kotiliesi

Diy amppelit

Oikeanlaista koukkua ja sille sopivaa poranterää etsiessä ehti vierähtää kuukausi jos toinenkin. Nyt saimme kuitenkin koukut kattoon, ja samalla jo vuosi sitten tänne taloon valmiiksi tekemäni keraamiset amppelit paikoilleen. Alunperin olin ajatellut nämä amppelit pihalle kesäkukille, mutta lopulta otin ne mielummin ympärivuotiseen käyttöön. 

Käyttämäni savi on itsessään mustaa, ja pinta on jätetty lasittamattomaksi. Pidän sen mattapinnasta, ja siitä kuinka materiaali voi samaan aikaan näyttää niin pehmeältä ja olla kuitenkin niin kovaa ja kestävää, Koristeluissa en lähtenyt revittelemään, vaan rivi vapaalla kädellä vedettyjä viiruja ajaa nyt koristuksen aseman. Joskus vähemmän on oikeasti enemmän! Toinen amppeli päätyi mustaan makkariimme, ja toinen alakerran työhuoneeseen ja tykkään niistä kovasti. Vähän samalla tavalla kuin verhot, myös amppelit luovat huoneeseen kodikasta tunnelmaa :-)

Me ei päästy ankean sään pelottelemana pulkkamäkeen ollenkaan, mutta hernerokkaa ja laskiaispullaa on sentään nautiskeltu. Nuorimmaisen hurjat kuumelukemat alkoivat tänään vihdoin laskea, eli parempaan mennään siinäkin. Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille!


10 kommenttia

 1. Tosi hauska ja itse tehdyt jutut ovat ihan parhaita! Hyvä sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo keramiikka on ollut mulle aina sellainen mieluinen harrastus, siinä voi tehdä niin monenlaista ihan käyttöesineistä taideveistoksiin asti :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva oli saada nuo esille, ne on tosiaan tehty jo kauan ennenkuin talo valmistui, mutta kuitenkin tänne jo valmiiksi :-)

   Poista
 3. Mattapinta onkin näissä tosi kaunis. Kuten aiemminkin olen saattanut sanoa, nämä sinun keramiikkatyösi joita olet täällä esitellyt. on aina tosi kivoja. Ne pingviinit ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itsekin tykkään tuosta lasittamattomasta pinnasta. Oikeasti amppelit on ihan mustat, nämä oli tosi haastavat kuvata ja näyttää kuvissa harmaammilta kuin oikeasti ovat.

   Pingviinit on kyllä meillä ihan perheenjäseniä, äitee on tuolla olohuoneessa ja vauvat sulostuttaa työhuoneessa lipaston päällä (koska sinne lapset ei yletä :-D)

   Poista
 4. No kyllä kaunis <3 Tuosta mattasiuudesta minäkin tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mattapinta on kyllä kaunis, ja antaa kivan kontrastin kukan lehdille :-)

   Poista
 5. Tulipas siitä kaunis kokonaisuus. Joskus hyvä tulee hitaasti mutta varmasti :) Kivaa viikkoa Lyde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kyllä että kannatti ottaa nuo amppelit käyttöön. Omatekemät on kuitenkin aina uniikit. Samoin sinulle, kivaa loppuviikkoa :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!