helmat jo kukkiiNythän onkin jo tosiaan helmikuu. Kesä on melkein ovella, ainakin jos minulta kysytään. Pikkuneidin kesägarderobin valmistelu on hyvässä vauhdissa, ja mekkojahan siihen kuuluu, tietty! Kukkaisten helmojen taustalle voi jokainen mielessään kuvitella kukkivat perennat, vihreän nurmen, ja vaikka pari perhostakin liihottelemaan. Kyllä se tunnelma sieltä löytyy kun oikein siristää silmiään :-D
Pyykkiämmän apulainen halusi tänään poseerata kodarissa. Ja mikäs siinä, vähän huonosti oli vaan valoa kuvaajalle. Eilen me vietettiin pikkupimun kanssa tyttöjen iltaa, ja sen kunniaksi ompelin tosiaan tämän simppelin liivimekon. Työnjako meni niin, että pikkupimu kiskoi kangasta alas pöydältä samaan aikaan kun minä leikkasin. Toimi ihan hyvin! :-) Kaava on oma. Kangas on niin huikea, että ajattelin sen pääsevän parhaiten oikeuksiinsa ihan yhdessä pinnassa ilman sen kummempia leikkauksia. Kangas on yllättäen kierrätettyä, eli vanhaa pussilakanaa (2e, Kontti). Samoin napit on noukittu kirpparin nappilaarista. Vuorina oleva ohut lakanapuuvilla on uutta.


Viettäkäähän makoisa viikonloppu, minulla paistuu justiin marjapiirakka uunissa ;-)

7 kommenttia

 1. Ihanan pirteät värit mekossa! Kangas on jostain hyvinkin tuttu. Tuleekohan kuosi mieleen lapsuudesta...:)

  VastaaPoista
 2. Sie kyllä löydät aivan mahtavia kankaita näihin ompeluksiisi! Ja tuommosen ihanan pienen tinttaruksen mekkoihin ei onneksi kovin isoa palasta tarvitse. VAan oot kyllä kätevä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia, tykkään kyllä itsekin mekosta. Ja kangasta jäi vielä niin paljon että teen siitä varmaan kymmenen pientä mekkoa lisääkin... :-D Tai ittelleni yhen ison!

  VastaaPoista
 4. Voi taivas mikä ihana kangas!! JA tyttö kanssa, kuten mekkokin :)

  Ootko muuten huomannu kontissa, että finlaysonin pussilakanat maksaa enemmän kuin muut? Paitsi ne ihanimmat vanhat retroiset, ne on aina halvemmalla. Eikö hinnoittelija huomaa niiden vanhojen kohdalla katsoa tuotelappua vai eikö vaan ymmärrä, että vanha on just se paras?! Sopii minulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kyllä huomannut, kun en ole niitä pussilakanoita katsellut muutoin kuin näitä kauniita kuoseja (lue:retroja). Mutta tuo maksoi tosiaan vaan kaksi euroa, kun siinä oli muutama pieni tahra. Tahrat lähti pesussa pois, eikä ne olisi kyllä haitanneet muutenkaan kun ompeluun tuo oli tulossa kuitenkin!

   Poista
 5. Tosi ihana ja värikäs tuo mekko! Saajakin niin onnellisen näköinen (:

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!