Kissanristiäiset, raksa ja koiran synttärit


Heipä! Taas voisin aloittaa postauksen pahoittelulla siitä, kuinka harvoin enää ehdin blogin ääreen. Jätetetään tuo aihe nyt kuitenkin vähemmälle, ja kerron vähän kuulumisia. Kuulumiset liippaa tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla uutta taloprojektia, ja pakko myöntää että vaikka kyseessä on jo kolmas kerta, pääsi tämä alun selvittelyjen määrä yllättämään. Siihen kai perustuu se, että ihminen voi tehdä saman virheen monta kertaa, kun ei kertakaikkiaan vaan muista, tai opi mitään :-D


Tällä hetkellä on menossa talofirmoilta tarjousten pyytäminen. Emme saaneet arkkitehtia kuvioon mukaan tarpeeksi ajoissa, joten ollaan pyydetty tarjoukset nyt omilla luonnoksillani. Tarjouspyyntö tai vastaava yhteydenotto on lähetetty nyt laskujeni mukaan kahdeksaan paikkaan, joista kuusi on talopakettifirmoja ja kaksi rakennusliikkeitä. Muutama muukin yhteydenotto oli aiemmin, mutta ne karsiutuivat jo alkumetreillä. Kaksi tarjousta olemme saaneet, viittä odotetaan, ja yksi taho ei koskaan ole vastannut yhteenkään kyselymeiliini. Eli siis seitsemän firmaa on tällä hetkellä mukana. Suosituksia talotoimittajista otan mielelläni vastaan!

Tapaamiset ja muu selvittely vievät todella paljon aikaa, mutta tämä vaihe on tosi tärkeä koko loppuprojektin kannalta. Ensimmäiset tapaamiset talomyyjien kanssa ovat vähän kuin työhaastatteluja, millainen fiilis jää, mitä he pystyvät tarjoamaan, miten halukkaita ovat ylipäätään lähtemään projektiimme mukaan. Olen ollut yllättynyt siitä, miten nihkeää väkeä on suurin osa talofirmojen edustajista! Joku ei halunnut sopia edes ensimmäistä tapaamista, toiselta joutuu pyytämään moneen kertaan että oletteko edes tekemässä tarjousta, ja yksi on ensimetreistä asti tehnyt selväksi, ettei halua tehdä yhtään ylimääräistä työtä (siis lue= ei halua piirtää viivaakaan saati tehdä tarjousta, jos emme olekaan ihan varmoja että otamme talon juuri heiltä). Pakko vetää johtopäätös, että rakennusala voi ihan hyvin, ja töitä riittää! 

Tänään oli jälleen yksi palaveri tässä meillä, ja tällä viikolla on vielä toinenkin vastaava tulossa perjantaina. Torstaina tapaan tontilla metsurin, jolta saamme toisen tarjouksen tontin raivauksesta, ensimmäisen tarjoajan tarjous oli hieman turhan korkea. Homma alkaa muistuttaa päivätyötä, mutta jossain välissä pitäisi ehtiä tekemään niitä oikeita töitäkin, mistä saa rahaa :-DTarjouksista suurin osa on tulossa nyt niin, että talo tehtäisi levypinnoille asti valmiiksi talofirman toimesta, ja hankkisimme/ asentaisimme pintamateriaalit itse. Tämän lisäksi pitää siis selvittää pintamateriaalien, kiintokalusteiden jne hinnat. Esimerkiksi tasoitus on kyllä sellainen homma jota en enää itse aio tehdä, eli varmaankin joitain hommia joutuisimme ulkoistamaan pinnoistakin, mutta ainakin saisin hyödynnettyä hankinnoissa omat suunnittelukontaktini ja mahdolliset alennukseni. Saapa nähdä riittääkö budjettimme näin, vai pitääkö taloa vielä pienentää. Toiveet on kuitenkin korkealla! Toki lopulliseen budjettiimme vaikuttaa myös se, minkälaisen myyntihinnan saamme tästä nykyisestä kodista, ja se selviää vasta vähän keväämmällä.


Otsikon mukaisesti viime ajat on olleet täynnä erilaisia tapahtumia ja kaikella rakkaudella "kissanristiäisiä". Huomennakin lähden Helsinkiin tsekkaamaan sisustus- ja puutarhapuolen uusia tuulia. Kaikkeen ei ehdi tai tarvitsekaan osallistua, mutta osa tapahtumista on sellaista joista oikeasti saan työhöni uutta tietoa ja kontakteja, ja toki on mukava tavata samalla tuttuja.

Meillä on tänään ihan oikeakin juhlapäivä, koska koiramme Emma täytti tänään kaksi vuotta ♥ Voin todella onnitella sekä koiraa, mutta ennenkaikkea itseäni. Selvittiin pentuajasta! Piski on ollut enemmän kuin työläs, mutta onhan lemmikistä toki valtavasti iloakin. Tässäkin asiassa oli ilmeisesti muistikuvat jo ehtineet haalistua, onhan minulla ennenkin ollut koiria mutta en silti muistanut miten intensiivistä koiran pentuaika onkaan... :-D Jospa tuokin tuosta vielä joskus aikuistuu?


Nyt toivottelen teille kaikille mukavaa viikon jatkoa, ja lupaan aina välillä käydä täälläkin huikkaamassa missä mennään. Ehkä joskus on jopa jotakin muutakin kuulumista kuin raksaa, mutta sitä en sentään uskalla luvata :-D

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!