Kukkarokurssin satoa


Vietin viikonloppua kansalaisopiston lyhytkurssilla, jossa oli tarkoituksena tehdä nipsukukkaroita ja pieniä pussukoita. Ja niin myös tehtiin :-) Laitoin nämä nyt myös tänne, vaikka yleensä pyrinkin nykyään laittelemaan käsityöt enimmäkseen tuonne kässäblogin puolelle. Painin mielessäni edelleen kahden blogin järkevyyden kanssa, mutta ehkä tämä asia ratkeaa jossakin vaiheessa itsestään.

Tässä omat aikaansaannokseni, yllättävän paljon aikaa noihinkin sai menemään. Ehkä harjoituksen puutetta? Hyviä niksejä ja ohjeita jäi kuitenkin mieleen, ja nyt noita voi tehdä kivasti kotonakin. Opin myös kaavoittamaan pussukan, eri liikkeissä kun myydään erilaisia kehyksiä. Varsinkin pienempiin kukkaroihin saa käytettyä pieniä jämäpaljoja, näissäkin käytin toisessa pikkupimun mekosta jääneitä paloja ja pitsinpätkiä, ja toisessa vanhaa Tampellaa josta tein jo taannoin olkalaukun. Muijapussukka on tehty äitini vanhoista verhoista ja kaksi muuta kirppislakanasta.

Saas nähdä kuinka monen paketista löytyy jouluna nipsukukkaro..? ;-)

11 kommenttia

 1. Oi, kivoja :D mäki haluisin oppia tekee :) - hensku

  VastaaPoista
 2. Hienoja!
  Luettuani otsikon ajattelin, että kirjoitat jostakin säästöjutusta...siis huomaa, etten ole mitenkään käsityöihminen...:D

  VastaaPoista
 3. Oi - ihan huippuja! Vielä niin ilosista kankaistakin. Kiva olis oppia tekemään - tuommonen lyhytkurssi kuulostaa mukavalle. Joskus kun pidempiin kursseihin hankala päästä joka kerralla..

  VastaaPoista
 4. Hensku: kiitos! Siitä vaan selailemaan kansalaisopistojen tarjontaa! :-)

  Irmastiina: Säästökurssi, siinähän oliskin hieno idea!

  Peppi: Noi on kyllä kivoja, ja tosiaan kankaiden valinnalla saa tosi eri näköisiä, sen tuolla kurssillakin huomasi.

  VastaaPoista
 5. Oi joi, ihania on!!! Ihmisellä ei voi olla liikaa pussukoita, siitä vaan pukin konttia täyttämään :)

  Nipsupussukan ja tetran teko onnistuu minultakin, vaan tuon muijakankaisen ei. Siin on varmasti joku juju, jota en kuvan perusteella millään keksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä ole kyl muuta jujua kuin se kaava, ja niitä lipareita taitellaan vaan oikeessa järjestyksessä. Ja sit tekotavasta riippuen joku pätkä pitää lopussa viimeistellä käsin, mulla se oli sisäpuolella pystykulmat :-)

   Poista
 6. On kyllä hienoja! Pitsikukkaro on tosi söpö. :)
  Mua on houkuttanut kokeilla noita jo pitkän aikaa, mutta aina se on jäänyt. Oli hyvä vinkki, että niitä vois tehdä joululahjaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olisi tykättyjä joululahjoja nuo! Saas nähdä ehdinkö tehdä, ajatuksena ainakin olisi :-)

   Poista
 7. Tulipa tästä mieleeni että annettiinko kurssilla vinkkejä noiden kukkaron metalliosien kiinnittämiseen? Pussien teko kun on hauskaa mutta nuo metallit ovat hirveitä kiinnitettäviä minusta, niihin jää aina pihdeistä klommot vaikka väliin laittaisi paksun kankaan. Ehkä pitäisi kokeilla nahkaa tms.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!