Puun ja murrettujen sävyjen Habitare 2019

Terveisiä Habitaresta, Helsingin Messukeskuksesta jossa vietin aika tiiviisti viime päivät. Ensin töiden merkeissä, ja eilisen tavaten tuttuja ja inspiroituen kauniista messuista. Tämän vuoden messuista jäi päällimmäiseksi mieleen puu eri muodoissaan, murretut sävyt, ja pehmeys.

Puuta oli käytetty paljon niin messuosastojen rakenteissa, kuin esillä olevissa tuotteissakin. Tämä on selvä jatkumo edelliselle vuodelle, ja oli toki jo arvattavissakin. Puu kuuluu suomalaiseen sisustukseen, ja vain tummuus/ vaaleus tuntuu vaihtelevan trendien mukaan. Tänä vuonna oli sekoitettu todella rohkeasti ihan tummaa ja vaaleaa puuta vierekkäin, vaikka perinteisesti on pyritty siihen ettei olisi montaa puulajia sekaisin. Tätä ilmiötä jään mielenkiinnolla seuraamaan ja ottamaan opiksi, itselläni on ainakin vielä haasteita puun sävyjen yhdistelmissä!

Murretut sävyt oli toinen selvä ilmiö, missään ei näkynyt kirkkaita perusvärejä, paitsi toisen hallin antiikkipuolen vintagehyllyissä :-D Osittain oli melko värikästäkin, osastoja oli maalattu reippaasti sateenkaaren sävyihin, ja toisaalta osa osastoista oli hyvinkin hiekka/beige/savi-värimaailmasta ammentavia. 

Pehmeys tulee pyöreistä muodoista, muhkeista samettiverhoista (joita olikin todella monella osastolla!), ja kotoisista nurkkauksista. Mikäli hälyiseen ja isoon messuhalliin on ylipäätään  mahdollista luoda kodikasta tunnelmaa, niin nyt sitä oli monella osastolla onnistuttu tekemään! 

Jos teillä herää kysymyksiä jostakin kuvasta tai osastosta / mistä kuva on otettu, laittakaa vain kommentteihin niin koetan selvittää ja muistella :-) Päätin nyt laittaa kuvat enemmän tälläisenä virtana vain. Tässä siis kuvakierros messuilta kameralle tarttuneisiin kohteisiin, olkaa hyvät:

Asun + Blau + Cozy + Iittala

Signals

Anno

Bo Lkv

Himmee

Matri

Signals

Siinne

Signals

Hakola

Muoto2

Vieser

Hakola

Verkkiksen älykoti

Tapio Anttila /Kaj Franc-palkintonäyttely

Pentik & Koti ja keittiö

Papurino

Teemu Järvi

Eimi Kaluste

Asun + Blau + Cozy + Iittala

Nikari

Mukavaa loppuviikkoa! Habitareen ehditte vielä mainiosti, messut jatkuvat sunnuntaihin 15.9 saakka. Ovet ovat avoinna 10-19 ja sunnuntaina 10-18.

2 kommenttia

  1. Olin itsekin tänään messuilla käymässä ja oli kyllä taas paljon kaunista katseltavaa. Puuta oli paljon ja muutenkin lämmintunnelmaisia kohteita. Oli mukava vierailla messuila!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin oli mukava käydä taas messuilla, ja tänä vuonna oli mielestäni onnistuneet messut :-) Menen vielä toisenkin kerran sunnuntaina, tuo ensimmäinen messupäivä kun menee usein enimmäkseen tuttujen kanssa kuulumisten vaihtamiseen ja valokuvaamiseen, niin toisella kerralla saa sitten jo ehkä enemmän katseltuakin :-D

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!