Asuntomessut 2019 suosikkini: Talo Aito

Asuntomessut vietetään tänä vuonna Kouvolassa, Korian Pioneeripuistossa. Messuportit aukeavat tänään, ja messut jatkuvat 11.8. saakka.  Kiersin alueen eilen lehdistöpäivänä, ja napsin todella paljon kuvia. Yleisesti ottaen messut ovat tänä vuonna kompaktin kokoiset, ja joinain vuosina nähdyt todella erikoiset arkkitehtooniset kokeilut loistavat poissaolollaan. Tänä vuonna kodit tuntuvat aidoilta, hyvällä tavalla tavallisen ihmisen kodeilta, joista on varmasti helppo löytää ihan käytännön vinkkejä omaankin kotiinsa toteutettaviksi. 

Muutama kohde nousi ehkä hieman yli muiden, ainakin omaan makuuni. Päätinkin ladata suoraan ensimmäisenä suosikkini esiin, eli tämän vuoden suosikkini oli kohde 3, Talo Aito. 


Asuntomessut Kouvolassa, Talo Aito

Talo Aito

Talo Aito sijaitsee alueen alkupäässä, ja tontin takana virtaa Kymijoki. Menin taloon alunperin katsomaan portaikkoseinän 3d-panelointia, koska omaan suunnittelukohteeseeni ensi vuoden Asuntomessuille on tulossa samankaltaista panelointia. Huomasin kuitenkin pian, että kamera lauloi jatkuvasti, kun huone toisensa jälkeen oli kiinnostava ja inspiroiva. Pidemmittä puheitta, tässä kuvakierros suosikkiini:

Asuntomessut 2019Kohde 3 Talo Aito

Tässä talossa pidin erityisesti värimaailmasta, valosta ja sen kulusta, pintamateriaaleista, ammeesta jokinäkymillä (!), piharakennuksesta pikkukeittiöineen, portaikon seinästä, yläkerran aulasta, makuuhuoneen korkeasta katosta, vaneripinnoista, kalustuksen pehmeydestä jne jne :-D 

Talo on kahdessa tasossa, neliöitä on 175+27. Arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Tove Hagman/ Harmony House Consulting Oy:stä. Irtokalustuksen on suunnitellut Niina Norovirta sekä Johanna Koistinen Vepsäläiseltä. ja tästä tuli ehkä vielä vähän lisää kodikkuuden tuntua; olimmehan Johannan kanssa läheiset kollegat aikanaan kun työskentelin vielä Vepsäläisellä. Istuimme naamatusten kaiket päivät ♥ Terkkuja sinne!

Tapasin talolla myös tulevat asukkaat, ja onnittelin heitä jo paikan päällä, ja nyt vielä uudelleen. Onnea, ihana talo ja koti! 

Asuntomessut Talo Aito


2 kommenttia

 1. Hih! Jänniä yksityiskohtia. Sileässä vaneriseinässä on jotain todella kivaa. Suihkuhuoneen kaakelointi ja mosaiikkilattia oli kuin paluuta muutaman vuosikymmenen päähän, nostalgista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös tykkäsin vaneriseinistä- ja katoista! Niitä löytyi sekä talosta sisältä että ulkorakennuksen pikkutuvasta.
   Tässä talossa oli aika keskenään erilaisia laatoituksia, tuo kaareva laatta on tällä hetkellä ilmeisesti aika "pinnalla" kun sitä näkyi monessakin kohteessa :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!