Kurkistus Kouvolan tulevalle Asuntomessualueelle


Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään Kouvolassa. Näitä messuja odotan erityisellä mielenkiinnolla, onhan kyseessä synnyinseutuni, eli vanha kotikaupunkini jossa vanhempani ja isovanhempani asuvat edelleen. Eilen järjestettiin median ennakkoretki alueelle, ja oli todella mukava päästä kurkistamaan alueelle ja taloihin jo nyt!

Päivä alkoi puheenvuoroilla ja maukkaalla lounaalla Kouvolan kaupungintalolla, joka onkin yksi lempirakennuksiani ikinä. Olen viettänyt kysesessä rakennuksessa niin paljon aikaa lapsena, että oli kuin kotiin olisi tullut :-D Kaupungintalolla kävin erilaisissa harrastuksissa, ja koska ala-asteen kouluni oli tien toisella puolella vastapäätä, kävimme myös koulun kanssa tuolla paljon. Luokkamme oli musiikkiluokka, ja erilaisia esiintymisiä oli kaupungintalolla lähes viikoittain. Lisäksi vielä isovanhempani olivat talolla töissä (terkkuja vaan!), niin muistan usein livahtaneeni koulun jälkeen sinne notkumaan siinä toivossa että isoisä veisi minut kahvioon munkille ja mehulle. Usein veikin. Lapsena asiaa ei osannut niin nimetä, mutta pidin taloa jo silloin hienona, ja näin aikuisen silmin sehän on suorastaan upea. Valoa, tilaa, mielenkiintoisia kulmia ja materiaaleja. Ah! Ehkä omassakin talossamme on ripaus Kouvolan kaupungitaloa? Rakennus on vuodelta 1968 ja sen on suunnitelleet Juha Leiviskä ja Bertel Saarnio. Lisätietoja talosta löytyy esimerkiksi täältä: https://www.kouvola.fi/kouvolankaupunki/kouvola-tietoa/tilat-ja-rakennukset/kaupungintalo/Ikkunasta pilkistää ala-asteen kouluni. Oi muistoja! ♥
Lounaan jälkeen siirryimme tulevalle Asuntomessualueelle, Korian Pioneeripuistoon, Kymijoen kainaloon. Alue on vanha kasarmialue, ja oman leimansa alueelle antavat vanhat punatiiliset rakennukset. Rakastan niitäkin! Vanhat talot ja niiden tarina tuovat messualueelle mahtavasti kerroksellisuutta, ja saneerauskohteita odotan erityisen mielenkiinnolla messuilta.
Tähän punatiiliseen rakennukseen valmistuu kohde 6, Muusikon talo. Mahtava projekti!


Kouvolan Asuntomessut, Talo Korea

Ylläoleva talo on alueen uusista taloista itselleni ehkä kiinnostavin, kohde 10, Talo Korea. Koska Asuntomessuilla toivoo aina näkevänsä jotakin uutta, joka tuo rakentamiseen ja sisustamiseen kiinnostavaa uutta kulmaa, tässä  kohteessa sitä löytyy. Yläkerrassa on katto korkealla, ja siitä on osa lasia! Koko seinän mittaisesta lasiliukuovesta ja katon laseista avautuu uskomaton näkymä ja valoisuus.


Talo Korea, Kouvolan Asuntomessut

En malta odottaa että näen tämän kohteen valmiina. Myös pohjaratkaisu vaikutti mielenkiintoiselta, alakertaan oli tulossa iso kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen yhdistelmä makuuhuoneiden yhteyteen. Sellaisen haluaisin meillekin!


Sisäpintoja oli aika harvassa kohteessa vielä valmiina, ja ne joissa oli, vaikuttivat olevan enemmän tai vähemmän samasta muotista kaikki. Toivottavasti valmiit messut tarjoavat kuitenkin muutakin kuin Tikkurilan Nefriittiä ja beigeä seinämaalia yhdistettynä laminaattilattiaan... Ylläoleva tapetti oli hauska yksityiskohta, se löytyi kohteesta numero 20, Jukkatalo.


Pioneerikoulu Koria

Lopuksi joimme vielä kahvit vanhalla Pioneerikoululla, joka on korjausrakentamisen kohde nro 7. Rakennus on valmistunut vuonna 1936, ja tiloissa tuntee varuskunta-ajan historian havinan. Rakastin talon ikkunoita, ja tunnelmaa!


Ruumishuone-kyltin alla oleva rakennus ei muutu asuinkäyttöön, vaan siellä tulee olemaan muita tiloja. Alueella on yllättävän paljon näitä punatiilisiä rakennuksia, hyvin eri kokoisina. Uskon, että alueesta tulee todella viihtyisä valmiina. Nyt oli vielä melko keskeneräistä, osasta taloista oli tehty vasta maatyöt, mutta kuulema ehtii valmiiksi :-D

Jään todella mielenkiinnolla seuraamaan alueen kehitystä, sitä voi seurata monen rakentajaperheen Instagram-tilien kautta, ja menen vielä uudelleen käymään alueella toukokuussa kun on jo paljon valmiimpaa. Kohti messukesää, ja kuten Kouvolan kaupunginjohtaja kertoi alustuksessaan Kouvolan teemoiksi, "rock, raiteet ja rentous" viehättävät edelleen tuolla vanhassa kotikaupungissani!Oletko menossa kesällä Asuntomessuille?


2 kommenttia

 1. Seuraan tässä ihan aitiopaikalla nousevia messutaloja, asun Rantakorttelin vieressä. Onhan se rakentaminen nykyään ihan erilaista kuin 1980-luvulla omaa omakotitaloa rakentaessa, nykyään talot nousevat parissa päivässä pystyyn, siis ulkokuoret. Aika mielenkiintoiselta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä onkin sitten tosiaan aitiopaikat! Totta on, että elementeistä rakennettaessa talo näyttää ulkopäin ihan talolta tosi nopsasti. Toisaalta rakennetaan niinsanotusti pitkästä puutavarastakin vielä, kuten tämä meidän talo aikanaan. Messuilla on aikataulu niin tiukka, että se varmasti osittain ohjaa sinne elementtien käyttämisen suuntaan.
   Mukavaa messukesää teillekin sinne alueen naapuriin! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!