kotiliesi

2014-2020

 


Kaksi kuvaa samasta paikasta, joiden väliin mahtuu uskomaton määrä työtunteja, hikeä, rahaa, kireitä hermoja, ja onnistumisiakin. Sekä tietysti elettyä elämää iloineen ja suruineen.

Ylempi kuva on tontistamme vuodelta 2014, ja alempi kuva samasta paikasta eiliseltä 18.8.2020. Eilen oli siitä merkittävä päivä, että se oli viimeinen päivä jolloin omistimme tämän talon. Tänään olemme talottomia, ja alamme pakata muuttolaatikoita. Onneksi muutolle on muutama kuukausi aikaa, että ehdimme etsiä sopivan vuokrakodin ja saada tavarat fiksusti pakettiin. 

Voisi kuvitella, että näin ison työn jälkeen talon myyminen tuntuisi haikealta, surulliselta, iloiselta, joltain? Mutta jostakin syystä se ei tuntunutkaan oikein miltään. Tätä ihmettelimme mieheni kanssa yhdessä, mutta luulen että koska asiaa on valmisteltu niin kauan, ei myymisessä ollut mitään yllättävää tai odottamatonta. Suunnitelmat vain etenevät kuten kuuluukin. Ehkä haikeus iskee sitten, kun muuttoauto kurvaa pihasta ja huoneet ovat taas tyhjiä? Kuten silloin ihan alussa, kun kaikki nämä vuodet täällä olivat vasta edessäpäin ♥ 

6 kommenttia

 1. No niin, onnistuihan se kun oikea ostaja tuli kohdalle, onnittelen!! Yksi huoli poissa, nyt voi kerätä voimat kaikkeen tulevaan ja uuteen. Elätte mielenkiintoisia aikoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt tosiaan aletaan kunnolla edistää uutta, tosin muutto pitää hoitaa alta ensin (ja siinä onkin kova homma :-D)!

   Poista
 2. Sehän kävi kumminkin joutuisaan.
  Uudenlainen kuvakulma.
  Muistelen, että olisit puhunut aikoinaan ekassa kuvassa näkyvästä ladosta. Jotain saamaahan tuossa kakkoskuvan tunnelmassa on. Jännästi tossa koko värikäs pihanne sulkeutuu ulkopuolisilta.Onnea seuraavalle kierrokselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lato oli tuossa talomme takana pitkään, mutta se valitettavasti purettiin tänä vuonna pois. Tykkäsin siitä kovasti, ja meidän taloon haettiin vähän samaa henkeä pystylaudoituksella ja harmaalla värillä. Tieltä katsottuna puutarhamme ei tosiaan näy, se jää tuonne ulkorakennuksen taakse suojaan :-)

   Poista
 3. Teillä on niin kaunis koti. Ilmeisesti muutatte raksa-ajaksi vuokralle? Vuokra-asunnon sisustamisesta olisi kiva saada postaus.

  Olisin myös udellut miten tämä talo asettuu tontille ilmansuuntien mukaan? Meilläkin rakennusprojekti horisontissa tämän kaltaiselle kaksikerroksiselle tiukoin rakennusmääräyksin. Tilojen sijoittelua kovin pähkäillään ja tätä blogia seuranneena kiinnostaisi valon kulku käytännössä. Kiitos jo etukäteen ja onnea tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutetaan juu vuokralle. Asunnossa on sata neliötä vähemmän kuin mitä meillä on ollut täällä, todellisia haasteita tulee olemaan! Suurin pulma on kalusteidemme koko, kun ne on mitoitettu tänne ja seuraavaankin taloon, ja vuokrakoti on mittasuhteiltaan paljon pienempi. En laita omia toiveitani kovin korkealle tuon väliaikaiskodin sisutuksen suhteen :-D
   Tässä nykyisessä talossa on keittiön päätyikkunat itään, ja sisäänkäynti sitten länteen. Pitkä sivu terasseineen on etelään, joka on aiheuttanut sitä että meillä on kesäisin tosi kuuma. Kannattaa siis panostaa viilennykseen jos on etelään paljon ikkunaa!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!