Helpotusta arkiseen pulmaan nimeltä märät lapaset

Kaupallinen yhteistyö: REJ Design

rej design, rättipatteri, kuivain

Ollaan taas siinä vaiheessa vuotta, kun märkiä lapasia ja kastuneita kenkiä riittää joka päivälle. Kuopustamme siteeraten: kura on mun lempparia! Lapsiperheen arjessa monikin päivän käänne kiteytyy välinehuoltoon ja sen toimivuuteen. On kiireisiä lähtöjä päiväkotiin ja kouluun, ulkoilun jälkeisiä hiekkaisia haalarikasoja eteisen lattialla ja hikisiä harrastusvälineitä. Jo aiemmassa Arkiaamujen pelastajat-postauksessani kerroin, kuinka aamustartit nopeutuivat muutamalla ratkaisevalla minuutilla, kun laitoimme pipoille ja hanskoille omat pikkukaapit arkieteiseen eikä niitä enää tarvinut etsiskellä ympäriinsä. Tuolloin jäi kuitenkin ratkaisematta se, minne ne samat hanskat laitetaan silloin kun tullaan ulkoa märillä kamppeilla sisään? Nyt on tuokin pulma saatu ratkaistua!

rej design, rättipatteri, arkieteinen


Kaappi vaihtui kuivaimeen


Alunperin kodinhoitohuoneeseemme piti tulla kurapisteen viereen kuivauskaappi hieman päiväkotien eteisten tyyliin. Asuttuamme talossa jo lähemmäs kaksi vuotta, olemme kuitenkin huomanneet että paikka oven vieressä johon kaappia olimme kaavailleet, onkin sille aivan liian ahdas. Kulkeminen kodinhoitohuone/arkieteisen ja muiden kodin tilojen välillä olisi muuttunut hankalammaksi. Paremman ratkaisun puuttuessa märkiä haalareita ja hanskoja on kuivatettu tähän asti kylpyhuoneen lattialle levitettynä lattialämmön päällä. Tässä ratkaisussa kylpyhuoneen lattialle päätyi myös aika paljon vaatteista karisevaa hiekkaa, ja pikkuhiljaa alkoi epäilyttämään mikrosementin kesto, ja että naarmuuntuuko sen lakkapinta pidemmän päälle pilalle. Jotain piti siis keksiä! Ja kas, maailmankaikkeuden postimyynti kuuli tilaukseni, ja johdatti minut mutkan kautta tutustumaan kotimaiseen pyyhekuivaimia valmistavaan yritykseen nimeltä REJ Design.

rättipatteri, rej design

Olin toki kuullut pyyhekuivaimista eli niinsanotuista rättipattereista ennenkin, mutta kaiken rakentamiseen liittyvän kohkaamisen keskellä ei mieleeni ollut tullut tälläinen vaihtoehto ollenkaan. En osaa sanoa mistä moinen johtuu, mutta onneksi tämän asian sai korjattua vielä jälkeenpäinkin! Kuivaimia on sekä vesikiertoisina että sähkötoimisina tarjolla. Jos patteri olisi tullut mieleen jo siellä rakennusvaiheessa, olisimme luultavasti päätyneet asentamaan vastaavan vesikiertoisena, mutta nyt kuivain pääsikin tuuramaan sitä hankkimatta jäänyttä kuivauskaappia ja hoitaa homman vielä tyylillä! REJ Designin valikoimassa oli monenlaisia malleja ja kokoja kuivaimista, ja sopivimman löydyttyä saa mittojen lisäksi myös värin valita ihan itse. Sisustajan unelma! En usko että valitsemani mattamusta yllättää ketään minua tuntevaa, mutta toisaalta harkitsin myös kirkkaan keltaista, ja hetken jopa vihreää. Mustana patteri jatkaa kuitenkin rappusten pinnakaiteiden kanssa samaa muotokieltä, ja muutoinkin musta nyt on vaan tyylikäs väri :-D Pientä irroittelua sain ulkoasuun ottamalla lapaspidikkeitä eri värisinä. Arkisetkin jutut on paljon mukavampia, kun niihin löytyy esteetikonkin silmään sopiva ratkaisu ♥

rättipatteri, rej-design

Tilasin meille mallin nimeltä Tango, kapeana ja korkeana sillä sai hyödynnettyä pienen tilan tehokkaasti. Poikkipinnoihin ripustettavilla lisävarusteilla saa kuivainta käytettyä monenlaiseen kuivaamiseen. Hanskoille on omat koukkunsa, ja pienellä irroitettavalla hyllyllä saa lisää ripustustilaa tai paikan jollekin isommalle esineelle, esimerkiksi pesussa olleelle lapsen unikaverille joka pitää saada pian kuivaksi patterin lämmössä. Takit ja haalarit saa ripustettua kuivumaan henkareissaan poikkipinnoihin. Minulle tuotteen kotimaisuus on estetiikan ohella tärkeä lisäpointti, ja myös se, että olen nähnyt kuinka niitä valmistetaan, minkälaisissa oloissa, ja ketkä. Terveisiä ja kiitokset siis Järvenpäähän tekijöille :-)  

rej-design, rättipatteri

Kevät etenee niin vauhdilla, että pian lapaskausi on enää muisto vain, ja siirrytään terassin lämpöön, rantakeleihin ja uikkareiden kuivaamiseen. Sitä odotellessa :-)

Ihanaa viikon jatkoa!

10 kommenttia

 1. Onpa hieno! Meillä huutaa kengänkuivari joka ilta kodarissa...kuivaan sillä myös kintaat ja hanskat. Se ei kyllä esteetikon silmää hivele lähellekään niin paljon kuin tämä sinun härpäke...

  Kätsää, että saa myös sähköllä toimivana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kengänkuivari on kätevä myös! Tämä kyllä tosiaan miellyttää silmääkin varsinkin kun on niin kivan värinen :-D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin ulkonäöstä, mutta sitäkin enemmän tuosta käytännöllisestä puolesta! :-)

   Poista
 3. Onpa tyylikäs! Ja vitsit että on ihania kuvia, teillä kyllä silmä lepää ihan joka paikassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näistä tuli vähän yllättäen aika värikkäät kuvat :-)

   Poista
 4. Kyllä on kätevä lapasten/hanskojen kuivaaja. Kengän kuivaaja on kätevä.
  Mulla ei ole ollut koskaan, mutta töissä oli, siellä totesin että on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kätevä tämä tosiaan on! Kenkien kuivaaja meillä on joskus ollut, mutta siitä on jo aikaa. Pitäisi ehkä hankkia uusi, tai sitten viritellään kengätkin tähän rättipatteriin noihin lapaskoukkuihin kuivumaan :-)

   Poista
 5. Meillä on ollut samat ajatukset :)

  https://rakentamisenriemua.blogspot.fi/2017/04/kuraeteinen-koirataloudessa-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas tosiaan, ihan sama mallikin! Hyvä idea teillä se ihan erillisenä tilana toteutettu kuraeteinen :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!