Valofestivaali Porvoon valot


Lähdimme tänään koko perheen voimin reippaalle iltakävelylle kaupunkiin, koska kaupungissa järjestettiin ensimmäistä kertaa valofestivaali Porvoon valot. Tapahtuma oli kaksipäiväinen, ensimmäinen päivä oli eilen, ja tänään toinen. Vaikka vettä tihutti taivaalta, ja lähtemiseen motivointi oli lasten kanssa himpun haastavaa (perus karkkipäivämeininki), olen tosi iloinen että mentiin silti. Tapahtuma oli oikeasti tosi hieno, ja lapsetkin innostuivat eri pisteissä todella paljon!Kaupungilla oli paljon väkeä liikkeellä, eikä ihmekään. Tälläinen koko perheelle sopiva, ulkosalla järjestettävä ilmainen tapahtuma on todella mukava tapa viettää viikonloppuna alkuiltaa. Ajankohtakin oli perheystävällinen, tapahtuma ajoittui klo 18-21 välille. Kiersimme tapahtuman runkona toimivaa valopolkua pisteeltä toiselle, ensimmäisenä oli Tuomiokirkko jossa oli myös sisällä upea esitys valoineen ja äänineen. Tämä osuus oli lasten mielestä vähän jännittävä, ja he epäilivät että kirkossa oli ehkä oikeastikin kummituksia. Lopuksi kirkon urkuparvelta näkyikin valoteknikko, ja lapsi ilmoitti kirkkaalla äännellä että huh, se olikin tuo mies joka teki ne äänet ja valot! 
Silla alla ollut "disko" sai nuorimmaisemme aivan liekkeihin. Tästä pisteestä ei meinattu päästä pois, koska lyhyestä nonstoppina pyörivästä esityksestä piti odottaa uudelleen ja uudelleen se kohta jossa on diskopallot :-D Silta oli muutenkin yllättävän upea näin valaistuna altapäin, enpä ole koskaan ajatellutkaan että siitäkin saa näin eri näköisen valoilla!Torilla oli upea esitys jossa tanssiryhmällä oli valaistut renkaat ja hienot koreografiat. Jälkimmäinen kuva kertoo illan valokuvaamisesta paljon, kamerassani on jotakin pahasti vialla, ja illan upeat pisteet olisi ollut ihana kuvata paremminkin. Kamerasta katoaa tarkennus ja näyttö sekä etsin pimenevät. Välillä sen saa herätettyä henkiin niin, että laittaa manuaalisen tarkennuksen päälle ja laukausee kuvan "sokkona", mutta aina tuokaan ei toiminut. Laite on siis pikaisesti toimitettava huoltoon!


Porvoon valot oli upea tapahtuma, jonka toivon todella toistuvan tulevinakin vuosina!  

2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Tää oli kyllä oikeastikin näyttävä ja hieno tapahtuma! Harmitti kovasti tuo kamerani temppuilu, moni hieno kohta jäi kuvaamatta, mutta ehkä tästä saa ideasta kiinni kuitenkin :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!