Oi kuusipuu!

On sitä taas odotettukin hartaasti. Joulukuusta! Tunnelmaa tuovaa kuusen tuoksua. Kynttilöiden hämyisää loistetta, jonka valossa kaikki pehmenee ja kaunistuu. Aika hidastuu. Rakentajan joulusiivouskin tulee hoidettua helposti, kun sammuttaa kaikki muut valot paitsi kuusenkynttilät ;-) Puu on aika pieni, ajateltiin, että mennään nyt pienellä, ja säästellään isompi ensi vuodelle. Uuteen taloon saakin laitettua tosiaan paljon isomman, koska sinne tulee korkea olohuone. Ajatella, ensi vuoden joulu ollaan jo siellä!

Tänä vuonna kuusessa on koristeena pelkästään tekemiäni keraamisia koristeita. Kastehelmipainettuja löytyy kolmea eri väriä; jo esittelemäni tumman harmaat joissa valkoista lasitetta. Lisäksi valkopohjaisia, paperisavesta valmistettuja, joissa on sekä punaisella että mustalla korostetut pisarakuviot.  Lisäksi on valkoisia posliinikoristeita, joissa on siveltimellä tehty musta kuvio ja päällä kirkas lasite. Kangasnauhoilla koristeisiin sai vähän lisää juhlavuutta.

Lapset kyllä tykkää ja ihmettelee puuta innokkaina. Nuorimmaisella ei varmasti ole viimevuotisesta kuusesta mitään muistikuvaa, eikä kaksivuotiaskaan välttämättä kovin hyvin muista. Siksipä sitä pitääkin käydä vilkaisemassa vähän joka välissä. Tultiin miehen kanssa siihen tulokseen, että tämä vuosi on taas lasten iät ja innokkuus huomioiden niitä vuosia, jolloin kuusi on varminta laittaa lasikuistille josta saa tarvittaessa ovet kiinni :-D Näkyyhän se ihan kauniisti tuolta ikkunoiden läpikin.
Rauhallista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!