Esittelyssä uusi tonttimme

Hei taas tänne blogin puolellekin! 


Ajattelin esitellä teille viimein uuden tonttimme. Tontilla on tällä viikolla tapahtunut paljon, kun viimeiset kaadettavista puista on kaadettu, ja risukko on raivattu pois. Ensi viikolla aloitetaankin jo maatyöt, niin tässä kohdassa oli hyvä käydä ottamassa muutama kuva tontista, maatyövaihe ei ole enää sitten kovin esteettinen :-D


Tonttimme on aivan meren läheisyydessä, ja kooltaan 2298m2. Se on muodoltaan hieman pitkulaisen kakkupalan mallinen, kaksi sivua on suoria ja suorassa kulmassa keskenään ja kolmas sitten kaartuva tien mutkaa mukaillen. Tien toisella puolella on pieni metsäkaistale, ja sen takana matala meren lahden pohjukka, käytännössä pelkää kaislikkoa ilman vettä. On siellä joskus vähän vettäkin, kuten tänään kovien sateiden jälkeen, mutta mistään avarista merimaisemista ei kuitenkaan ole kyse. Kaislikko kuhisi kesällä vesilintuja, ja näimme tuolla paljon joutsenia, hanhia, haikaroita ja kurkiparikin taisi siellä pesiä kun usein liitelivät kaislikon yllä.Tontimme toisessa päädyssä on kallio, jonka aiomme jättää luonnontilaan. Ylläoleva kuva on otettu kallion päältä tien yli kaislikon suuntaan.


Alkuviikolla tilanne oli vielä tämä, kun metsuri oli juuri saanut työnsä valmiiksi. Olimme itse kaataneet pienempiä puita jo pitkän ajan kuluessa, vähän kerrallaan. Halusimme katsoa miten tila muuttuu, ettei tulisi kaadettua liikaa. Lopulta kuitenkin aika iso alue piti ottaa kokonaan auki, koska talon alue sekä sitä ympäröivät kulkureitit, pengerrykset, autopaikat ym vaativat kaikki maanmuokkausta ja tilaa. Tontin etuosassa taas nostetaan maan pintaa, joten sinnekään ei voinut puita juuri jättää. Vähän harmi, mutta saimme onneksi säästettyä tontin reunoille paljonkin puita, ja pihan keskelle jää lehmus, tammi ja iso mänty. Talon paikkaa jopa muutettiin aikanaan usealla metrillä, jotta saimme lehmuksen säästettyä.


Tosi ison kuusen kaataminen tuntui kurjalta, mutta se varjosti käytännössä koko toisen päädyn pihasta. Jätämme ison kannon kuitenkin paikoilleen, koetan keksiä sille jotakin mukavaa hyötykäyttöä. Lisäksi säästimme rungosta pätkiä esimerkiksi istumapenkeiksi nuotiopaikalle. Aika massiivisia penkkejä noista tuleekin! Lapset tykkäävät leikkiä erityisesti kallion ympäristössä. Kallion etupuolelle on tulossa suojaisa nuotiopaikka, josta uskon olevan jatkossa paljon iloa koko perheelle!


Tässä tonttia kuvattuna kalliolta, oikealla kulkee tie. Taustalla näkyy toistaiseksi ainoan rajanaapurimme työmaa harkkoineen, kivasti aika samaan aikaan rakennamme. Heillä on myös melko saman ikäisiä lapsia kuin meillä, ja muutenkin mukavan oloista porukkaa. Myös tontin takasivun taakse voi joskus tulla vielä rakentajat, mutta ainakaan tällä hetkellä sitä tonttia ei ollut kuulema tarkoituksena myydä. Tien toisella puolella maanomistaja on myös yksityinen, mutta kaislikko on jäämässä noin eli se on kaavoitettu viheralueeksi. Ensimmäinen kahnaus vastapäisen maanomistajan kanssa tulikin jo, kun koneurakoitsija oli epähuomiossa laittanut haketusta odottavan risukasan tien toiselle puolelle aukealle paikalle odottamaan, ja maat omistava henkilö tulikin ns. lankoja pitkin kovin sanankääntein. Onneksi risut ollaan viemässä heti ensi viikon alussa siitä pois. Harmillista että kävi näin, itse tiesimme kyllä että tien toinen puoli on yksityisen, mutta koneurakoitsija ei sitä ollut tarkistanut vaan oli olettanut sen olevan kaupungin maita jonne hänellä on lupa jättääkin puita tilapäisesti. No, nyt vaan peukut pystyssä että tuo jäisi ainoaksi kupruksi, ei ole todellakaan kenenkään etu jos pitää jatkossa riidellä tälläisistä asioista jotka olisi ihan vältettävissäkin.


