kotiliesi

Suomen luonnon päivä 29.8.

Hyvää Suomen luonnon päivää!


Tiesitkö, että tänään vietettävä Suomen luonnon päivä on myös liputuspäivä? Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti kauniin luontonsa kunniaksi.


Meillä ei ole kotona lipputankoa, mutta ajattelin tehdä pienen koosteen vuosien aikana ottamistani luontokuvista. Liputan luonnon puolesta kuvillani. Olen aina ollut innokas luonnossa liikkuja, sienestäjä ja marjastaja. Nuorempana kävimme kaveriporukalla telttailemassa harva se viikonloppu, kesät talvet. Muistan eräänkin eräretken, jossa hiihdimme pitkin metsiä ja järven jäitä, ja minulla oli isoisäni leveät hikilankut suksina, ja kaverilla kepeät luistelusukset. Ei varmaan tarvise sanoa että sain tehdä hikipäässä töitä pysyäkseni perässä järven jäällä :-D Toisaalta umpihangessa leveillä suksilla pääsin letkan kärkeen tekemään latua. Tuolloin taisin olla vähän parempikuntoinen kuin nykyään :-D


Kesäisistä vaelluksista on jäänyt mieleen erityisesti lapissa tehdyt vaellukset, kirkkaat purot ja huikeat maisemat. Kauniita retkeilypaikkoja voi tosin löytää mistäpäin vaan maata. Yksi suosikkini on ollut myös Lapinsalmelta alkava alue pohjois-Valkealassa, kun asuin nuorena Kouvolassa, vietimme juuri noissa metsissä paljon aikaa. Mitenköhän sitä saisi vielä näin keski-ikäisenäkin itsensä taas metsään? Lasten kanssa ei ole tullut lähdettyä, mutta toisaalta lapsemme ovat telttailleet läpi kesän omassa pihassa :-)


Juuri nyt on oivallinen aika poimia luonnosta sieniä ja puolukoita. Mustikkaakin on vielä, ja Suomen luonnon päivän oma juhlaleivonnainen onkin mustikkapiirakka. Itsekin meinasin sellaisen tänään pyöräyttää. 

Juhlavaa luonnon päivää kaikille! #liputanluonnolle

Lisätietoja päivän omalta nettisivulta: https://suomenluonnonpaiva.fi/

4 kommenttia

 1. Taas tuli todistetuksi että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ! Kyllä meillä on hieno monipuolinen luonto ja sinä olet osannut kuvata sitä kauniisti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Toini! Tykkään tosi paljon kuvata luontokuvia, vaikka jostakin syystä sille ei ole niin usein aikaa (nykyään ei ole millekkään kuvaukselle). En myöskään ole oikein keksinyt kanavaa tämän tyyppisille kuville, toki niitä täällä blogissa joskus olen julkaissut muiden juttujen lomassa. Ehkä pitäisi useamminkin ottaa kamera mukaan luontoretkille!

   Poista
 2. Vitsi miten kauniita kuvia! Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pahoittelen että kommenttisi oli jäänyt minulta hetkeksi huomaamatta. Voin toivottaa sitä samaa sinulle näin viikkoa myöhässä ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!