanaa loppuviikkoa, huomiselle perjantaille on ainakin luvattu ihan huippuhyvä säätä :-)

10 kommenttia

 1. Mahtavaa :) Hienoa, että olet edelleen ekojen kuukausien jälkeen sitä mieltä, että hyppy kannatti! Toivotan oikein paljon tsemppiä tuleviin projekteihin ja ehdottomasti näitä luen mielelläni myös lisää <3 PS. Nuo koirakuvat on niiiiiin hellyyttäviä <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jutta tsemppauksista! Kyllä tämä omalta tuntuu, vielä kun saa tuon talouspuolen sopivaksi niin jee! Ja mielelläänhän sitä näistä välillä kirjoitteleekin, esimerkiksi asiakaskohteita olisi ihan kiva tuoda joskus täällä esittelyyn?
   Meidän Emma on tosiaan supersöpö pieni piraija :-D

   Poista
 2. Jaksamista edelleen. Tutun tuntuista puuhaa, miniäni on kans alkuvaiheessa yrittäjäksi, töitä riittää vielä paljon.

  VastaaPoista
 3. Ihana koiruli <3 <3 <3 Kiva että olet saanut tehdä töitä, ei ole mitenkään itsestään selvää aloittavalla yrittäjällä. Tsemppiä asiakashankintaan! :) Ja Hyvää Vappua teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se ei todellakaan ole itsestään selvää, ja olenkin työtilanteestani todella kiitollinen :-) Toisaalta, koko ajan pitää etsiä uutta! Kiitos paljon tsempeistä ♥ Ja Emma kiittää kehuista, on kyllä hauska pieni koira.

   Poista
 4. Ihanaa että olet päässyt toteuttamaan intohimoasi, varmasti mielenkiintoista muutenkin toimia sisustusten ja muiden parissa. Hoidatko itse kirjanpidon, vai tapahtuuko se jonkun toisen osapuolen toimesta? Jaksamisia sinne ja tsemppiä yrittäjyyden tielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että löysit tämän vanhan postauksen. Aika paljon on ehtinyt tapahtua tämän jälkeen, niin työssä kuin muussakin elämässä.
   Kirjanpitäjä minulta löytyy "omasta takaa" eli perheestä.
   Kiitokset tsempeistä!

   Poista
 5. Ihania kuvia! Tuli kova pentukuume. Etsin tietoa yrittäjyydestä ja lähinnä tuotekehityspalveluista, mutta tänne eksyin. Itse olen harkinnut yrittäjyyttä, mutta koska kyseessä on fyysisen tuotteen myynti, on se hieman monimutkista ilmeisesti. Ainakin ideaa tulee kehittää. Joka tapauksessa, ihanaa kevättä sinulle!
  TV: MARJA-LIISA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitoksia! Pennut on kyllä suloisia :-)
   Tsemppiä pohdintoihisi, yrittäjyydessä on paljon hyvää, toki myös kääntöpuolensa. Vähän niinkuin niissä koiranpennuissakin :-D
   Mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!