Paikallinen torttupäivä

Runebergin päivänä täällä meilläpäin on paljonkin erilaista ohjelmaa. Kirjailijat kiertävät kouluilla, julkistetaan kirjallisuuspalkinto ja syödään tietystin niin maan mahottomasti torttuja. Kovasti oli suunnitelmissa että lähdetään pienten kanssa päivällä katselemaan kaupungille juhlahumua. Oli sovittuna jo päivälle oikein kahvitärskytkin kaverin kanssa, jotakin jota ei kohdallani ole tapahtunut varmaan pariin vuoteen. Vaan kuinka ollakaan, nuorimmaiselle nousi eilen korkea kuume. 

Harmitti tosi paljon. Se on nyt lievä ilmaisu. Siis tosi paljon. Olisin ollut niin kovasti kahvittelun ja seuran tarpeessa, että asia meinasi saada vähän liiankin isot mittasuhteet. Harmitti lapsen puolesta joka on kipeä, mutta vielä enemmän ihan vaan omasta puolestani kun joudun tapaamisen perumaan. Vielä sitäkin enemmän harmitti se, että kun meille tulee flunssa, sen tietää sitten mitä on ohjelmassa seuraavat 5-6 viikkoa... Pahat aavistukseni sanovat, että tämä on vielä sitä influessaa, jota kaverini osuvasti fb:ssäkin nimitti tappajaflunssaksi. Kovasti sitä on ainakin liikkeellä. Saapa nähdä miten eukon käy! Olisi kyllä koko sairastuvan etu, jos emäntä itse pysyisi tolpillaan, eli toivotaan että säästyn.

Onneksi eilen illalla jo vähän ennakoin, ja ostin kaupasta pari pakettia torttuja. Saatiin ihan kelpo kestit aikaan täällä kotosallakin. Pikkuneiti puki juhlan kunniaksi varmuuden vuoksi kaksi hamosta päällekäin, eli hienonakin ollaan oltu. Söin päivällä puolitoista, ja taidampa vetäistä kohta iltanaposteluna vielä yhden. Koska kyllähän se Fredrika-rouva tiesi miten hyviä torttuja tehdään, niillä harmituskin hälvenee!


6 kommenttia

 1. Nyt on lenssua kyllä niiiin paljon liikkeellä! Mä toivon ettei saatas sitä, mutta tuskin pystyy välttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin tuntuu olevan! Kyllähän noita tulee aina väkisin joskus, mutta nyt tuntuu olevan jotakin ärhäkämpää sorttia... Toivottavasti menisi pian ohi.

   Poista
 2. Luin ensin että palkallinen torttupäivä. Saisi kyllä olla ehdottomasti sellainen kalenterissa! :D Valitettavasti vaan J on tullut allergiseksi manteleille, aika ikävä vaiva kun ei voi syödä näitä torttuja, toscapiirakkaa, marsipaania... Flunssalta ollaan onneksi vielä säästytty, toivotaan ettei leviä teilläkään koko laumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliskin tosi hyvä idea! Teillä sinä joudut sitten uhrautumaan ja syömään torttuja molempien edestä? Tai sitten keskitytte vain laskiaispulliin, hillolla :-D
   Joo toivon todella ettei nyt tulis kaikki kipeäksi, ja varsinkin etten itse sairastu koska sitten tämän pesueen hoito muuttuu jo aika haastavaksi...

   Poista
 3. Mä luin kanssa, että palkallinen torttupäivä ja saisi sellainen kyllä minultakin kannatuksen! :D Meillä leivottiin piiitkästä aikaa itse Runebergin torttuja ja hyviähän nuo kyllä ovat!

  Pikaista paranemista teille, toivotaan, että tällä kertaa flunssa jättää muut rauhaan ja selviätte pienellä taudilla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän etsin koko ajan töitä, niin se olis kyllä hyvä idea että torttujen syömisestä sais palkkaa! :-D Olisko siinä siis mun tuleva unelmatyö? :-D

   Kiitos, nyt tuntuu että poika on jo vähän parempi, kolme päivää kuume pysyi neljänkympin hujakoilla. Vielä ei ole muita sairastuneita eli seuraillaan tilannetta :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!