Kallion päällä on yksi tonttimme isoista ja kauniista männyistä. Olen ehkä ennenkin kertonut, että mielestäni yksi kauneimpia näkyjä luonnossa on ilta-auringossa hohtava mänty. Onneksi kaikki isoimmat männyt sijaitsivat tonttimme reunoilla niin, että ne saivat jäädä ♥


Tässä vielä naapurin rajalta toisin päin otettu kuva, takana näkyy kallio. Tonttimme jatkuu vielä kallion taaksekin jonkun matkaa, mutta sille osalle emme tee nyt mitään. Jääköön tuo osa lasten ja koiran seikkailualueeksi. 

Tunnelmat on nyt rakentamisen suhteen jännittyneet ja odottavat. Pitkä valmisteluvaihe alkaa olla loppusuoralla, ja ihan pian siirrymmekin toteutusvaiheeseen! Ensi viikon aikana on tosiaan maatyöt alkamassa, ja siinähän tuleekin nopesti paljon näkyvää muutosta. Tulevat viikot tehdään maatöitä, perustuksia ym, ja marraskuun alussa, tasan vuosi tontin ostosta on sitten tulossa talon elementit. Ensi vuoden alkupuolella talon pitäisi olla jo levypinnoille asti tehtynä, josta jatkamme itse eteenpäin. Toki teemme tässä talon rinnalla samalla ulkorakennusta, jonka jätimme pois talotehtaan toimituksesta ja teemme itse. Ennen sitä pitää vielä kuitenkin hoitaa muutto, ja muutama muukin homma. Pitäkää meille peukkuja :-D

Mukavaa uutta viikkoa!

8 kommenttia

 1. Hyvällä alulla näkyy olevan uusi koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa alkaa rakentumaan :-)

   Poista
 2. Ihanaa, jos pääsemme seuraamaan tämänkin talon rakentumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että uusi projektikin kiinnostaa! Tällä hetkellä kun raksalla ei tapahdu mitään kovin "esteettistä", pidän raksapäiväkirjaa Instagramin puolella, jonne olen perustanut tälle raksalle oman tilin nimellä @kotisaareen :-) Toki laitan myös blogiin juttua silloin tällöin, ja kunhan projekti tästä etenee niin enemmän siitäkin tulee kerrottavaa. Olen myös sopinut jo muutaman upean yhteistyön sisustushommista, niistä kirjoittelen sitten ehkä kevään korvalla tarkemmin.

   Poista
 3. Mahtavaa, että löysitte mieluisan tontin. Kallioinen ympäristö on kiva ja lapsille oiva leikkipaikka. Meilläkin on haussa tällä hetkellä tontti, mutta vielä pitää tehdä luontoselvitys ennen lopullisia kauppoja. Innolla odottelen rakennusprojektin aloittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tontin etsintä kesti mielestäni aika kauan, vuoden verran. Tämä sitten viimein oli "se oikea". Emme etsineet varsinaisesti kalliotonttia, itse olisin halunnut tontin peltoaukean reunasta missä on avarat maisemat. Tässä kuitenkin saatiin pikkuisen näkymiä myös, vaikkei ne pellolle olekaan :-D
   Tsemppiä projektiinne!

   Poista
 4. Upea tontti teillä! Kiva, että jätitte kauniit männyt pystyyn. Siinä on metsurilla ollut paljon työtä. Toivottavasti metsurin varusteet olivat riittävät tuohon työhön. Katsoessa kantojen paksuutta ei tulisi mieleen, että tavallinen moottorisaha enää puun kaatoon kykenisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavoitteena oli jättää puita mahdollisimman paljon, mutta aika paljon piti talojen tieltä kaataakin. Me itse kaadettiin pienempiä puita kaiket viikonloput varmaan puolen vuoden ajan, ja metsurille jätettiin sitten nuo jättiläiset. Onneksi heillä on tosiaan keinonsa, isoimman kuusen kanssa käytettiin vaijereita ja vinssiä että varmistettiin sen kaatuvan haluttuun kohtaan. Tarkkaa työtä!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!