kesä-heinä


Hei vaan heinäkuu! Kuukauden ensimmäinen päivä on riepotellut pihakalusteita tuulessa, joka onkin ollut ihan kivaa viilennystä muutoin melko helteisiin säihin. Jostain kyllä luin että lämpö loppuu pian kuin seinään, ja parin päivän päästä saakin etsiä takkia päällensä. Nautitaan siis nyt vielä!



Viime viikon mies lomaili, ja meillä oli ohjelmassa jo perinteeksi muodostunutta terassin rakentamista. Joku voisi ihmetellä, miten meillä riittää vuodesta toiseen terassia rakennettavaksi, mutta piha on edennyt osa kerrallaan. Tuo nyt tehty pätkä terassia olikin tosin viimeinen, eli näyttää uhkaavasti siltä että seuraaville kesille pitää keksiä muuta puuhaa lomille :-D


Terassin laiton takia koti on ollut sisältä ihan hirveän sotkuinen. Tänään sain aamulla kuitenkin raivosiivouspuuskaan, ja sain pahimmat siivottua. Eipä tosin mennyt kuin hetki, ja lapset olivat jo rakentaneet majan kolmeen eri huoneeseen, levitelleen askarteluvälineet pöydälle, ja sitä rataa... No, ainakin imurointi ja moppaus on vielä ehkä päivän verran voimassa!



Kuumina päivinä on ollut mukavaa käydä iltauinneilla. Eilen minäkin uskaltauduin järveen, vaikka lapset on uineet jo monet kerrat. Ehkä kuitenkin vielä vähän lämpöisempää olisi vesi saanut olla, mutta kieltämättä jälkitunne oli todella raikas. Tytär on uinut meressäkin jo juhannuksena, ja totesi vain että tykkää kylmästä vedestä. Hui!



Koetan itse pitää jossain vaiheessa edes vähän oikeasti lomaa, vaikka toisaalta koko kesä menee enemmän tai vähemmän puolitehoisesti työn suhteen. Lapset kun on tässä kotosalla, ei kotitoimiston työpäivät voi mitenkään olla kovin tehokkaita. Jos minulla on menoa, pitää miehen kanssa saada sovittua että hän tekee etäpäiviä jne. Toisaalta voidaan nipistää lasten kanssa aikaa pienille retkille ja kesäpuuhille sieltä täältä, ja päivät tuntuu sitenkin leppoisammilta kuin normaalisti. Tasapainoilua siis :-) Ihanaa kuitenkin, että lapset saavat pitkän lomansa.

Kivaa alkanutta viikkoa ja heinäkuuta kaikille!


Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!